Oral-B 3D Whitening Therapy

Witte tanden, wie wil dat nu niet? Ik wil het in ieder geval wel. Helaas heb ik echter ook vrij gevoelige tanden en de meeste producten die je tanden witter maken, zijn nu niet bepaald zacht voor de tanden en tandvlees. Oral-B heeft sinds kort echter de Oral-B 3D Whitening Therapy voor gevoelige(re) tanden. Ik probeerde twee varianten voor je uit.

Oral-B 3D Whitening Therapy

Hierboven zie je de varianten die ik heb uitgeprobeerd. Links is voor gevoelige tanden en rechts is voor glazuurbescherming. Ze zouden er allebei voor moeten zorgen dat de oppervlakkige verkleuringen die je bijvoorbeeld krijgt door het drinken van thee verdwijnen.

Ik heb de varianten allebei getest. Normaal gesproken zijn mijn tanden al snel gevoelig met name nadat ik iets heb gegeten/gedronken dat iets zuurder is voor de tanden. Dat kan ik een keer doen, maar als ik dat een paar dagen doe kan ik al geen whitening tandpasta meer verdragen, omdat het dan pijn gaat doen.

De Oral-B 3D Whitening Therapy varianten in Enamel Care en Whitening Sensitive kan ik wel gewoon blijven gebruiken in dergelijke situaties. Ik merkte er niets van met poetsen. Wel had ik het idee dat mijn tanden ietsje witter werden na het poetsen, maar ik merk geen hele grote verschillen. Het is genoeg om je nét even iets frisser te voelen, maar niet genoeg als je echt extreem witte tanden wil hebben.

Conclusie

De Oral-B 3D Whitening Therapy producten voor gevoelige tanden zijn een leuke toevoeging aan hun assortiment. Ze zijn wat mijn ervaring betreft zeker geschikt voor gevoelige tanden. (Let er wel op dat je misschien gevoeligere tanden hebt dan ik.) Van mij had het whitening effect wel iets heftiger gemogen, maar eigenlijk kun je dat ook niet verwachten; dat zou het niet geschikt meer maken voor gevoelige tanden.

Mijn favoriet van de twee is de Enamel Care. De Sensitive variant heeft een beetje een (iets zoutige) nasmaak. Dat heeft de Enamel Care niet. Daarnaast denk ik dat mijn gevoeligheid ook echt door het aantasten van het glazuur komt en daardoor denk ik dat de Enamel Care het beste bij mij past.

Al met al zijn het fijne producten, alleen een eventueel minpuntje kan de prijs zijn: €5,49 per tube.

Heb jij de Oral-B 3D Whitening Therapy producten al geprobeerd?

You may also like

2 reacties

  1. Wat fijn dat er nu ook een whitening tandpasta is voor gevoelige tanden. Zelf gebruik ik af en toe baking soda voor wittere tanden, werkt ook prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *