Mexicaanse bloemkoolschotel

Als je mij al even volgt weet je waarschijnlijk al wel dat ik een grote fan ben van zowel bloemkool als Mexicaans eten. Ik had deze twee alleen nog niet eerder gecombineerd. Vandaar dan ook dat ik een recept voor een Mexicaanse bloemkoolschotel heb bedacht!

Ingrediënten voor een volle ovenschotel (genoeg voor 4-5 personen):

1 bloemkool

400 gram chilibonen

1 klein blikje mais

750 gram aardappeldobbelsteentjes

strooikaas voor over de schotel

kruiden naar smaak (denk aan chilipoeder, knoflookpoeder, komijn, paprika en peper)

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

Bereidingswijze:

1) Was de bloemkool en snijdt deze in roosjes. Voeg deze roosjes toe aan een pan met kokend water en kook zo’n 12 minuten.  Verwarm ondertussen ene beetje olie in een pan en voeg daar de aardappeldobbelsteentjes aan toe. Kruid deze met de kruiden. Het mag best wel een beetje pittig, dus wees zeker niet te zuinig met de chilipoeder. (Mijne was helaas bijna op, dus ik kon het niet zo spicy maken als ik graag had gewild.)

2) Bak de aardappeldobbelsteentjes en zet ondertussen een pan op waar je de chilibonen en mais aan toevoegt.

Mexicaanse bloemkoolschotel

3) Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden en vet de ovenschaal een klein beetje in, zodat er geen eten aan blijft plakken.

4) Giet de bloemkool af zodra deze klaar is en meng deze door de aardappeltjes. Bak dit nog een paar minuten zachtjes mee. Als je net zoals mij je strooikaas zelf maakt, is nu een mooi moment om dit even te doen.

5) Na een paar minuten kun je het mengsel van de chilibonen en mais onderin de ovenschaal doen en daarbovenop mag het bloemkool-aardappelmengsel. Strooi de strooikaas erover heen en zet in de oven voor zo’n 20 minuten.

6) Kijk na 20 minuten of de kaas lekker gesmolten en crunchy is geworden. Zo, ja, dan is de ovenschotel klaar en kan je eten!  Eet smakelijk!

Mexicaanse bloemkoolschotel close-up

Ik moet zeggen dat ik het wel een succesvol recept vind. Ik had alleen van tevoren niet verwacht dat het zoveel zou zijn om met zijn tweeën op te eten, je kunt er echt zeker met een stuk of 4-5 man van eten. Wij hebben er dan ook twee keer van kunnen eten en zaten elke keer erg vol na het eten. Wat ik wel positief vind voor degenen die geen vlees eten of (zoals mij) gewoon niet elke dag vlees willen eten, is het feit dat dit recept vegetarisch is.

Heb jij wel eens Mexicaanse smaken met bloemkool gecombineerd?

You may also like

21 reacties

  1. Oh dit ziet er alleen al heel erg lekker uit! Denk alleen niet dat ik dit na ga maken omdat ik het dan helemaal alleen moet op eten omdat verder niemand het hier thuis lust, wie weet ooit haha x

  2. Dit ziet er erg lekker uit en is ook makkelijk te maken. Ik ga toevallig vanavond Mexicaanse tapas eten, maar dan zal dit vast niet op het menu staan.

  3. Hmm, ik eet niet vaak bloemkool (gewoon omdat het alleen maar koken zo saai is) dus het is leuk om er meer recepten mee te zien. Zorgt voor inspiratie 😀

  4. Hmm dit lijkt me een heerlijk vegetarisch receptje en voor de de niet veggie’s kunnen er altijd hamblokjes in gemengd worden 🙂 Ik ga dit proberen zodat het wat minder warm is ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *