Mijn favoriete liquid lipstick merken

Waar ik vroeger een hekel had aan liquid lipsticks, kan ik inmiddels niet meer zonder. Ze blijven langer zitten dan gewone lipsticks en ik vind het resultaat ook veel preciezer en netter ogen. Vandaag deel ik mijn favoriete liquid lipstick merken met je. Mocht je nog op zoek zijn naar fijne lippies, dan raad ik deze dus alvast aan!

Mijn favoriete liquid lipstick merken

Ik stel vrij hoge eisen aan mijn liquid lipsticks en door de jaren heen heb ik er helaas ook heel wat getest die ik niet fijn vond. Belangrijke criteria voor mij zijn 1) het draagcomfort, 2) de houdbaarheid 3) of het product mooi bij te werken is en 4) of het product wel écht goed blijft zitten en niet gaat schuiven. Die eerste spreekt voor zich; je wilt geen uitgedroogde lippen, want dat voelt niet fijn, maar ziet er ook niet goed uit. Ook draag je niet voor niks een liquid lipstick; het moet wel blijven zitten. Mocht je dan net zoals mij zijn en nogal eens dingen eten die niet samen gaan met lipstick, dan moet het goed bij te werken zijn zonder korrelen. Tot slot heb ik serieus wel eens meegemaakt dat zelf mét lip primer een liquid lippie alle kanten opgleed en ging bloeden en dat vind ik altijd not done. Al zou het een gloss zijn, dan nog wil ik dit niet.

In dit artikel laat ik je in een willekeurige volgorde mijn drie favoriete merken zien!

Jeffree Star

De Velour Liquid Lipsticks van Jeffree Star waren één van de eerste merken waar ik een positieve ervaring mee had. Ik was eigenlijk bang om te bestellen, maar deze liquid lipsticks zijn superfijn. Ze zijn niet zo uitdrogend als sommige andere merken en voelen comfortabel aan bij het aanbrengen. Daarnaast kun je ze bijna onbeperkt bijwerken zonder dat het lelijk wordt. Houd er wel rekening mee dat je geen onnodig dikke lagen product aanbrengt, want dat helpt nooit bij liquid lipstick.

Qua houdbaarheid overleven ze bij mij tot de lunchpauze zonder problemen (en ja ik eet tussendoor ook nog wat). Daarna werk ik de binnenste randjes even ietsjes bij voor de mooiheid.

Jeffree Star is verkrijgbaar bij onder andere Ici Paris XL voor €19,95 per lipstick. Niet goed, maar als je je bedenkt hoe duur een MAC lipstick kost, valt het toch nog enigszins mee (althans dat vind ik dan weer haha).

Kylie Cosmetics

Een tijdje terug bestelde ik bij Kylie Cosmetics. Ik wist dat je er douanekosten voor zou moeten betalen, maar door de gratis verzending (boven de $60,-) compenseerde het wel weer een beetje. Uiteraard ging ik voor een heleboel liquid lipsticks en ik kan je vertellen: ik ben fan. Vooral de combinatie met een lip pencil vind ik erg prettig, omdat je lippen dan nóg mooier omlijnt zijn. Zelf heb ik niet een superduidelijke liplijn, waardoor het resultaat bij een normale lipstick soms wat rommelig kan zijn. Daarom vind ik het dus des te mooier om een strakke omlijning te hebben.

De liquid lipsticks van Kylie zijn wel iets droger dan die van Jeffree Star (mede ook door de combo met het lip pencil). Zelf heb ik er geen last van. Zolang er maar een goede primer onder zit, gaat het prima. Qua houdbaarheid zijn ze ongeveer even goed als de lipsticks van Jeffree. Wel moet je bij de Kylie liquid lipsticks iets meer opletten met het bijwerken; je moet echt het minimale product toevoegen, omdat het resultaat anders steeds droger wordt.

De Kylie liquid lipsticks (ik raad zeker de lip kits aan!) zijn alleen via de officiële Kylie Cosmetics site  te verkrijgen. Voor een lip kit moet je zo’n $30,- rekenen.

Too Faced

Tot slot wil ik ook Too Faced nog noemen. Van dit merk heb ik zowel de Melted Matte als de Melted Matte-tallics geprobeerd. Beiden zijn goed. Metallic lipkleuren vind ik persoonlijk alleen iets minder draagbaar voor elke dag. Qua houdbaarheid doen deze het ongeveer hetzelfde als de lipsticks van Kylie en Jeffree. Qua comfort zijn ze ietsje minder uitdrogend dan die van Kylie. Ik zou ze vergelijkbaar noemen met die van Jeffree in dat opzicht. Bijwerken gaat prima en het resultaat wordt niet snel minder als je hebt bijgewerkt.

Too Faced is verkrijgbaar bij de Douglas en je betaalt daar €19,99 voor een liquid lipstick.

Gebruik jij vaak liquid lipsticks? Wat zijn jouw favoriete merken?

You may also like

5 reacties

  1. Wat leuk om te lezen welke merken jij allemaal fijn vind. Ik ben zelf dus echt geen liquid lipstick fan maar die van Too Faced ziet er wel heel leuk uit.

  2. Goede reviews. Ik ben ook sinds kort gek op liquid lipsticks. Too faced en Kylie heb ik nog niet uitgeprobeerd. Ik ga een vriendin van mij vragen o. het mee brengen uit Amerika.

  3. Ze klinken alle drie wel heel goed. Ik vind lipstick altijd wel heel mooi, maar toen ik die van MAC had bleef het nooit goed zitten. Misschien deze dan maar eens uitproberen. Thanks voor de review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *