MUA Metallic

Voor de herfst en winter van 2015 komt MUA met de MUA Metallic look.  Bij deze look horen, zoals de naam al suggereert, producten die geïnspireerd zijn door metallics. Dit past natuurlijk heel goed bij de feestdagen en daarom leek het mij dan ook leuk om twee van de producten voor je te testen!

Voor de Metallic look heeft MUA de volgende producten:

 • Metallic Palette – Alchemy ( à €5,99)
 • Wet Look Eyeliner ( à €3,49)
 • Lipstick – Shade 1 ( à €1,49)
 • Whipped Bronze – Majestic Gild (à €4,99)
 • Brow Kit – Fair/Med (à €4,99)
 • Lip Liner – Clear (à €1,79)

Ik test vandaag het Alchemy Metallic Palette en de Whipped Bronze in Majestic Gild. Deze horen allebei bij de MUA Luxe producten; producten die net iets luxer zijn en ogen dan de reguliere producten van MUA. Daardoor zijn ze ook een klein beetje duurder dan de andere producten, maar alsnog blijft MUA een budgetmerk.

MUA Metallic

Laten we eerst naar het palette gaan kijken, want daar was ik al meteen heel benieuwd naar!

MUA Luxe Alchemy Metallic Oogschaduw Palette

MUA Metallic Alchemy palette

Het palette bevat 3 kleuren oogschaduw en een smoothing eye primer die ervoor moet zorgen dat je oogschaduw lang mooi blijft zitten.

MUA Metallic Alchemy Palette open

Er zit ook een dubbelzijdige applicator in het palette. Zelf gebruik ik deze niet. De structuur van de oogschaduws lijkt zo op het oog poederig te zijn, maar niets is minder waar: het zijn juist hele creamy oogschaduws. De primer is ook erg romig.

MUA Metallic Alchemy Palette swatches

Met de pigmentatie van de oogschaduws zit het wel goed, hoewel je de lichtste kleur wat minder goed ziet op mijn lichte huid. Als ik de oogschaduws zo zie, vind ik de glans toch wel erg mooi!

MUA Metallic Alchemy Palette closeup

Hier zie je een close-up van de look die ik met het Alchemy Palette heb gemaakt. Ik heb de drie kleuren uit het palette gebruikt met daaronder de primer uit het palette. Toen ik deze foto maakte had ik de look net op.

MUA Metallic Alchemy Palette look

Full-face met het Alchemy Palette op mijn ogen. Niet verkeerd toch? Het is geen hele opvallende ooglook, maar dat maakt het wel makkelijker om er een wat opvallendere lipkleur bij te dragen, zoals ik hier doe (review daarvan volgt nog).

Toch moet ik helaas een vrij essentieel minpunt noemen aan dit palette; bij mij blijven de oogschaduws niet goed zitten. Zoals je misschien al iets op de foto kunt zien waar ik ze nog maar net heb aangebracht, trekt het als snel wat in lijntjes. Bij mij vervagen de kleuren ook vrij snel. Nu kan dit aan mijn oogleden liggen, want ik heb wel een gecombineerde huid met vette zones, maar over het algemeen heb ik nooit problemen met de houdbaarheid van oogschaduw op mijn ogen; zolang ik er maar een primer bij gebruik blijft het toch zeker 12 uur goed zitten zonder dat ik er ook maar naar omkijk. Het Alchemy palette heb ik aan het begin van de middag aangebracht en ik denk dat er rond een uur of 4-5 niks meer van de look te zien was op mijn eyeliner en mascara na. Als je droge oogleden hebt zal de houdbaarheid waarschijnlijk een stuk beter zijn. Mocht je dit palette ook hebben geprobeerd, dan ben ik wel heel benieuwd hoe het bij jou heeft uitgepakt, dus laat het dan zeker even weten in de comments. Wie weet leer ik zo nog wel een goede tip die de houdbaarheid kan verlengen!

MUA Luxe Whipped Bronze in Majestic Gild

MUA Metallic Bronze

Laten we nu eens naar de bronzer gaan kijken. Majestic Gild is de naam van de kleur en zo in de pan lijkt hij bedreigend donker voor mensen met een erg lichte huid zoals ik ook heb. Ik had dan ook het idee dat dit product mij niet zo mooi zal gaan staan, maar uiteindelijk bleek je hem ook heel subtiel aan te kunnen brengen.

MUA Metallic Whipped Bronze ingredients

Normaal gesproken vind ik de ingrediënten van make-up niet zo heel interessant, maar ik zag dat er minerale olie bij stond en aangezien ik daar zelf geen fan van ben, wilde ik het even laten zien. Op mijn lichaamshuid heb ik geen problemen met minerale olie, maar op mijn gezicht ben ik er toch wat voorzichtig mee, vanwege mijn acne-verleden; in die tijd wekte dit ingrediënt echt break outs bij mij op en hoewel mijn huid er tegenwoordig gelukkig veel beter aan toe is en er misschien beter op reageert, ben ik toch nog erg huiverig. Toch besloot ik deze bronzer gewoon te gaan testen. Je hoeft het immers niet direct als eerste laag op de huid aan te brengen als je er foundation en dergelijke bij draagt.

MUA Metallic Whipped Bronze open

De bronzer heeft een heel creamy structuur, net als de oogschaduws.

MUA Metallic Whipped Bronze close

Daarnaast heeft hij ook mooie shimmers. Leuk voor de feestdagen!

MUA Metallic Whipped Bronze swatch

De swatch! De pigmentatie is goed, alleen is dit naar mijn smaak wel een vrij warme kleur.

 

MUA Metallic Whipped Bronze fullface

Hier draag ik de bronzer. Hij is in tegenstelling tot mijn verwachtingen niet zo zeer te donker, maar hij kan juist vrij subtiel worden aangebracht. Wel vind ik hem iets te warm naar mijn smaak. Ik breng hem het liefst gewoon met mijn vingers aan, omdat mijn kwasten het product niet zo goed oppakken. Majestic Gild blijft prima zitten en van mijn huid heb ik gelukkig ook geen last gehad na gebruik. Als de kleur je aanspreekt is dit dan ook een prima product.

Zoals je al wel kunt merken, heeft de MUA Luxe Whipped Bronze in Majestic Gild mij positief verrast. In de pan lijkt hij veel te donker, maar gelukkig is hij op de huid juist vrij subtiel. Het MUA Luxe Alchemy Metallic Oogschaduw Palette valt op mijn huidtype wat tegen, wat ik erg jammer vind, aangezien de kleuren wel heel mooi zijn, maar wellicht dat ze het op een droge huid beter doen.

Wat vind jij van de MUA Metallic producten?

Deze producten heb ik ontvangen ter review. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

You may also like

29 reacties

 1. De look van de oogschaduw palette is zeker niet verkeerd. ;-)Staat je goed, fris en vrolijk. Wat goed dat je let op minerale olie wegens jou acne-verleden. Van MUA Metallic producten ben ik ook net zo positief als jij. Het ziet er alle twee echt goed uit.

 2. Ik sta eerlijk gezegd een beetje verbaasd van dit oogschaduwpalette, maar dan wel in de positieve zin…ik vind hem heel mooi en natuurlijk over komen in je ooglook…

 3. Ik vind de kleuren uit het oogschaduw palette erg mooi. Wel jammer dat het niet zo lang blijft zitten. Ik vind die eerste lipkleur ook heel tof.

  1. Ah dat is wel echt balen, in de webshop van Kruidvat verkopen ze het ook, maar ik weet niet of je dat fijn vindt omdat je dan niet kunt swatchen!

 4. Wat jammer dat de oogschaduw zo snel verdwijnt. Dat is toch wel echt een minpunt! De bronzer zou voor mij ook echt te warm zijn, wel prettig dat hij vrij draagbaar is!

 5. mooi pallet, en een hele mooie look! Jammer dat de oogschaduw niet goed blijft zitten.. Ik heb zelf ook een oogschaduw pallet van MUA, de swatches waren erg mooi, maar op m’n ogen was de kleur veel lichter, en bleef het helaas ook niet zo goed zitten..

  1. Ah dat is wel heel jammer dat het palette dat je hebt van MUA je niet zo bevalt! Dit paletje vind ik ook wat minder fijn, maar ik heb ook twee paletten die ik wel heel fijn vind (Undress Me Too en Starry Night), zeker voor de prijs.

 6. Ik ben al een tijdje benieuwd naar dit oogschaduw pallet waarvan ze 3 palettes hebben. Ze kosten niet erg veel en ik ben gehoord dat leuk zacht en fuweel aanvoelen en dat ze ook war creamy zijn, benieuwd! Mooie ooglook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *