Oral-B 3D White Luxe

Laatst ontving ik een superleuk pakketje van Oral-B met daarin een aantal nieuwe producten. Ik heb het over de Oral-B 3D White Luxe producten. Nu zegt de naam het al: je zou wittere tanden moeten krijgen door het gebruik van de producten. Ik heb alles voor je getest.

Ik testte de volgende producten:

  • Oral-B 3D White Luxe Tandpasta à €3,79
  • Oral-B 3D White Luxe Whitening Versneller à €4,99
  • Oral-B 3D White Luxe Mondwater Glamoureuze Schijn à €5,99
  • Oral-B 3D White Luxe Luxe Premium Floss à €4,99

De prijzen die ik hierbij vermeld zijn de adviesprijzen, de uiteindelijk prijzen van de producten in de winkel zouden dus iets af kunnen wijken.

Oral-B 3D White Luxe Tandpasta & Whitening Versneller

De Tandpasta gebruik je in combinatie met de Whitening Versneller. Die laatste kun je als een soort van crèmespoeling zien die je na het gewone poetsen nog gebruikt.

Volgens Oral-B moet het gebruik van de tandpasta en “conditioner” ervoor zorgen dat je al binnen drie dagen wittere tanden hebt. Ik probeerde dit uit en hieronder zie je het resultaat:

Ik zie inderdaad wel een verschil in kleur. Nu waren mijn tanden van tevoren al niet extreem geel; voor een normaal mens zijn ze prima, maar voor een blogger die close-ups maakt van haar tanden vind ik dan weer dat het wel wat witter mag, zeker omdat ik door het bloggen toch wat meer op  mijn tandkleur ben gaan letten.

Ik ben dan ook best blij dat ze door het gebruik van de producten van Oral-B wat witter zijn geworden, maar ik zal eerlijk zijn: je moet het wel bij houden anders loopt de kleur zo weer terug. Zelf drink ik bijvoorbeeld erg veel thee en dat zorgt dan weer voor verkleuringen. Deze nieuwe verkleuringen zijn wel van de tanden af te poetsen met de producten, dus dat scheelt. Oudere verkleuringen neemt hij niet mee en dat kan je bij mijn ondertanden ook wel iets zien.

Persoonlijk vind ik het poetsen met én de gewone tandpasta en de versneller wel een beetje veel werk. Als je daarna ook nog het mondwater en de floss wil gebruiken, ben je al snel een kleine tien minuten bezig. Die tijd heb ik niet elke dag en ik merkte ook dat mijn tanden als ik alles in één keer gebruikte na afloop een beetje gevoelig waren. Nu heb ik daar sowieso snel last van, dus ik verwacht dat dit voor de meesten geen probleem zal zijn.

Oral-B 3D White Luxe Mondwater Glamoureuze Schijn

Laten we nu gaan kijken naar het mondwater. De smaak heet frisse munt en ik heb na gebruik wel het idee dat hij helpt als extra stap voor witte tanden, maar er is één aspect van dit product dat ik toch wat minder fijn vind. Ik heb het over de smaak. Na gebruik krijg ik deze niet zo makkelijk weggespoeld en ik vind de smaak een beetje vies. Het is niet enkel munt, maar heeft ook iets olie-achtigs dat mij een beetje aan oil pulling doet denken.

Oral-B 3D White  Luxe Premium Floss

Ik ga even iets opbiechten: ik heb voordat ik deze floss ontving nog nooit floss gebruikt. Shame on me. Ik ben meer opgegroeid met tandenstokers.

Uiteindelijk moet ik zeggen dat ik wel blij ben dat ik de floss heb ontdekt. Mijn tanden staan erg dicht op elkaar en op sommige plekken kom je er zelfs met een tandenstoker niet tussen. Floss is in dat opzicht net wat handiger. Wel moest ik even een beetje handig worden in het gebruik van floss haha. Ik heb niet per se het idee dat de Oral-B 3D White Luxe Premium Floss mijn tanden ook witter maakt, maar hij zorgt er wel voor dat kleine verkleurde plekjes tussen de tanden wat makkelijker verdwijnen. En dat soort plekjes zorgen juist voor optisch wittere of minder witte tanden, zeker in mijn geval.

Al met al ben ik best positief over deze nieuwe producten van Oral-B. Het grootste minpunt dat ik kan bedenken is dat je als je alle producten tegelijk gebruikt, je best lang bezig bent. Daarnaast raad ik het mondwater qua smaak ook niet echt aan. De Oral-B 3D White Luxe Tandpasta & Whitening Versneller zijn denk ik wel de musthaves uit deze collectie, maar de floss vind ik ook fijn.

Even iets anders nog trouwens: Oral-B heeft momenteel een winactie waarbij je een Oral-B 3D White verrassingspakket kunt winnen en een Fujifilm Instax Mini 8. Je moet daarvoor uiterlijk 1 maart 2017 een foto posten op Instagram of Facebook met #oralb #3DWhite #nofilter erbij. Op 8 maart maakt Oral-B via hun Nederlandse Facebookpagina de winnaars bekend.

 

Heb jij al iets uit de Oral-B 3D White Luxe collectie geprobeerd?

Deze producten heb ik ontvangen ter review. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

 

You may also like

10 reacties

  1. Mooi resultaat hoor. Ik heb het pakketje ook ontvangen alleen heb ik het nog niet geprobeerd.

    Door mijn spalkjes boven en onder kan ik niet meer flossen, maar met een tandenstoker kom er wel bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *