Persoonlijke update #4

Het is weer tijd voor een persoonlijke update! Inmiddels heb ik bijvoorbeeld mijn thesis ingeleverd en heb ik mijn toetsen allemaal gemaakt. Hoe dat ging en hoe het verder met me gaat? Dat lees je vandaag. Lees snel verder! 

Opleiding

Zoals ik al zei heb ik mijn thesis ingeleverd en heb ik mijn toetsen gemaakt. Ik had 15 juni de deadline van mijn thesis, maar ik heb hem de 13e al ingeleverd, aangezien ik niet het idee had dat ik in die twee extra dagen er nog wat aan zou (willen) veranderen. Soms is iets voor mij gewoon klaar en dan wil ik er zo snel mogelijk vanaf, zo ook met mijn thesis. Ook had ik het eigenlijk gewoon nodig om zonder thesis-verplichtingen mijn weekend in te gaan. Mijn weekend is mij normaal gesproken heilig, maar door mijn thesis had ik al een lange tijd geen echt weekend meer gehad. Waar ik alleen niet aan had gedacht is dat ik behalve de toets die ik vrijdag maakte voor mijn minor (die ging geloof ik wel prima), ook maandag en woensdag nog een toets voor mijn minor had. Tja, mijn weekend was dus toch niet helemaal vrij, maar ik kon al wel merken dat ik echt heel erge behoefte had aan vakantie. Toch heb ik nog geleerd voor de toets die ik maandag had en die ging denk ik wel oké. Ik heb niet echt een duidelijk gevoel of het supergoed ging of slecht, maar ik heb wel alles ingevuld.

Persoonlijke update #4

De toets die ik woensdag had ging wel bagger. Ik wilde eigenlijk maandag daarvoor gaan leren, maar ik was toen zo moe dat ik dinsdag alleen heb geleerd uiteindelijk. Het was een toets over meesterwerken uit de Oudheid en één vraag was dat je drie originele werken moest benoemen (inclusief jaartal en schrijver). Ik heb altijd geleerd dat ze juist helemaal niet origineel waren in de oudheid dus ik snapte daar al niks van.

Misschien jammer dat die toets niet zo ging als ik had gehoopt, maar ik maak me er niet heel druk om. Ik denk dat ik geen voldoende heb en hem dus kan herkansen, maar in principe hoef ik dat niet eens te doen omdat ik volgend jaar ook nog een minor wil doen en dan al aan mijn benodigde aantal studiepunten kom. Ik ben trouwens wel erg zenuwachtig voor wat voor cijfer ik voor mijn thesis krijg; ik wil hem zo graag gehaald hebben!

cropped-beautyfashionfoodlifestyleheader.png

Persoonlijk en blog

Nu ik klaar ben met school en dus vakantie heb (het kan zijn dat ik nog wat moet herkansen, maar dat zie ik dan wel weer) gaat het weer goed met me. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik nu echt bezig ben met mijzelf weer rustig te krijgen. Door alles wat ik voor mijn opleiding moest doen was ik erg gestressed en doordat deze stress vrij lang duurde vond ik het wel even moeilijk om weer “om te schakelen.” Nu komt dat waarschijnlijk ook doordat we vrij veel dingen hebben gepland meteen na mijn laatste toets. Zo ging ik woensdag meteen een terrasje pakken, wat ik supergezellig vond. Nu ik dit schrijf (vrijdag) is mijn vriend jarig en omdat zijn opa’s en oma’s niet zo ver meer rijden met de auto gaan we naar zijn ouders toe om het voor hen te vieren. Daar blijven we dan ook slapen, maar zaterdagavond vieren we bij ons thuis de verjaardagen van mijn vriend en mijzelf voor vrienden. Het is huis is nu nog niet echt bepaald opgeruimd, dus hopelijk kunnen we daar straks mee bezig.

pusheen-party
Bron: Pusheen

Zaterdagochtend gaan we de boodschappen nog doen voor onze party. Ik moet zeggen dat ik ondanks alle drukte wel ontzettend veel zin heb in vanavond en natuurlijk vooral ook in morgenavond! Ik zou dit graag wat meer op de dag zelf willen schrijven, maar ik weet nu nog niet of ik wel tijd heb om zaterdag een artikel te schrijven, dus neem ik de gok liever niet. Zondag en maandag zal ik denk ik wel rustig aan doen en dinsdag ga ik gezellig met een paar andere bloggers naar Amsterdam. Ik heb er al superveel zin in! Verder wil ik volgende week vooral aan mijn blog werken en dan is het volgende week zaterdag alweer zover; dan gaan mijn vriend en ik naar Defqon! Dat is ook al zoiets leuks waar ik superveel zin in heb!

Met mijn blog gaat het, zoals eigenlijk altijd,  goed! Ik ben elke dag weer verbaasd en dankbaar hoeveel lieve meiden mijn blog bezoeken en hoeveel lieve en leuke reacties ik krijg! Daarnaast merk ik dat bloggen voor mij dé manier is om rustig te worden als ik stress heb. Wat ik ook erg leuk vind, is dat ik merk dat mijn volgers/abonnees/likers aantallen blijven groeien. Omdat ik daar erg dankbaar voor ben, zal ik als ik op Bloglovin’ of Youtube (of beiden) de 350 (voor Bloglovin’) 150 (voor Youtube) volgers/abonnees haal dan ook weer een winactie organiseren.

Zo, dit was dan alweer een persoonlijke update! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen!

Hoe gaat het met jou? Heb je ook al vakantie?

You may also like

39 reacties

 1. Wat heerlijk dat straks je vakantie begint, eindelijk tijd voor jezelf en om leuke dingen. Ontspanning is ook erg belangrijk anders loop je jezelf voorbij. Leuk dinsdag naar A’dam met andere bloggers. Wat goed dat je blog zo goed gaat. Het plezier en de passie voor het bloggen merk ik ook aan je artikelen.

 2. Wat heerlijk dat je vakantie hebt ( als je geen herkansing hebt). Kun je lekker relaxen. Je hebt iniedergeval al leuke dingetjes de aankomende dagen ! Geniet er van !
  X Denise

 3. Nou ga er maar niet vanuit dat je een herkansing moet doen je hebt het gewoon gehaald!! EN lekker dat je vakantie hebt he, alle stress er lekker uitgooien en genieten!!

 4. Fijn dat je nu alles ingeleverd hebt, afwachten dan maar! En als je volgend jaar nog een minor gaat doen dan hoef je je ook over deze toets minder druk te maken.
  Gefeliciteerd met je vriend, hoop dat je een leuk weekend gehad hebt!

 5. Gelukkig is het al voorbij en kan je weer relaxen, neem je tijd om in rust te komen. Ik kan me voorstellen dat je na zo’n periode behoorlijk gestrest bent, misschien is een massage bij de Chinese zaken een oplossing? En ooh nog gefeliciteerd voor beiden. 🙂

 6. Ach, maak je niet te veel zorgen over die ene toets, het komt vast goed. Ik hoop dat je een mooi cijfer voor je thesis krijgt! Ben blij dat ‘t verder op alle vlakken goed gaat 🙂

 7. Spannend, ik duim voor je! Tentamens zijn altijd lastig en ik begrijp wat je bedoelt met ‘origineel’! Ik studeer zelf kunstgeschiedenis en ook ik heb altijd geleerd dat de werken zoals wij die kennen niet origineel zijn! Beetje rare vraag, dus! Anyway, ik hoop dat je een leuk feestje gehad hebt gisteren en nog gefeliciteerd met je vriend!

 8. Omg jaaaa vakantieee! Ik ben nu nog met spanning aan het wachten op mijn examenresultaten, die krijg ik pas volgende week. En dan vakantie! Eindelijk. Geen verplichtingen, gewoon relaxen.

 9. Ik hoop dat die ene toets goedkomt! Vast wel, een meisje die ik ken had op haar opleiding voor haar gevoel haar toets verpest en had een 8.. Fijn dat het goed met je gaat <3!

 10. Oeh wat gaaf dat je naar defqon gaat, helaas ga ik dan niet maar ga ik dan een weekendje naar Duitsland om mijn vriendinnetjes van stage op te zoeken. Op decibel ben ik er natuurlijk wel bij!! Ga je daar toevallig ook heen? Veel plezier alvast op defqon verwacht wel dat je me laat weten hoe het was! 🙂

  1. Wat jammer dat je niet naar Defqon gaat maar Decibel word vast ook heel gaaf! Zelf ga ik daar niet heen, maar ik laat sowieso wel weten hoe Defqon was als ik er ben geweest! 🙂

 11. Wat lekker dat je nu eindelijk aan je vakantie kan beginnen en even lekker rustig aan kan doen, je hebt het maar enorm druk gehad zo te lezen. Geniet ervan 😉

  xxx

 12. Leuk om een update te lezen! En fijn dat je nog steeds geniet van het bloggen, want dat is natuurlijk het belangrijkste! Geniet van je vakantie!

 13. Leuk om je update te lezen 🙂 Ik vind je blog artikelen en je filmpjes superleuk. Ik kijk ze altijd op youtube! Wat een leuk vooruitzicht heb je! Veel plezier in Amsterdam ( my hometown ^^) Wie weet spot ik je nog? 😉 Ik werk wel in de kalver, dus wie weet tot dan! Haaaavve fun 🙂

 14. Voor mij is bloggen ook een manier om tot rust te komen, mezelf te uiten.. en gewoon bezig te zijn met iets waarin ik me ding kwijt kan en dat geen stress geeft – wat school helaas wel doet. Ik ben blij dat je er lekker vanaf bent voor nu… dus hoppa, genieten van je vakantie. xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *