NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Micellair water is een product dat ik eigenlijk al vanaf dat ik het ken in mijn vaste skincare routine heb zitten. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik denk dat ik niet meer zonder kan. Toen ik de nieuwe NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert lijn ontving, was ik dan ook meteen erg nieuwsgierig. Ik ging snel aan de slag deze lijn te testen en vandaag deel ik mijn review met je!

NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Ik heb alle producten uit de nieuwe lijn in de review zitten, namelijk de NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert:

  • Micellair Water in zowel 200 als 400 ml à €5,49 en €7,99
  • Eye Make-up Remover (125 ml) à €6,99
  • Reinigingsdoekjes (20 stuks) à €3,99

Wat mij meteen opvalt is dat er nu zowel een wat kleinere als een wat grotere verpakking van het micellair water beschikbaar is. Heel fijn! Zo kun je zelf kiezen wat je het fijnst vindt qua formaat.

Micellair Water

Laten we beginnen bij het product dat ik standaard gebruik; micellair water. Het bijzondere aan deze variant is dat deze behalve de zuurstofboost die het geeft ook nog eens waterproof make-up kan verwijderen. Tevens zit er zwarte thee extract in.

De ingrediënten zien er zover ik kan zien prima uit. Ik zie geen dingen waar ik slecht op reageer, maar ik voeg toch graag de ingrediënten toe voor als je ergens allergisch voor bent of ergens slecht op reageert.

Je schudt het micellaire water eerst voordat je het gebruikt, zodat de verschillende ingrediënten goed met elkaar mengen. Vervolgens kun je je make-up verwijderen door wat van het product op een wattenschijfje aan te brengen. Daarna gebruik je het wattenschijfje op je gezicht. Mijn ervaring? Ik merk dat dit micellaire water toch iets meer make-up eraf haalt dan het andere micellaire water van NIVEA dat ik in gebruik heb. Het werkt dus wel echt beter!

Eye Make-up Remover

Dan gaan we kijken naar de Eye Make-up Remover. Ook deze moet je schudden voor gebruik. Mocht je trouwens lenzen dragen, dan is het misschien fijn om te weten dat deze remover geschikt is voor lenzendragers.

Hier nog even de ingrediënten. In gebruik werkt hij eigenlijk hetzelfde als het micellaire water dat ik net heb besproken; schudden voor gebruik en dan aan de slag met een wattenschijfje met product erop. Ik heb speciaal om de Eye Make-up Remover goed te testen waterproof mascara en oogschaduwprimer gebruikt. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was hoeveel product ervan af kwam. Wat trouwens misschien een beetje een gekke tip is; je kunt dit ook gebruiken voor het verwijderen van lipstick. Zelfs liquid lipstick gaat er redelijk snel af met dit product.

Reinigingsdoekjes

Tot slot hebben we nog de reinigingsdoekjes. Zelf vind ik dit altijd superhandig om in huis te hebben. Je kunt ze voor veel dingen gebruiken en ze werken lekker makkelijk. Vaak gebruik ik ze voor swatches of als een stap in het reinigingsproces. Heel soms ben ik echter gewoon te moe als ik bijvoorbeeld een avond uit ben geweest en dan is een reinigingsdoekje en crème nog nét het enige dat ik kan doen voordat ik in slaap val. Helemaal goed zal dit als enige make-up remover niet zijn als je een fullface make-up draagt, maar het is toch iets beter dan met een fullface look te gaan slapen.

Hier zie je de ingrediënten. In gebruik werken deze doekjes van NIVEA eigenlijk net zo als andere reinigingsdoekjes. Wat ik wel moet zeggen is dat er meer make-up af komt dan bij de andere reinigingsdoekjes die ik had liggen. Dit zal dan toch in het stukje “waterproof” zitten.

Conclusie

 

 

NIVEA heeft mij niet teleurgesteld met de NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert lijn. De producten verwijderen daadwerkelijk meer make-up dan de niet-waterproof make-up removers en dat vind ik positief. Daarnaast reageert mijn huid hier ook weer prima op, zoals ik eigenlijk meestal wel heb bij NIVEA. Als ik één favoriet zou moeten noemen, zou ik voor het micellaire water gaan, maar eigenlijk vind ik alle producten fijn in gebruik. Al met al dus een aanrader voor als je veel make-up draagt of wanneer je vaak waterproof producten gebruikt.

Heb jij de NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert producten al geprobeerd?

Deze producten heb ik ontvangen ter review. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

You may also like

5 reacties

  1. Toevallig had ik vandaag het micellaire water uit deze lijn in mijn handen. Ik vond het een klein flesje (dacht eerlijk gezegd dat het een mini was) en vond het ook niet goedkoop. Ik wacht gewoon een leuke actie af en blijf tot die tijd bij mijn vertrouwde micellaire water van Garnier.

  2. Erg fijne review! Ik vind de zwarte verpakking heel erg leuk. Zelf heb ik om een of andere reden wel echt iets tegen drogisterij miccelaire producten, ik blijf toch altijd bij de Bioderma. Die werkt voor mij zoveel beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *