Mijn summer reading list

Zodra de vakantie begint, komt de boekenwurm in mij weer naar boven. Eindelijk tijd om boeken te lezen die ik niet verplicht moet lezen voor mijn studie Engels.  Wat ik wel meteen toe moet geven is dat ik meestal wel Engelse boeken lees, omdat de meeste boeken die ik lees ook origineel in het Engels zijn geschreven. Doen jullie dat ook? Of houden jullie het voornamelijk bij Nederlandse boeken? Ik ben ook erg benieuwd naar jullie leeslijst voor de zomer! Misschien kan ik daar nog wat van opsteken? Hier in ieder geval mijn summer reading list:

Carlos Ruiz Zafón, The Prisoner of Heaven of in het Nederlands De Gevangene van de Hemel.

9200000002305963

Dit boek heb ik gekregen van een vriendin, maar door alle drukte met school ben ik er nog niet aan toegekomen om hem te lezen. Maar dat gaat nu zeker gebeuren! Carlos Ruiz Zafón is één van mijn favoriete schrijvers. Het enige nadeel is dat ik geen Spaans kan en dus maar de Engelse versie lees. Het boek speelt zich weer af in Barcelona en de

Lauren Conrad, The Fame Game (jep, I know, shame on me dat ik die nog moet lezen nu The Fame Game inmiddels al weer is uitgegroeid tot een trilogie).

1001004011438243

Zodra ik deze uit heb, ga ik natuurlijk meteen verder met Starstruck en Infamous. Hopelijk is de trilogie ook gezamenlijk te koop, dat is vaak goedkoper dan wanneer je ze apart haalt. Daarbij hoef je dan maar één keer te wachten op je boeken, wat ook wel weer scheelt als je gewoon meteen door wil lezen met het volgende deel. Volgens mij zijn alle boeken van Lauren Conrad behalve Infamous  al vertaald naar het Nederlands.

Philippa Gregory, The Lady of the Rivers.

9200000010984356

Dit boek lijkt me leuk vanwege het feit dat het over Engelse geschiedenis gaat. Ik ben sowieso fan van historische fictie, maar Philippa Gregory ken ik al als schrijver en ik moet zeggen dat ik positief over haar ben. Dit boek is nog niet vertaald naar het Nederlands, maar enkele andere boeken van Philippa Gregory zijn dit al wel.

Jennifer L. Armentrout, Cursed.

9200000010335396

Cursed gaat over een meisje waarbij alles wat ze aanraakt dood gaat, waardoor ze dus ook nooit wat met een jongen kan beginnen; zodra ze hem aanraakt sterft hij. Klinkt spannend, als je het mij vraagt! Ik ken de schrijfster nog niet, maar het verhaal spreekt me zo aan dat ik het boek wil lezen. Helaas is het boek voor diegenen die het in het Nederlands willen lezen, (nog) niet in het Nederlands beschikbaar.

Het vijfde boek op mijn summer reading list is Jonathan Grimwood’s The Last Banquet.

9200000014368212

The Last Banquet vertelt het verhaal van een wees die zich in het Frankrijk van de achttiende eeuw omhoog weet te werken op de sociale ladder. Zoals ik al zei, vind ik historische boeken vaak leuk, maar ook het maatschappelijke element spreekt me erg aan. Ook dit boek is nog niet in het Nederlands verkrijgsbaar.

Wat vinden jullie van mijn summer reading list?  En lezen jullie ook vaak Engelse boeken? Ik zit er nog aan te denken om misschien ook een lijst te maken met alleen maar boeken die ook in het Nederlands verkrijgbaar zijn, aangezien ik niet weet of iedereen Engels leest voor zijn/haar plezier.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *