Must-see films mei 2014

In de maand mei verschijnen er dit keer met name veel komedies in de bioscoop. Als dat je genre is, kan je je hart helemaal ophalen. Zelf ben ik niet meteen een grote fan van het genre, maar toch vind ik de films voor aankomende maand zo op het eerste gezicht best leuk. Kijk snel met me mee!

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

Dit lijkt me een hele bijzondere film. De film verteld het verhaal van Allan, die op zijn 100ste verjaardag uit het raam van het bejaardentehuis klimt en vervolgens op een avontuurlijke roadtrip terecht komt. Ik denk dat je het best gewoon de trailer kunt kijken en dat ik hier verder niet teveel woorden aan vuil moet maken.

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween is vanaf 1 mei te zien in de bioscoop.

Bad Neighbours

Bad Neighbours is één van de komische films van deze maand. Ik moet eerlijk zeggen dat dit me wel een hele grappige film lijkt. Mac (Seth Rogen) en Kelly (Rose Byrne) wonen in een prettige buurt, totdat ze nieuwe buren krijgen; een dispuut onder leiding van Teddy (Zac Efron).

Bad Neighbours is vanaf 8 mei te zien in de bioscoop.

A Haunted House 2

Ook dit is een komedie. De datum op de poster hierboven klopt trouwens niet; dit is niet de Nederlandse poster. Als je de eerste A Haunted House film hebt gezien, weet je waarschijnlijk wel wat je kunt verwachten; een film als Scary Movie, een soort parodie op het horror genre.

A Haunted House 2 is vanaf 15 mei te zien in de bioscoop.

Walk of Shame

Walk of Shame Movie Poster

Meghan (Elizabeth Banks) wil graag de nieuwe, vaste nieuwslezers worden van de TV zender waar ze bij werkt, maar mag geen auditie doen. Om haar wat op te vrolijken stellen haar vriendinnen voor om een wilde avond uit te gaan. Deze nacht verloopt iets wilder dan verwacht en als Meghan de volgende ochtend wakker wordt zonder geld, auto of telefoon krijgt ze ook nog eens te horen dat ze misschien toch nog de baan kan krijgen als ze meteen naar de studio komt. Alleen hoe moet ze daar komen zonder auto of geld?

A Walk of Shame is vanaf 22 mei in de bioscoop te zien.

Maleficent

Deze film vertelt het verhaal van Maleficent, de boze fee uit Doornroosje. Dit is een film die ik zeker wil gaan zien; ik ben gek op sprookjes en het idee dat deze film eens een keer vanuit het oogpunt van de bad guy of in dit geval bad girl wordt beschreven spreekt me erg aan. Ik ben altijd erg benieuwd naar verhalen die wat vertellen over hoe iemand een slecht persoon wordt.

Maleficent is vanaf 29 mei in de bioscoop te zien.

Dit waren ze alweer! Ik ben zelf het meest benieuwd naar Maleficent. De komedies lijken me ook zeker wel leuk om te zien, maar ik kijk dat soort films toch minder snel op de een of andere manier.

Naar welke film ben jij het meest benieuwd?

You may also like

31 reacties

 1. Ik wist helemaal niet dat er een film van De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween bestond! Ik zag onlangs het boek ervan en het sprak me echt aan. Deze film wil ik dus wel een keertje bekijken 🙂

 2. Ohh wat een leuke film ik ben zeker en vast benieuwd naar , Maleficent! Gaat is leuk zijn om het zoals je zegt van uit het oogpunt van de badgirl eens ziet 😉

 3. AWW er komen echt super veel nieuwe films!
  Ik zou ze allemaal wel willen zien maar ik ben vooral erg benieuwd naar ‘de 100jarige man die uit het raam klom en verdween’
  Bedankt voor dit leuke overzicht!

  Xx julia

 4. Bad Neighbours lijkt me zo grappig! En natuurlijk hottie Zac Efron, zo leuk. Maleficent lijkt me trouwens een goede film, ik ben benieuwd of hij echt zo goed is als ik denk dat hij is.

 5. Ik ben voornamelijk benieuwd naar Maleficent. Ik wil wel weten hoe ze het verhaal hebben geïnterpreteerd en uitgewerkt, zeker omdat ik een vak over sprookjes heb gevolgd :). De andere films trekken mij niet zo aan.. zeker niet de comedies, niet echt mijn humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *