Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow

Het is alweer even geleden dat ik een boekreview heb geplaatst, maar vandaag heb ik er weer één voor je. Ik las Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow. In dit boek volg je het verhaal van Morrigan, een meisje dat vervloekt is en gedoemd is om te sterven als ze elf jaar oud is. Lees snel verder voor mijn review (zonder spoilers uiteraard). 

Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow

Zoals je aan de cover van dit boek misschien al een beetje kunt zien, is de doelgroep wat jonger. Het valt onder de categorie Middle Grade. Deze valt qua leeftijd nét voor Young Adult fictie. Normaal gesproken houd ik niet zo van Middle Grade, aangezien ik toch al heel wat jaren volwassen ben. Toch hoorde ik zoveel goeds over Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow dat ik besloot om hem alsnog te lezen.

De cover ziet er zoals te verwachten viel wat kinderachtig uit, maar ergens vind ik het er ook wel leuk uit zien.

Hier zie je de achterkant van het boek met informatie. Zoals al te lezen valt, bevat het verhaal magische elementen en valt het dus ook onder het genre fantasy.

Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow heeft mij niet teleurgesteld. Ik was wat kritisch van tevoren, aangezien ik bang was dat het boek erg kinderachtig zou zijn. Dat viel mij nog wel mee achteraf. Het voelde een beetje als Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Nu zijn deze boeken niet per se heel vergelijkbaar, maar ik merkte wel dat de sfeer op sommige momenten wat van HP weg leek te hebben.

Conclusie

Zonder spoilers weg te geven, kan ik gerust zeggen dat ik mij prima heb vermaakt met Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow. Ik gaf het boek vier sterren. Het was een erg leuk boek om te lezen, maar voor vijf sterren moet een boek voor mij nét iets meer in huis hebben.

Mocht je het boek nu ook willen lezen, maar geen Engels lezen, of hem cadeau willen geven, dan kan dat. Hij is in het Nederlands verkrijgbaar als Nevermoor: Morrigan Crow en het Wondergenootschap. Als je hem juist wel in het Engels wil lezen, dan raad ik je aan om even op BookDepository te kijken. Daar heb ik hem zelf vandaan en zijn de boeken vaak belachelijk goedkoop en je hebt geen verzendkosten.

Heb jij Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow al gelezen?

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *