Online make-up kopen

Ik kreeg een tijdje terug de vraag of ik in een artikel uit wilde leggen hoe ik bestel bij Beautybay. Natuurlijk wil ik dat! Het leek mij echter ook leuk om dan meteen mijn tips te delen voor online make-up kopen. Van welke webshops ik aan kan raden, tot dingen waar je op moet letten, je leest het vandaag!

Online shoppen in het algemeen

Zelf ben ik gek op online shoppen, maar niet iedereen doet dit even graag. Nu snap ik dit als het op dingen als kleding of make-up aankomt ergens best wel; je kunt het niet even van tevoren proberen zoals dat in de winkel vaak wel kan. Toch vind ik online shoppen meestal stiekem toch leuker dan offline shoppen, zeker als er sale is; ik houd gewoon niet zo van de drukte die je dan soms hebt in winkels aangezien ik graag rustig rondkijk. Online kan dat wel gewoon! Kijk, kleding blijft toch wel een gokje, maar als je make-up koopt kun je van tevoren vaak wel reviews opzoeken, waardoor je een wat duidelijker idee krijgt van wat je koopt. Zelf doe ik dit eigenlijk altijd en ik heb zover ik mij kan herinneren nog nooit een make-up miskoop gedaan online.

mwip#5.3 sat
Deze producten heb ik laatst bij Beautybay besteld
Dingen waar je  op moet letten

Voordat je bij een webshop besteld die je nog niet kent, kan ik je aanraden om heel goed te kijken naar de site. Er zitten namelijk helaas ook wel wat rotte appels tussen. Zo heb ik een keer bij een Spaanse webshop kleding besteld maar nooit binnen gekregen. Mijn geld kreeg ik ook niet terug. Om te voorkomen dat je bij een dergelijke onbetrouwbare webshop besteld, kun je op een aantal dingen letten:

1) Kijk of er op de site een officieel nummer staat waaruit blijkt dat het een echt bestaand bedrijf is, zoals een KvK nummer (Nederland) of een “company registration number” voor buitenlandse webshops.

2) Kijk of de contactgegevens van het bedrijf duidelijk te vinden zijn. En een e-mailadres alleen is niet genoeg. Aan een telefoonnummer en postadres heb je meer.

3) Als al deze gegevens goed lijken te zijn kun je nog googlen naar ervaringen van bloggers met deze webshop. Dat zegt vaak ook wat over hoelang het duurt voordat je pakketje er is etc. Op bloggers alleen zou ik niet per se vertrouwen, want hoewel iedereen zo eerlijk mogelijk probeert te zijn staan er ook positieve reviews geschreven over webshops (denk 1001extensions) die bloggers wel hun producten sturen, waardoor de blogger denkt dat het te vertrouwen is, terwijl dit niet zo blijkt te zijn.

Sleek Oh So Special palette mirror
Het Sleek Oh So Special palette dat ik bij Make Up Musthaves bestelde
Minder leuke dingen die er kunnen gebeuren

Zelfs als je bij een betrouwbare webshop besteld kan het gebeuren dat er iets mis gaat. Zo kan je bestelling vertraagd zijn, kan er iets kapot aan komen of raakt je pakketje vermist. Ik heb dit zelf allemaal al wel eens meegemaakt en ik moet zeggen dat ik bij de webshops waar ik bestel altijd erg netjes ben geholpen! Alleen aan een vertraagd pakketje kan de webshop zelf niks doen, aangezien zij ook maar afhankelijk zijn van bijv. Post NL of DHL. Dat is dan even balen, maar uiteindelijk krijg je je bestelling toch wel. Ik heb slechts één keer gehad dat ik mijn pakketje niet kreeg, omdat deze vermist was, dit was bij MUA en ik kreeg netjes mijn geld terug. Mocht er iets kapot aankomen, mail dan de webshop waar je het hebt gekocht en stuur een foto mee. Zij zullen het ook vervelend vinden en je zo snel mogelijk helpen.

Bestellen bij Beautybay (en andere buitenlandse webshops)

Beautybay is zonder twijfel mijn favoriete buitenlandse webshop. Het is een Engelse webshop die onder andere merken als Too Faced, Urban Decay en Stila verkoopt. Ze verzenden in principe gratis (dit is de Saver optie), maar dan duurt het wel iets langer voor je pakketje er is. Ik heb dit laatst gedaan en toen duurde het ongeveer 13 dagen voordat ik mijn pakketje had, maar als je voor een snellere verzending wilt gaan kun je voor de Express delivery gaan ( €12,60 of gratis als je meer dan €190,- uitgeeft) dan heb je je pakketje in principe binnen twee dagen in huis, maar houd er wel rekening mee dat verzending naar Nederland soms een paar dagen extra kan duren. Je kunt ook voor de gratis verzending gaan maar wel de premier service kiezen, dit betekent dat je pakketje sneller verzonden wordt en dat je een gratis luxe sample uit mag kiezen. De samples zijn erg goed dus dit doe ik eigenlijk altijd. Het kost je boven de £50,- helemaal niks en meestal kom ik wel aan dat bedrag. Als je niet zoveel uitgeeft meteen kost het je maar een paar euro. Het is dan meestal binnen een week binnen. Je kunt trouwens ook nog voor de Tracked delivery gaan, dan zie je precies wanneer je pakketje binnenkomt, maar dit kost wel €6,30 (of gratis boven de €82,-).

Favorieten mei 2014
Een van de Too Faced paletten die ik bij Beautybay heb besteld

Het betalen bij Beautybay kan met creditcard of via PayPal, wat het misschien wat lastiger maakt om te bestellen, aangezien je in Nederland eigenlijk altijd gewoon via Ideal kunt betalen. Betalen via creditcard is trouwens iets dat heel vaak bij buitenlandse webshops voorkomt. Waar je tot slot ook rekening mee moet houden als je in het buitenland besteld zijn eventuele douanekosten als je buiten Europa besteld. Bij een Engelse webshop zoals Beautybay heb je hier gelukkig niet mee te maken, maar dit soort kosten moet je wel even in je achterhoofd houden. Zelf mijd ik dit het liefst.

Webshops waar ik graag make-up bestel

Ik zie alweer dat ik ontzettend veel woorden heb geschreven, maar ik wil als afsluiter van dit artikel nog graag even een lijstje geven met de webshops waar ik graag make-up bestel:

Beautybay 

 The Make Up Spot

Boozyshop

Make Up Musthaves

Douglas

Bij welke webshop(s) bestel jij graag make-up?

You may also like

49 reacties

 1. Wat een leuk artikel! Ik heb toevallig zelf laatst bij beautybay besteld, maar dat heb ik nooit ontvangen! Het is waarschijnlijk ergens onderweg fout gegaan maar ze gaan iig wel heel goed om met klachten wat dat betreft! X

 2. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog nooit besteld heb, zonde natuurlijk want dan kun je nooit alles krijgen. Maar ik heb het stiekem toch graag in m’n handen.

 3. Heel erg handig artikel! Ik koop momenteel vrij veel via internet, maar als ik erover nadenk is dat eigenlijk nooit make-up. Voor make-up kijk ik toch sneller in de winkels zelf. Al zal ik het binnenkort wel een keertje gaan proberen. Ik heb namelijk een oogschaduwpalette gezien die ik nog niet in de winkels ben tegengekomen en toch wel graag wil hebben.

 4. Fijn artikel! Ik bezoek Beautybay regelmatig en ik ben van plan om er binnenkort iets te bestellen, ze hebben zoveel mooie items en aangezien mijn favoriete merk Too Faced is! <3

 5. Hee wat een leuke tip. Ik koop dus echt bijna nooit make-up online omdat ik dingen altijd zelf graag wil zien/voelen en toch eventjes swatchen enzo maar dit zijn wel toffe webshops:D thanks!

 6. Ik bestel ook wel eens online maar dan is dat meestal parfum.. Dan weet ik al hoe de geur ruikt en dan gaat dat prima. Douglas vind ik erg fijn!

 7. Als ik kijk naar mijn top 3 bestel ik toch bij andere webshops: feelunique.com, urbanretreat.co.uk en cultbeauty.co.uk. Met alledrie nooit problemen gehad en ik kan toch urban decay, NARS en bepaalde huidverzorgingsproducten kopen zonder problemen.

 8. Douglas is ook een van mijn favoriete webshops :-). Tijdje terug heb ik een aantal bestellingen (real techniques) geplaatst bij beauty88, ook prima.

 9. Dankjewel voor deze super uitleg! Ik vind het altijd eng om bij buitenlandse shops te bestellen maar door jouw tips kan ik het wat beter uitzoeken. Beautybay staat nog op mijn lijstje om er iets te bestellen

 10. Zelf ben ik fan van de producten van PHB Ethical Beauty, natuurlijke producten en heerlijk zacht. Ideaal voor mijn gevoelig huidje. Mijn favoriete website is morethansoap.nl.

 11. Voor zowel de mooie penselen als de zeer gepigmenteerde oogschaduws van Morphe Brushes kan je nu ook terecht bij ons in de webshop. Ook merken als o.a. Sleek Makeup, Z palette, China Glaze nagellak en L’oreal mascara hebben wij in ons assortiment. Zeer snelle service en 100% betrouwbaar. Veel shopplezier!! 🙂

 12. Ik stond op het punt om te bestellen bij beautybay, maar op het einde stond er: your payment method will be charged £17 nogwat (betalen met credit card) Komt dit bedrag over de kosten van de producten heen?

  1. Nee dat is de prijs van wat je besteld hebt, alleen dan in ponden. Dat zetten ze erbij omdat je bij je creditcard afschrift ook het bedrag in ponden te zien krijgt. Het zijn dus geen extra kosten.

 13. Dus als ik het goed begrijp kan ik het beste met de International Saver bestellen, ik betaal wat er staat en er komen geeen extra kosten bij (douane enzo)? EN ik krijg een sample?

  1. Douanekosten krijg je niet zolang de UK nog bij de EU zit, dus als je voor meer dan €17,- besteld maar minder dan €169,- is dit inderdaad de handigste optie. Of ze er nu nog steeds samples bij doen zou je even moeten kijken, heb zelf al een tijdje niet besteld namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *