Makeup Revolution x The Emily Edit The Wants Palette

Emily Noel is een beauty YouTuber die ik al heel lang volg. Hoewel ik inmiddels niet meer élke video van haar aanklik, was ik wel meteen erg nieuwsgierig toen ik hoorde dat ze samen met Makeup Revolution een product uit zou brengen met daarin twee palettes (The Wants en The Needs). Ik bestelde het Makeup Revolution x The Emily Edit The Wants Palette en vandaag deel ik mijn review!

Makeup Revoltuion x The Emily Edit The Wants Palette

Aangezien ik niet wist wanneer en óf dit palette ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn, besloot ik om hem bij Revolution Beauty zelf te bestellen. Met verzendkosten erbij was ik een kleine 20 euro kwijt, dus zo heel erg vond ik dit niet. Omdat het een Britse webshop is, zit je verder ook niet met extra kosten én is het pakketje best snel in huis. Met vijf dagen had ik het palette binnen.

Het palette bevat maar liefst 24 kleuren oogschaduw en is tevens ook voorzien van een flinke spiegel.

Hier kun je de namen iets beter lezen. Emily heeft ervoor gekozen om de oogschaduws allemaal naar iets in haar leven te vernoemen. Zo verwijzen Eve Rose en Belle Violet naar haar dochtertjes en is Cupcake vernoemt naar haar kat en zo heeft elke oogschaduw zijn eigen verhaal. Een leuk detail!

Tijd voor de swatches! Dit is de eerste rij vanaf de linkerkant gezien van boven naar beneden. De pigmentatie is prima, hoewel de lichte kleuren niet zo opvallen op mijn huidskleur.

De tweede rij. Love Tons vond ik wat minder fijn aanbrengen en Hobby is gewoon iets minder sterk van kleur. Maar eerlijk: ik klaag niet want voor een palette in deze prijscategorie is het nog steeds prima. Vaak krijg je nauwelijks pigmentatie van matte kleuren af als je een meer budget palette koopt en dat valt hier reuze mee.

Hier de derde rij. Pizzazz vind ik een erg leuke kleur.

Rij vier. Ik moet bekennen dat deze rij mij niet zo aanspreekt. Grateful vind ik eigenlijk zelf teleurstellend; in de pan lijkt deze kleur zo tof, maar op de swatch en op de ogen valt het tegen hoe intens deze kleur is.

Rij vijf. Kijk zo zie ik het graag! Vooral Top Story heb ik veel gedragen al.

En tot slot de laatste rij. Je kunt je vast voorstellen dat ik hier wel even mee bezig was qua swatchen haha.

Ik heb het Makeup Revolution x The Emily Edit The Wants Palette inmiddels al wekenlang in gebruik en weet inmiddels wat ik ervan vind.

Hierboven draag ik het palette met onder andere Top Story, The Cream, Midwest en Prayer. Met een goede oogschaduwbasis onder je oogschaduw blijft je look toch best lang goed zitten. Toch valt het mij op dat de look na 8 uur hier en daar iets begint te vervagen en minder mooi is dan aan het begin.

Conclusie

Het Makeup Revolution x The Emily Edit The Want Palette vind ik voor de prijs een net product. Voor mijn gevoel is dit een beetje het tegenovergestelde van het Storybook Cosmetics Palette dat ik laatst reviewde. Bij dat palette had ik namelijk echt het gevoeld at de prijs veel hoger is dan de kwaliteit toe zou moeten staan. Bij dit palette van Emily klopt de prijs juist wel met de kwaliteit.

Dit betekent voor mij dat ik het een leuk palette vind en er ook vrolijk gebruik van maak. Toch heb ik wel iets aan te merken. Zo krijg ik zin om een intense look te maken wanneer ik dit palette zie, maar sommige fellere kleuren (zoals Grateful), vallen een beetje in het niet op het oog helaas. Misschien dat dit ook te maken heeft met het feit dat ik door de enthousiaste video van Emily een bijna magisch goed palette verwachtte. Mijn verwachtingen waren dus ietsje aan de hoge kant.

Kortom: voor de prijs vind ik het een leuk palette, maar ik heb zelf betere palettes in mijn collectie. Die zijn over het algemeen dan wel minstens dubbel zo duur.

Heb jij het Makeup Revolution x The Emily Edit The Wants Palette al geprobeerd?

You may also like

4 reacties

  1. Ik was zo benieuwd naar dit palette omdat Emily een van de eerste Amerikaanse beauty youtubers was die ik volgde vroeger! Ik vind het echt een heel erg tof palette en de prijs/kwaliteit verhouding lijkt best wel in orde te zijn inderdaad. Wel jammer dat de felle kleurtjes wat in het niet kunnen vallen op het oog en dat de look na een tijdje vervaagd. Maar voor een palette van zo’n merk als Revolution vind ik hem zeker prima eruit zien!

    1. Precies voor de prijs/kwaliteit en qua hoe ik het merk ken vind ik het uiteindelijke product prima! Ik denk dat ik ook wel aardig kritisch ben omdat ik nu eenmaal veel oogschaduw heb en daarom ook precies weet wat ik fijn vind en wat niet.

  2. Leuke review. Ik volg ook een US blogger die hier niet over te spreken was en die heeft nogal een bak kritiek over zich heen gekregen…. 🙂 ze was ook niet helemaal oprecht vond ik zelf (leek zelfs wel een beetje jaloers) dus een hele fittie haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *