Over mij

Hoi! Wat leuk dat je benieuwd bent naar de persoon achter deze blog! Ik zal mijzelf even aan je voorstellen. Ik ben Kirsty, 25 jaar oud en ik ben geboren en getogen in een klein plaatsje in de Achterhoek. Al van kleins af aan ben ik al gek op schrijven en ik stuurde al op jonge leeftijd “boeken” op naar uitgeverijen in de hoop dat dit uitgegeven kon worden. Daar kreeg ik altijd superleuke en lieve reacties op, maar logischerwijs werden mijn verhaaltjes nog niet uitgegeven.

In mijn examenjaar van het vwo was het eindelijk zover en heb ik een boekje uit laten brengen bij Free Musketeers, getiteld De Duistere Bruiden. Na het vwo ben ik de opleiding Engelse Taal & Cultuur gaan doen aan de universiteit en hoewel ik het geweldig vind dat ik veel Engelse boeken mag lezen voor mijn opleiding, merkte ik wel dat ik minder tijd overhield om te schrijven. Doordat ik zo druk was met mijn opleiding had ik ook meer moeite om verder te gaan met een verhaal, aangezien ik er dan misschien wel weken geen tijd voor had en er dan weer helemaal opnieuw in moest komen. Dit betekende dat ik het schrijven heel erg ging missen, totdat ik op het idee kwam op 16 juli 2013 om een blog te beginnen.

Ik kwam op dit idee omdat ik al een aantal jaar blogs las en mij bedacht: hé, maar zo kan ik toch nog schrijven! De keuze om over beauty, fashion, food en lifestyle te schrijven maakte ik omdat ik een erg breed interessegebied heb en eigenlijk over alles wat ik leuk vind wil kunnen schrijven. Mijn blog heeft dus een vrij persoonlijk tintje.

Inmiddels heb ik een Bachelor Engelse Taal & Cultuur, een Master (Engelse) Letterkunde op zak en heb ik mijn Educatieve Master gehaald (hierdoor heb ik mijn eerstegraads bevoegdheid). Ik ben werkzaam als docent Engels en mijn blog probeer ik hier zo goed mogelijk mee te combineren.

Heel veel plezier op mijn blog! Als je vragen hebt mag je mij altijd mailen op beautiliciousworld@live.nl

14 reacties

  1. Dankjewel! Ja ik blijf jou ook volgen natuurlijk! 🙂 Heb wel gezien dat je niet zo makkelijk kan volgen als op een WordPress.com site, heb je nu via e-mail gevolgd volgens mij. Bij mij heb ik onderaan ook een button staan waarbij dat kan als het goed is 😉

  1. Ik heb gekeken naar een webhosting, heb een domeinnaam aangevraagd en daarna een pakket gekozen met WordPress erin, omdat ik niet zo heel technisch ben. Daar betaal ik dan één keer per half jaar voor en voor de domeinnaam maar één keer per jaar 🙂 Ik zit bij Hostnet, maar er zijn ook genoeg andere webhosters, het is maar net wat je fijn vindt 😉

 1. Hoi Kirsty,

  Heb je blog met plezier gelezen.
  Succes met het zoeken naar een leuke stage.
  Ik zou zeker deze site vermelden in je sollicitatie 🙂

  Groetjes,
  Charissa

 2. Ahh wat leuk en schattig om te lezen hoe je op het bloggen bent gekomen! Fijn dat je op deze manier toch nog je ei kwijt kunt. Je hebt een leuke blog!

  Liefs, Cindy

 3. Hoi Kirsty, wat tof dat je Engels studeert! (Of studeerde eigenlijk, haha.) Mijn vraag is waar je dit hebt gedaan, aangezien ik er al over uit ben dat deze studie het wordt, alleen ik weet nog niet waar. Mijn hart zegt Leiden maar Utrecht is een enorm stuk dichterbij haha. En wat zijn je ervaringen met de studie? Liefs!

  1. Hi Emma, wat leuk dat je ook voor Engels gaat kiezen! Ik heb in Nijmegen gestudeerd en van wat ik heb gehoord is dat wel één van de beste plekken of misschien zelfs de beste opleiding voor Engels binnen Nederland, maar misschien dat ze dat in elke plaats wel zeggen haha. Het niveau was ook zeker goed, alleen viel het mij op dat de nadruk vooral op literatuur en taalkunde ligt en cultuur/geschiedenis kwam op een vak in het eerste jaar na eigenlijk vooral via literatuurvakken aan het bod. In Nijmegen krijg je ook Pronunciation, ik weet niet hoe dat zit in andere plaatsen. Ik ben benieuwd voor welke plaats je uiteindelijk gaat kiezen! Als je nog meer informatie nodig hebt mag je mij altijd mailen 🙂

   1. Dankjewel voor je antwoord! Ik wil graag docent Engels worden dus Nijmegen is dan niet zo handig aangezien je daar geen educatieve master kan doen. Pronunciation is wel erg leuk, in Leiden is de specialiteit Phonology en Utrecht weet ik niet precies. Een belangrijk motief waarom ik voor Leiden wil gaan is dat je daar eerst een educatieve minor kan doen waardoor de educatieve master maar één jaar duurt, i.p.v. twee jaar in Utrecht. Maar ik ga nog wat open dagen bezoeken en dan kom ik er hopelijk wel uit. 🙂

    1. Hoe kom je aan die informatie? Want ik begin in september juist in Nijmegen aan een educatieve master, dus het kan daar wel 🙂 En de educatieve master duurt hier sowieso maar één jaar, maar dan moet je daarvoor wel of de educatieve minor of een andere master met minstens een bepaald aantal studiepunten in de Engelse taal volgen (ik heb Letterkunde gedaan en op één vak na alles in het Engels gedaan).
     Nu denk ik trouwens wel dat het best pittig gaat worden om een master van slechts één jaar te doen daarvoor, omdat je dan best snel het beroep van leraar moet leren, waar mensen op het hbo er vier jaar de tijd voor hebben. De educatieve minor zou ik dan denk ik ook sowieso doen als je die optie hebt. Zelf heb ik dat niet gedaan en nu is alles voor mij nog heel erg nieuw. Succes met je keuze!

 4. Hey Kirsty! Ik vind je website echt heel tof! Ik ben je allergrootste fan. Ik heb zelf ook een blog. Zullen we een keer samen een video maken? Ik heb je YouTube bekeken en ik vind je erg goed. Misschien iets over nagellak? Ik hoop dat je dat wilt. Tot kijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *