Melvita Floral Water

Melvita is een merk dat ik nog niet kende en dat zogenaamde Floral Waters in haar assortiment heeft. Deze bloemenwaters zijn multi-functioneel en zouden veel voordelen hebben voor de huid. Ik was hier wel heel benieuwd naar, dus ik heb een Melvita Floral Water voor je getest!

Melvita is een Frans organic beauty care merk en het bestaat al ruim 30 jaar. Dat had ik niet gedacht, aangezien ik het zelf nog niet kende, maar zo zie je maar dat ook ik als blogger niet alle merken ken.

Melvita Floral Water

De verpakking vind ik er alvast leuk uitzien. Vaak hebben groene merken wat saaie verpakkingen, maar dit ziet er juist heel stijlvol uit. Ik heb het Floral Water in de variant Damask Rose. Er zijn naast deze variant nog 5 andere varianten, namelijk Field Cornflower, Witch Hazel Virginiana, Orange Blossom, Lavender Officinalis en Bourbon Geranium. Per soort verschilt de werking wel een beetje natuurlijk, maar ze hebben allemaal gemeen dat ze iets goeds doen voor je huid. Zo is de Field Cornflower vooral voor rondom de ogen geschikt, is de Orange Blossom kalmerend en verzachtend en de Damask Rose variant die ik heb houdt zich vooral bezig met hydrateren en regenereren.

Floral Water is maar liefst op 8 manieren te gebruiken, namelijk:

 • Als vochtinbrengende mist (ter voorbereiding op andere huidverzorgingsproducten)
 • Als toner
 • In de huid gemasseerd
 • Om make-up te fixeren (na het aanbrengen van je foundation)
 • Als alcoholvrije, opwekkende mist
 • Als zachte verzorging (voor het aanbrengen van deodorant)
 • Om de huid te herstellen, verfrissen en verzachten (na blootstelling aan de zon)
 • Als hair mist voor een lekkere geur in je haar

Ik heb mijn Melvita Floral Water vooral op de eerste twee manieren gebruikt. Misschien dat ik hem ook nog wel ga gebruiken als fixing spray voor mijn make-up, maar dat vind ik persoonlijk wat lastig omdat ik echt zo’n kluns ben die dan teveel sprayt en in plaats van een mooie make-up een nat hoofd krijgt.

Melvita Floral Water substance

Het product is kleurloos en lijkt inderdaad net op water qua substantie. Het enige verschil is dat het Floral Water een sterke bloemengeur heeft. Damask Rose ruikt duidelijk naar rozen. Daar moet je wel van houden, ook al blijf je het product niet lang ruiken na gebruik. Ik kan de geur wel waarderen. De eerste keer vond ik het wel heel duidelijk naar rozen ruiken, maar hoe langer ik hem gebruik, hoe lekkerder ik hem eigenlijk vind ruiken.

De ingrediënten van het Melvita Floral Water in Damask Rose zijn als volgt:

INGREDIENTS: ROSA DAMASCENA FLOWER WATER* – AQUA/WATER – POLYEPSILON-LYSINE – CITRONELLOL** – GERANIOL** – EUGENOL**

* Ingredients from Organic Farming ** Natural components of floral water

Dat de ingrediëntenlijst vrij kort is, vind ik persoonlijk wel fijn. Zo is het makkelijker om te zien wat er nu echt inzit.

Melvita Floral Water closeup

In gebruik vind ik Melvita Floral Water erg fijn. Ik gebruik het nu twee keer per dag na het reinigen en voordat ik mijn crèmes aanbreng. De eerste keer dat ik het gebruikte was ‘s avonds en ik had die dag een hardnekkige puist met erg droge huid erom heen. (Normaal gesproken duurt het bij mij een paar dagen tot een week voordat dit soort plekjes weg zijn.) De volgende ochtend was de bult al een stuk gekrompen en de huid was ook minder droog. Een dag later was de puist weg. Je wilt niet weten hoe enthousiast ik werd toen ik dat zag, aangezien de winter voor mij echt zo’n seizoen is waarin ik snel last heb van droge plekjes. Sindsdien gebruik ik het Floral water trouw, aangezien het blijkbaar precies is wat mijn huid nét dat beetje extra geeft. Het is niet per se een anti-puistjes middel (zo wordt het ook niet beschreven door Melvita), maar als je huid net als mij in dit geval door vochttekort uit balans is geraakt, kan dit product je huid wel weer helpen de balans terug te vinden. Ik heb ook echt het idee dat mijn huid mijn crèmes beter in zich opneemt sinds ik het Floral Water gebruik, aangezien mijn huid een stukje zachter aanvoelt. Het regenererende effect heb ik ook wel gemerkt, zeker wat betreft het genezen van mijn huid na een puistje of van velletjes; dat gaat nu gewoon een stukje sneller dan eerst.

Al met al kan ik wel zeggen dat ik het Melvita Floral Water in Damask Rose zeker aan kan raden als je huid net als de mijne veel heeft aan hydratatie en regeneratie. Als dit niet zozeer binnen de behoeften van jouw huid past, zou je eventueel kunnen kijken welke variant wél bij jouw huid past bij Vitaminstore. Het Melvita Floral Water in Damask Rose kost €14,90 voor 200 ml.

Kende jij Melvita Floral Water al?

You may also like

9 reacties

 1. Dacht eerst dat het een drankje was en het flesje is gaaf. Die mist is erg fijn en als fixing spray zeker. Hou alleen niet zo van bloemengeur dus zou wel een andere geur kiezen.

 2. Hahaha ik ben ook zo’n kluns met fixing spray. Na een paar keer een hele mooie look verpest te hebben op deze manier gebruik ik dit maar niet meer 😉

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *