Persoonlijke update

Vandaag heb ik weer een persoonlijke update voor jullie. Er is weer een en ander gebeurd, dus het leek me weer tijd hiervoor. Benieuwd hoe het met mij gaat, met mijn opleiding en met mijn blog? Lees dan snel verder! 

Persoonlijk

Met mij gaat het op zich prima. Ik merk dat ik soms mijn to-do lists niet per se af moet willen maken, omdat ik ook tijd nodig heb om te rusten en dat heeft ervoor gezorgd dat ik minder stress heb. Ook heb ik hierdoor lekker van mijn meivakantie die ik afgelopen week had kunnen genieten. Wat wel een minpuntje is, is dat ik vanaf vrijdag niet zo lekker te pas ben. Het lijkt erop dat ik een blaasontsteking heb en daarnaast heb ik veel keelpijn. Over die blaasontsteking maak ik me niet al te veel zorgen; het is nu heel vervelend, maar ik heb het een keer eerder gehad en toen heeft goed drinken het ook opgelost, zonder dat ik antibiotica nodig had. De keelpijn baart me meer zorgen, niet zozeer omdat het pijnlijk is, maar omdat ik mijzelf ken; als ik mijn keelpijn niet snel kwijtraak is de kans groot dat ik straks verkouden word en ga hoesten. Nu is hoesten op zich niet zo erg, maar ik heb als ik verkouden ben eigenlijk altijd van die nare kriebelhoest waarvan je nachtenlang wakker ligt. Ik doe nu dus maar even rustig aan in de hoop dat ik dit kan voorkomen! Verder gaat het gelukkig helemaal goed.

Opleiding

Met mijn opleiding gaat het ook best goed eigenlijk! Ik heb helaas wel één herkansing gefaald in de toetsweek, wat betekent dat ik een vak volgend jaar weer opnieuw moet doen. Dat betekent dat ik nu twee vakken opnieuw moet doen volgend jaar, maar gelukkig vallen ze allebei in de eerste twee periodes. Misschien wil ik een jaar uitlopen en dan wil ik in de derde en vierde periode stage gaan lopen, maar dan is het wel van belang dat ik dan geen vakken heb die ik over moet doen. Gelukkig heb ik ook een aantal vakken gehaald! Ik had voor een vak genaamd Oral Communication Skills nog één vocabulaire toets die ik moest herkansen en ik moest mijn uitspraak toets nog halen. Voor vocabulaire had ik een 9,2 waar ik erg blij mee ben. Voor mijn uitspraak had ik ook meteen een voldoende! Dat laatste is voor mij best bijzonder, aangezien ik in mijn eerste jaar mijn propedeuse niet heb gehaald op mijn uitspraak en mijn eerstejaars uitspraak pas aan het einde van mijn tweede jaar haalde. De uitspraak toets die ik nu had was een soort deel twee daarvan en deed ik voor het eerst. Superfijn dat ik die nu dus wel meteen gehaald heb en daarmee weer een vak heb afgesloten! Ook moest ik een herkansing doen voor een vak over Shakespeare en eerlijk gezegd schaam ik me nog steeds dat ik die de eerste keer niet heb gehaald, aangezien ik toetsen over literatuur over het algemeen altijd haal. Gelukkig heb ik de herkansing daarvan ook gehaald, wat betekent dat ik ook dat vak nu heb afgesloten!

Al met al kan ik dus best tevreden zijn over mijn schoolresultaten de laatste tijd! Verder ben ik op het moment druk bezig met mijn bachelor thesis en hoewel ik veel inspiratie heb, vind ik het toch wel erg veel om te doen. Ik moest namelijk mijn introductie helemaal opnieuw schrijven, omdat ik (blond als ik af en toe ben) de hele opzet van wat er in de introductie moet komen verkeerd had begrepen. Oeps! Het scheelt wel dat ik nu vrij zeker ben dat ik hem inmiddels goed heb verbeterd en ik al ben begonnen aan het hoofdstuk dat daarna komt.

Blog

Het gaat ook steeds beter met mijn blog. Ik geniet elke dag weer van jullie geweldige reacties en van het feit dat jullie überhaupt de moeite nemen om mijn artikels en filmpjes te lezen/bekijken. Hartstikke bedankt daarvoor! Dit betekent heel veel voor mij. Wat ik ook heel gaaf vind is dat ik steeds meer volgers krijg. Ik heb inmiddels al bijna 300 Bloglovin’ volgers en mijn Facebook pagina en Youtube kanaal krijgen ook steeds meer likers/abbonees. Dit vind ik echt supergaaf! Als ik de 300 Bloglovin’ volgers bereikt heb wil ik dit dan ook vieren met een winactie voor jullie. Ik weet alleen nog niet precies wat ik weg wil gaan geven, dus als je suggesties hebt zijn die zeker welkom!

Ik hoop dat je het leuk vond om weer eens een persoonlijke update te lezen!

Wat zou jij graag willen winnen bij een winactie? (bijv. liever verzorging of make-up, wat voor merken vind je leuk, of wil je liever een niet-beauty product winnen?)

You may also like

49 reacties

 1. Leuk om te lezen dat alles zo op rolletjes loopt. Hopelijk haal je volgend jaar gewoon je toetsten, maar dat komt vast helemaal goed. En beterschap meid,hopelijk wordt de keelpijn niet erger!

 2. Allereerst beterschap, hopelijk voel je je snel wat beter!!! Ik denk dat het vast wel goed gaat komen met je toetsen!! Fijn om te horen dat alles goed loopt.

 3. Wat tof om te lezen dat het goed met je gaat, op je gezondheid na 🙁 Hopelijk voel je je snel weer de oude! Neem de tijd voor je keel. Ik heb het laatst ook gehad en dat ging over in een keelontsteking. Dropjes, honing, water drinken en rust nemen werkt 🙂 Tof dat je (inmiddels) de 300 Bloglovin’ volgers hebt bereikt! Gefeliciteerd. Je hebt een leuk blog! Hopelijk ga je nog veel artikelen schrijven.

 4. Wat heerlijk dat het lekker met je gaat. Wel balen dat je niet zo fit ben, ik weet precies hoe jij je voelt. Ik drink continu groene thee met honing. Je hebt nu al 301 followers super goed meis 😀 Je bent ook heel goed bezig. liefs x

 5. Wat onwijs balen dat je je niet zo fit voelt, keelpijn is naar inderdaad, maar lekker rustig aan proberen te doen. Fijn dat het verder allemaal goed gaat!

  Lief dat je weer een winactie gaat organiseren, lastig maar ik denk dat ik zelf beautyproducten toch wel altijd het leukste vind om te winnen.

 6. Ouch, een blaasontsteking, no fun… Ik heb eens een hele zware blaas -en nierontsteking gehad, en ik denk dat ik nog nooit zoveel pijn gehad heb als toen. Gelukkig lijkt het bij jou nog mee te vallen. Hopelijk gaat ‘t snel weg. En wat goed dat ‘t verder allemaal goed gaat, zowel op school als met je blog!

 7. Beterschap en hopen dat je keelpijn niet doorzet. Inderdaad goed blijven drinken, maar misschien tot even de huisarts bellen als je er veel last van hebt. Balen dat je twee vakken opnieuw moet doen, maar wel goed dat je er positief tegenaan kijkt en het niet het einde van de wereld is, natuurlijk 🙂

  Je blog doet het hartstikke goed!

 8. Beterschap meis! Goede nachtrust, zo min mogelijk stress en gezond eten kan het ziek worden misschien beperken. Fijn dat alles op zich goed gaat!

  Liefs Janie

 9. Wat fijn dat het zo goed gaat met je opleiding en ook met je blog. Hartstikke top van je en ik vind dat je het ook echt verdiend hebt. Wel balen dat je ziek begint te worden. Veel beterschap en idd rust nemen is heel belangrijk, stress doet een hoop met je lijf!

 10. Fijn dat t zo goed gaat met je! Blaasontsteking is toch wel vervelend en de keelpijn ook. Ik kwakkel al ruim een maand met keelontsteking en er zit geen verbetering in. Hoop dat je dat niet hebt maar er hangt Eker iets in de lucht hoor veel mensen erover.

 11. Ik hoop dat de keelontsteking niet overgaat in hoesten en verkouden zijn, dus snel beter worden jij 😛 veel beterschap! Ook nogmaals gefeliciteerd met je 9,2 voor woordenschat en ook dat jij een voldoende hebt voor de engelse uitspraak 😀 daar mag je inderdaad erg trots op zijn! Keep up the good work 🙂

 12. Hopen dat je snel weer beter bent meid! En hopen dat je volgend jaar je toetsen haalt :). Goed om te horen dat het goed gaat met je blog, je hebt inmiddels al meer dan 300 gehaald, dus gefeliciteerd :D!!

 13. Leuk om te lezen. Heel herkenbaar van je keelpijn, bij mij gaat het proces precies hetzelfde alleen eindigt het vaak in luchtwegontsteking (astma). Rustig aan doen en gezond eten is inderdaad belangrijk en veel drinken! Dat zorgt ervoor dat de slijmvliezen actief blijven en zo de bacteriën sneller weg gaan. Jammer van je herkansing, maar volgende keer beter:) Beterschap!

 14. Ik hoop dat je je snel weer een stuk beter voelt en je blaasontsteking en keelpijn weg is meis <3 En je blog gaat echt super goed!! Echt heel leuk om te zien vind ik dat! Ik volg je blog al een tijdje met heel veel plezier 😀

 15. Keelontsteking is vervelend he! Ik probeer zoveel mogelijk te zwijgen, ik heb er een hekel aan als ik mijn stem kwijt ben.

  Super dat het met je blog ook goed gaat! Daar word je altijd zo blij van!

  Als winactie, gewoon iets waarvan je denkt dat je lezers dit graag zouden hebben.

  1. Ik probeer inderdaad ook niet teveel te zeggen, maar dat is gelukkig niet zo lastig als je al thuis zit met een blaasontsteking 😉 Dank je, ik word daar zeker heel blij van! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *