Maybelline Superstay 24H Foundation

Laatst liet ik mijn foundation van Catrice, de Photo Finish 18h Liquid Foundation, per ongeluk kapot vallen. Onhandig als ik ben stootte ik hem om en daar lag hij dan aan scherven. Terwijl hij nog voor meer dan de helft vol zat. De dag erna probeerde ik nog om de foundation op te doen, maar de glasscherven zaten zo door de foundation heen, dat ik dat toch niet meer zo verstandig vond. Wat nu? Ik had ook nog eens een lange dag school, waardoor ik alleen tijdens mijn pauze een nieuwe kon halen. Omdat ik niet bij het Kruidvat kwam, koos ik voor de Maybelline Superstay 24H foundation. Dit is een foundation die de hele dag blijft zitten volgens Maybelline én SPF19 heeft. Klinkt goed! Vandaag laat ik je weten wat ik ervan vind! 

Ten eerste moet ik zeggen dat de kleur op mijn gezicht een stukje donkerder uitvalt dan op mijn hand, waarop ik hem had getest. Ik heb al de lichtste kleur, namelijk 010 Ivory. Erg jammer, want nu zal ik als ik deze foundation wil blijven gebruiken toch moeten gaan kijken naar een witte foundation om mee te mengen. 1) Dat vind ik nogal een gedoe en 2) ik geloof niet dat er ook budgetmerken zijn die dit soort foundations verkopen en dan wordt het ineens wel een stukje duurder. Of hebben jullie toevallig nog een tip voor een betaalbare witte foundation?

Hier zie je de verpakking van Maybelline Superstay 24H:

IMG_0267[1]

De verpakking ziet er prima uit. De witte dop is niet zo heel handig, aangezien daar al snel foundationvlekken opkomen, wat niet zo fris staat. Ook is de foundation van glas, alleen de dop is van plastic. Tja, als je op mij lijkt mag je wel extra opletten met een foundation van glas, want ik laat hem zo kapot vallen of anders stoot ik hem wel om. Daarom staat hij nu ook op veilige afstand van mij af in de badkamer, zodat ik hem echt moet pakken om erbij te kunnen.

MaybellineSuperstay24Hfoundationingredients

Hier zie je de lijst met ingrediënten. Ik heb de voorkeur voor foundations op waterbasis, omdat ik van sommige oliën hele heftige breakouts krijg. Gelukkig is dit een foundation op waterbasis! Maar god wat was het moeilijk om daar achter te komen. In eerste instantie kan je de ingrediënten namelijk niet zien, omdat er een plakkertje om de foundation heen zit en de lijst aan de binnenkant van de sticker van de achterkant staat. In de winkel zelf wisten ze ook niet wat voor ingrediënten overal inzaten. Dus deze aankoop was toch een beetje een gok. Hieronder zie je de foundation op mijn vinger. Mijn excuses voor de kwaliteit van de foto, maar ik maakte deze rond een uur of zeven ‘s avonds en toen was het al flink aan het schemeren.

IMG_0282[1]

De structuur van de foundation is erg dun moet ik zeggen. Het voelt als je hem aanbrengt bijna alsof je water op je gezicht smeert, alleen dan heel iets crèmiger.

Ook hier mijn excuses voor de kwaliteit van de foto, dit was serieus de beste qua belichting en alles van alle foto’s die ik had gemaakt. (Mijn haar is dus niet echt zo geelgroenig.) Ik zal echt nog wat trucjes moeten verzinnen voor mooie belichting met de donkere dagen die er aankomen. Het is nu ik dit schrijf gewoon mistig buiten en ik merk dat dat niet echt een pluspunt is voor de belichting.

IMG_0300[1]

In ieder geval kun je goed zien dat hij te donker is voor mij, dat hij goed dekt, en dat mijn ogen er heel moe uitzien. Vraag me niet hoe het komt, maar de laatste tijd heb ik veel vaker wallen en een beetje van die ”zakjes” onder mijn ogen. Meestal trekken ze na een uurtje ofzo nadat ik wakker ben wel weg, maar ik was hier nog maar net wakker. Als iemand daar nog een goede tip tegen heeft, houd ik me aanbevolen.

Mijn conclusie over Maybelline Superstay 24H Foundation is vrij positief! Hij dekt goed, maakt mijn huid niet onrustig en hij blijft inderdaad de hele dag zitten. ‘s Avonds zit de foundation alleen wel wat minder mooi dan wanneer je hem net hebt aangebracht, maar dat lijkt me vrij logisch. Als je zoals ik een gecombineerde huid hebt met plekken die in de loop van de dag nog wel eens willen gaan glimmen als een shiny discobal raad ik je wel aan om na de foundation nog wat poeder aan te brengen hiervoor. In principe kan ik deze foundation voor ieder huidtype aanraden, maar met name een normale, gecombineerde en vette huid zullen mooi uitkomen door deze foundation. Als je een huid hebt die nog lichter is dan de mijne, of even licht, zou je hem kunnen gebruiken, maar dan wel door te mengen met een witte foundation, anders is hij echt te donker.

Maybelline Superstay 24H Foundation kost €14,99, wat ik voor de kwaliteit die je krijgt een prima prijs vind. Hij is te koop bij de meeste drogisterijen, zoals Kruidvat en Etos.

Wat vind jij van Maybelline Superstay 24H Foundation? En heb jij toevallig nog een tip voor een betaalbare witte foundation om  mee te mengen?

You may also like

25 reacties

  1. Oh, bedankt voor de review! Lekker duidelijk. Ik heb deze zelf ook al bekeken, maar kon er geen vinden voor mijn huidskleur.. dus dan houdt het op haha.

    1. Ja die van Catrice is inderdaad een stuk lichter, maar jammer genoeg had ik geen tijd om naar de Kruidvat te gaan, anders had ik die gewoon weer gehaald 🙂 Misschien de volgende keer weer!

  2. Blijft lastig om een goede foundation te vinden. Ik sfeer bij de all-in-one facebase van TBS. Is niet echt foundation maar maakt je gezicht wel mooi glad en gezond.

  3. Wat jammer dat hij zo donker uitvalt! Toch ziet het er wel goed uit op de foto hoor. Vervelend is dat qua kleur soms. Kun je hem niet een beetje mengen met je dagcreme? Of een lichtere foundation die je niet mee gebruikt? Alice en Jo (webshop) hebben ook witte foundations van Barry M, kosten 8 euro geloof ik. Succes!

  4. Wel jammer dat hij wat donker uitkomt, misschien een witte compact powder? Maar dan moet je dat wel subtiel gebruiken. Of je moet hem mengen met een andere foundation..
    Fijne review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *