Pastasalade van kikkererwten met gerookte kip

Tja, een titel voor dit artikel verzinnen was nog niet gemakkelijk haha. In deze pastasalade van kikkererwten met gerookte kip zit namelijk nog veel meer dan alleen de ingrediënten die ik noem in de titel, maar dat zul je zo zien. Het is in ieder geval een heerlijk, vullende salade die ook nog eens heel eenvoudig vegetarisch kan worden gemaakt door de kip te vervangen. Tevens is de kikkererwtenpasta glutenvrij en vegan. Kijk je mee naar mijn recept?

Pastasalade van kikkererwten met gerookte kip

 

Voor deze salade heb je de volgende ingrediënten nodig (voor ongeveer 2 porties):

  • 100 gram sedanini kikkererwtenpasta
  • 125 gram gerookte kipreepjes
  • een half bakje cherrytomaatjes
  • ongeveer 100-125 gram Mexico melange (dit is een mix met diepvriesgroente waarin je doperwten, mais en paprika terug kunt vinden)
  • eventueel 1 tot 2 eetlepels Philadelphia Greek Style

Bereidingswijze

1) Kook de kikkererwtenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je van een bite houdt zou ik de tijd aanhouden en anders kun je de kooktijd iets verlengen.

2) Verwarm de Mexico Melange (zelf doe ik dit het liefst in een koekenpan) en snijd ondertussen de cherrytomaatjes. Ik snijd ze zelf in ongeveer zes stukken, zodat je kleine hapjes tomaat hebt in de salade.

3) Als de pasta klaar is, giet je deze af en meng je er alvast de cherrytomaten doorheen. Ik doe dit meestal gewoon in de pan zelf, maar je kunt de ingrediënten eventueel ook in een grotere schaal mengen.

4) Voeg nu ook de Mexico Melange en gerookte kipreepjes toe en meng dit goed.

5) Tijd om de Philadelphia toe te voegen bij wijze van dressing. De Greek Style variant is nét iets frisser dan de gewone variant, maar je kunt uiteraard ook een roomkaas naar keuze gebruiken of de salade zo opeten. Ik heb ervoor gekozen om de dressing pas op het laatste moment toe te voegen, omdat ik niet wist of ik dit lekker zou vinden. Je kunt echter ook in één keer de Philadelphia toevoegen.

6) Eet smakelijk!

Zoals ik al aangaf zou je deze salade heel eenvoudig vegetarisch kunnen maken door de kip te vervangen door bijvoorbeeld vegetarische kip. Zelf heb ik voor “gewone” kip gekozen, omdat ik niet zoveel soja wil consumeren. Het is in ieder geval een salade die je goed vult en lekker fris ook voor in de zomer.

Wat is jouw favoriete saladerecept?

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *