Ovenschotel met gehakt, broccoli, witlof en aardappelschijfjes

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben dus echt gek op koken. Het liefst maak ik veel verschillende dingen voor mij en mijn vriend, zodat we lekker gevarieerd eten. Het risico bij hem is echter dat hij lang niet alles lust (en ik geef eerlijk toe dat ik ook wel lastig kan zijn, zo mag ik bijvoorbeeld geen varkensvlees, omdat ik daar allergisch voor ben). Het volgende recept was een succes voor ons allebei! Ik ben benieuwd of jullie het ook een succes vinden. (Laat je trouwens niet afschrikken door de slechte kwaliteit van de foto, ik zal dit vast nog wel een keer maken dan maak ik betere! Misschien is het dan ook wel een idee om foto’s toe te voegen van de verschillende stappen.) 

ovenschotel

Nodig voor 2 personen:

–          250 gram rundergehakt (als je extra gezond/slank wilt eten, neem je de magere versie).

–          1 broccoli.

–          2 stronkjes witlof.

–          500 gram aardappelschijfjes.

–          1 zakje strooikaas à 175 gram.

–          Vleeskruiden voor het gehakt.

–          Beetje boter of olie.

–          Oven + ovenschotel.

Bereidingstijd: ong. 80 minuten.

Werkwijze:

1)      Zet een pan water op en snijd vast de broccoli in kleine roosjes. Zet vervolgens alvast de oven op voorverwarmen op 200 graden. Smeer de ovenschotel vast in met wat boter.

2)       Zet een pan met boter aan voor het gehakt, voeg dit toe zodra het gesmolten is en bak het rul en gaar. Doe ondertussen de broccoli in de pan zodra het water kookt en kook ongeveer 10-12 minuten zodat het al iets zachter en gaarder is. Snijd terwijl het gehakt en de broccoli opstaan de witlof. Vergeet niet om tussendoor het gehakt nog even wat te kruiden.

3)      Giet de broccoli af en laat even staan. Doe een laagje aardappelschijfjes in de schotel, gevolgd door een laagje met witlof en gehakt (mix goed door elkaar voor extra smaak), doe hierover een laagje strooikaas en herhaal dit vervolgens totdat de schotel vol zit. Giet vervolgens een beetje olie of boter over de schotel heen, zodat de schotel goed zal gaan kleuren. (Doe niet teveel, je wilt niet dat het een vette drap wordt.)

4)      Schuif de schotel in de oven en houd deze goed in de gaten. Na 40-45 minuten zal de schotel is de schotel wel klaar. Aangezien de meeste ingrediënten al wat voorgekookt/gebakken zijn, let ik vooral op de kaas en of die goed gesmolten is.

5)      Haal de schotel uit de oven. Eet smakelijk!

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *