Milani Amore Mattallics Lip Crème Matterialistic

Alweer een tijdje terug kwam de video over mijn Boozyshop shoplog online en vandaag heb ik eindelijk een review voor je van één van de producten, namelijk van de Milani Amore Mattallics Lip Crème Matterialistic. Dit is een liquid lipstick met een metallic finish. 

De verpakking van het product lijkt op die van een lipgloss, zoals eigenlijk het geval is met vrijwel alle liquid lipsticks. Door de gouden kleur vind ik het er best chique uitzien.

Milani Amore Mattallics Lip Creme Matterialistic

Zoals je al meteen kunt zien in de verpakking is Matterialistic (02) geen standaardkleur. Juist daarom wilde ik hem graag proberen; ik vind het leuk om kleuren te testen waarvan ik er nog niet twintig in mijn stash heb.

Milani Amore Mattallics Lip Creme Matterialistic open

Zoals te verwachten was, heeft de liquid lipstick een lipgloss applicator. Persoonlijk vind ik dit altijd wel prettig werken. Het product heeft trouwens een lekkere zoete geur.

Milani Amore Mattallics Lip Creme Matterialistic swatch

Hierboven zie je een swatch van Matterialistic. Dit is wel echt een kleur die met de lichtinval kan veranderen en de foto op Boozyshop komt dan ook niet helemaal overeen met hoe hij bij mij eruit ziet. Ik denk dan ook dat je bij deze kleur óf een beetje moet gokken óf heel veel review op moet zoeken. Op die manier heb je het meest volledige beeld van de kleur.

Milani Amore Mattallics Lip Creme Matterialistic closeup

Milani Amore Mattallics Lip Crème Matterialistic op mijn lippen. De kleur ziet er uit als een mooie kleur voor een oogschaduw, maar ook op de lippen vind ik de kleur tof. Je kunt wel zien dat hij lijntjes iets benadrukt. Voor wat oudere lippen of lippen met relatief veel lijntjes/oneffenheden zou ik dit product niet aanraden. Zelf vind ik hem op dagen dat mijn lippen wat droger zijn ook al té uitdrogend en minder flatterend. Wanneer mijn lippen in prima staat zijn, vind ik hem echter wel heel mooi.

Milani Amore Mattallics Lip Creme Matterialistic fullface

Full-face met Matterialistic. Ik vind de kleur vooral mooi passen bij mijn haar. Het is een vrij gewaagde kleur, maar niet zo gewaagd dat ik er geen boodschappen mee durf te doen. Het is niet meteen een everyday kleur, maar persoonlijk vind ik hem niet té om gewoon buiten de deur te dragen.

Ik heb Matterialistic meerdere keren voor je uitgetest, waardoor ik er dus onder andere al achter kwam dat de staat van je lippen heel belangrijk is wanneer je dit product wil dragen. Bij droge lippen raad ik het echt af. Hij is minder uitdrogend dan sommige andere liquid lipsticks die ik heb, maar hij is ook niet hydraterend en kan op droge lippen uitdrogend aanvoelen. Wat mij ook opviel is dat het heel belangrijk is om hem precies op de juiste manier aan te brengen en dat is met zo min mogelijk lagen en zo min mogelijk product. De pigmentatie is daar goed genoeg voor en daarnaast droogt het product dan mooier op. Als je hem goed aanbrengt gaat hij niet korrelen, maar ik heb dit zelf ook al een keer verkeerd gedaan (teveel lagen) en toen had ik na vijf minuten al een paar korrels op mijn tanden zitten.

Tja, de kleur vind ik geweldig, maar ik ben toch niet 100% enthousiast. Eerlijk? Ik denk dat ik maar in moet gaan zien dat liquid lipsticks misschien toch niet helemaal wat voor mij zijn. Volgens Milani blijven de Amore Mattallics Lip Crèmes tot zo’n 16 uur zitten, maar dat haalt Matterialistic bij lange niet op mijn lippen. Ik vind dat hij er na een fatsoenlijke maaltijd al niet meer goed genoeg opzit. Misschien ben ik wel te kieskeurig of veeleisend, maar ik vind het er niet uitzien als je een liquid lipstick draagt en de binnenkant er zichtbaar wat afgesleten is, alsof je een soort vreemde, te dikke lipliner draagt. En bijwerken vind ik bij dit soort producten maar een gedoe; het resultaat wordt met meerdere lagen immers niet mooier, dus kun je beter opnieuw beginnen. Nu moet ik er ook wel bij zeggen dat ik mijn eating habits niet aanpas aan wat ik op mijn lippen draag en ik eet minimaal drie keer per dag (meestal komen hier nog tussendoortjes bij) en drink de hele dag door water en thee. Ik vind het echt een mysterie hoe dit soort producten bij sommige bloggers/Youtubers het wél de hele dag volhouden, maar misschien ligt dat aan wat ik eet/drink. Dit leek mij een hele toffe kleur voor naar festivals, maar ik denk dat dat niet heel praktisch is, omdat je dan zo’n 12 uur daar bent en je hem na zo’n 6 uur (wanneer je toch wel wat eet) weer bij moet werken en je daar eigenlijk een oliereiniger voor mee moet nemen.

Al met al ben ik dus ondanks de kleur en toffe finish een beetje kritisch. Als je maar een paar uur ergens heen gaat en je een bijzondere lipkleur wilt, denk ik dat dit wel een aanrader is. Maar de 16 uur haalt hij niet, waardoor hij toch minder praktisch is voor lange dagen weg. Milani Amore Mattallics Lip Crème Matterialistic kost €9,99 bij Boozyshop.

Wat vind jij van Matterialistic? Blijven liquid lipsticks bij jou wél de hele dag zitten?

You may also like

29 reacties

  1. Fijn dat je zo eerlijk bent over dit product. Jammer dat hij niet zo goed en lang blijft zitten zoals ze beloven. Ik zou de kleur zelf niet dragen maar jou vind ik hem erg tof staan.

  2. Wat een bijzonder kleurtje! Vind het je wel mooi staan hoor. Jammer van de paar minpuntjes! Ik heb zelf nog nooit een vloeibare lipstick gevonden die helemaal naar mijn zin is.

  3. Wow ik vind de kleur wel echt heel gaaf! Niet voor iedere dag, maar wel een avondje op stap;) Wel jammer dat hij lastig is met eten, ik eet bijna om de twee uur dus dat zou wel lastig worden!

  4. Ik wil er hier nog heel graag eentje van testen! Maar misschien wacht ik ook wel op de Jeffree Star metallics. Elke x met eten bijwerken is ook niet super handig nee.

  5. Bij mij blijven de liquid lipsticks ook nooit zo lang zitten als andere mensen altijd zeggen. Ik vind dit wel een hele gave kleur, al vind ik hem van dichtbij echt heel mooi maar van veraf zie ik op de foto niet helemaal meer het gave effect haha dan lijkt hij gewoon een kleurtje! Maar erg mooie kleur 🙂

  6. Wat een bijzonder kleurtje, ik ben ook niet voor Liquid lipsticks en snap ook de hype er niet van! Geef mij maar een gewone lipstick die ik zonder problemen kan bijwerken 😉
    X

  7. Wauw wat een mooie kleur 🙂 Ik vind je het echt heel mooi staan. Liquid ben ik zelf niet zo dol op. Hier worden mijn lippen drogen van en krijg juist velletjes. Ik houd van normale lipproducten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *