Nieuwe boeken die ik wil lezen

Het leek mij leuk om even een artikel te delen met daarin de nieuwe boeken die ik wil lezen. Er staan er namelijk nog een heleboel op mijn lijstje en de komende tijd komen er een paar hele leuke uit! De boeken in dit artikel zijn of worden gepubliceerd tussen september en december in. Kijk je mee?

Nieuwe boeken die ik wil lezen

Hierboven zie je de nieuwe releases waar ik interesse in heb Ik zal ze van links naar rechts met je doornemen eerst de bovenste rij en daarna de onderste rij.

1) The Rules of Magic van Alice Hoffman.

Dit boek is op 6 september uitgekomen en ik kan je alvast vertellen dat ik hem nét een paar uur in huis heb. Dit is een fantasy boek met enige historische elementen als ik Goodreads moet geloven. Het boek speelt zich af vóór de gebeurtenissen van Practical Magic (misschien ken je dit wel van de film). Zelf heb ik Practical Magic nog niet gelezen, maar ik was wel erg benieuwd naar The Rules of Magic. Het klinkt als een boek waarin behalve magie ook familie een grote rol speelt.

2) Time’s Convert van Deborah Harkness.

Dit boek ontdekte ik tot mijn grote schaamte pas vorige week op Goodreads. En dat terwijl ik heb genoten van de All Souls Trilogie van Deborah Harkness. Dit nieuwe boek wordt verteld vanuit het perspectief van één van de personages uit de trilogie, namelijk Marcus. Aangezien hij als vampier al een aardig lang leven achter de rug heeft, ben ik benieuwd wat er allemaal in het boek zal worden verteld.De releasedatum is 18 september.

3) The Labyrinth of Spirits van Carlos Ruiz Zafón.

Eindelijk komt er weer een boek uit van één van mijn favoriete schrijvers! Op 18 september is de Engelse vertaling van dit boek eindelijk uit en ik zit nu nog te twijfelen of ik hem niet gewoon moet pre-orderen. Het boek speelt zich af in het universum van de Cemetry of Forgotten Books en laat ik die wereld nu heel erg interessant vinden. Het is een mix tussen historische fictie en mysterie.

4) The Sisters of the Winter Wood van Rena Rossner.

Op 25 september komt het fantasy debuut van Rena Rossner uit en alleen door de cover werd ik al benieuwd! Het verhaal zelf spreekt mij ook meteen aan. Het gaat over twee zussen en hoe het voor hen is om op te groeien als Joodse meisjes en de gevaren die dit met zich meebrengt. Nu zou je misschien denken dat het zich dan afspeelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, maar het speelt zich veel eerder af. Verder wordt het vergeleken met The Bear and the Nightingale van Katherine Arden en verwacht ik dus ook wat magie en folklore.

5) Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – The Original Screenplay van J.K. Rowling.

Elk boek dat J.K Rowling schrijft en dat zich afspeelt in het universum van Harry Potter moet ik lezen. De vorige Fantastic Beasts screenplay heeft mij tot een uur of drie ‘s nachts wakker gehouden, omdat ik hem per se uit wilde lezen. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat ik uitkijk naar 16 november; dan komt het volgende deel uit.

6) Wundersmith: The Calling of Morrigan Crow van Jessice Townsend.

Dit tweede deel uit de serie over Morrigan Crow komt op 30 oktober uit en wil ik maar wat graag lezen. Het is misschien een kinderboek, maar het doet mij aan Harry Potter denken en geeft mij hetzelfde knusse gevoel.

7) Fire and Blood: A History of the Targaryen Kings from Aegon the Conqueror to Aegon III as scribed by Archmaester Gyldayn van George R.R. Martin.

Tja, op het volgende deel van A Song of Ice and Fire moeten we helaas nog tot wachten en het is ook nog niet bekend wanneer Winds of Winter uit zal gaan komen. Dit jaar is er echter wel een nieuw boek, namelijk de lange titel die ik hierboven heb genoemd haha. Dit leest van wat ik heb begrepen als een geschiedenisboek van Westeros. Ik ben benieuwd! Het boek komt op 20 november uit.

8) Queen of Air and Darkness (The Dark Artifices 3) van Cassandra Clare.

Dit is het derde en laatste deel in The Dark Artifices. Ik kijk er alvast naar uit, aangezien ik nu met deel twee bezig ben en tot nu toe vind ik het weer heerlijk weglezen. Als je houdt van Young Adult en fantasy, raad ik je Cassandra Clare zeker aan. Behalve dat het spannend is en fijn wegleest, vind ik het ook leuk dat er personages van andere series (van Clare) voorbij komen in de boeken. Op 4 december komt Queen of Air and Darkness uit.

9) Evermore (Everless 2) van Sara Holland.

Alleen de cover maakt mij al hebberig bij dit boek. Gelukkig heb ik het eerste deel Everless ook met veel plezier gelezen en is dat alsnog de hoofdreden om dit boek te willen lezen. Tijd is geld neemt deze serie wel héél letterlijk, wat ik sowieso een interessant concept vind. Tevens heeft Jules (de hoofdpersoon) inmiddels wat nieuwe krachten ontdekt en wordt ze verdacht van een moord die ze niet heeft gepleegd. Op 31 december komt dit boek uit. Helaas gaat het denk ik dus niet lukken om deze nog dit jaar te lezen!

En dat was dan mijn lijstje met nieuwe boeken die ik wil lezen. Ik hoop dat je dit leuk vond. Laat ook zeker even in de reacties weten welke nieuwe boeken er nog op jouw lijstje staan! Misschien doe ik nog inspiratie op.

Welk boek wil jij nog graag lezen?

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *