Must-see films december 2015

Het is alweer tijd voor het laatste must-see films artikel van dit jaar. Ook in december komen er weer een heleboel films uit en ik heb een aantal must-sees voor je op een rijtje gezet. Er zit van alles wat bij, dus er is vast wel een film die je aanspreekt. Kijk je mee?

The Night Before

thenightbefore

We beginnen met een komische kerstfilm voor de liefhebbers. In The Night Before besluiten 3 jeugdvrienden om hun traditie om samen kerst te vieren te doorbreken, maar niet zonder dat ze het nog één keer samen hebben gevierd.

The Night Before is vanaf 3 december in de bioscoop te zien.

Suffragette

suffragette

Van Suffragette had ik al filmposters gezien op de uni, waardoor ik mij meteen afvroeg wat voor film dit zou zijn. De film gaat, zoals de titel al zegt, over de suffragrettes en is dus gebaseerd op deze beweging.

Suffragette is vanaf 3 december te zien in de bioscoop.

In the Heart of the Sea

intheheartofthesea

De volgende film is In the Heart of the Sea, een avonturenfilm over de walvis, die Melville uiteindelijk inspireerde om Moby Dick te schrijven. De reusachtige walvis heeft het duidelijk voorzien op het schip van de hoofdpersonen en dit heeft desastreuze gevolgen.

In the Heart of the Sea is vanaf 10 december te zien in de bioscoop.

Publieke Werken

publiekewerken

Ik heb niet altijd een Nederlandse film tussen de must-see films zitten, maar als ik denk dat het de moeite waard is, vind ik het zeker leuk om ze te noemen. Zo denk ik dat Publieke Werken nog wel eens een mooie film kan zijn. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Rosenboom en vertelt het verhaal van vioolbouwer Vedder, die zijn huis uit moet vanwege het geplande Victoria Hotel in Amsterdam en zijn neef Anijs en hun wilde plan om naar Amerika te gaan.

Publieke Werken verschijnt op 10 december in de bioscoop.

Krampus

Krampus

We sluiten dit artikel af met een tweede kerstfilm, alleen is deze niet zo vrolijk als de meeste kerstfilms; Krampus heeft namelijk een horrortintje. Krampus is een demon die op komt dagen om iedereen te straffen die niet in kerst gelooft.

Krampus is vanaf 10 december in de bioscoop te zien.

En dit waren alweer de must-see films voor december 2015! Ik ben zelf vooral benieuwd naar In the Heart of the Sea en Publieke Werken, hoewel Suffragette denk ik ook wel interessant is. Van de kerstfilms ben ik niet meteen zo, maar ik vond dat ik die er niet buiten kon laten in december, vandaar dat ik ze wel heb toegevoegd.

Welke film(s) spreken jou het meest aan?

You may also like

20 reacties

  1. Publieke werken heb ik ooit op de middelbare school gelezen toen die net uit was voor een boekbespreking. Ik vond hem echt heel leuk, ik hoop dat de film net zo goed is.

  2. Hey Kirtsy,

    Leuke films! Ik ben wel benieuwd naar The Night Before 🙂 .
    Daarnaast zit ik te wachten op Star Wars en op The Hateful eight 🙂 .

    Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *