Philosophy Purity Made Simple

Purity Made Simple van Philosophy is echt zo’n product waar ik al heel lang nieuwsgierig naar was. Toch heb ik hem pas geprobeerd nadat ik bij het Ici Paris event een verpakking mee kreeg. Inmiddels heb ik hem al meer dan een maand in gebruik en is het tijd voor de review!

Voor de verpakking van Purity Made Simple, krijgt Philosophy wat mij betreft al meteen pluspunten: ik vind het er erg leuk uitzien! De tekst vind ik aan de ene kant wel schattig, maar aan de andere kant wel wat aan de idealistische kant. Daar is op zich niets mis mee, maar ik kan mij voorstellen dat sommigen het iets te overdreven vinden, maar ach, hoe erg is dat als een product wél fijn blijkt te zijn?

Philosophy Purity Made Simple

Purity Made Simple is een 3-in-1 cleanser voor je gezicht en ogen die zowel je huid reinigt als make-up moet verwijderen. Dat is natuurlijk wel erg handig, maar in de praktijk betekent dit voor mij dat ik meestal gewoon nog andere producten er naast gebruik voor mijn gezichtsreiniging, aangezien ik vrij veel make-up draag en ik wel wil dat alles goed weg is. Op dagen dat ik geen make-up draag is Purity op zich echt wel voldoende, maar vaak gebruik ik er dan alsnog even een micellair water bij om te checken of alles schoon is.

Philosophy Purity Made Simple ingredients

Hier zie je de achterkant van de verpakking met de ingrediënten. Omdat deze niet zo heel goed te lezen zijn, heb ik ze hieronder ook nog even neergezet:

Ingredients: Water, Sodium Lauroamphoacetate, Sodium Trideceth Sulfate, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Coco-Glucoside, Cocos Nucifera (Coconut) Alcohol, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Aniba Rosaeodora (Rosewood) Wood Oil, Geranium Maculatum Oil, Guaiac (Guaiacum Officinale) Extract, Cymbopogon Martini Oil, Rosa Damascena Extract, Amyris Balsamifera Bark Oil, Santalum Album (Sandalwood) Oil, Salvia Officinalis (Sage) Oil, Cinnamomum Cassia Leaf Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Piper Nigrum (Pepper) Seed Extract, Polysorbate 20, Glycerin, Carbomer, Triethanolamine, Methylparaben, Propylparaben, Citric Acid, Imidazolidinyl Urea, Yellow 5.

Het scheelt dat er geen hele agressieve reinigers in Purity Made Simple zitten, maar toch zitten er wel wat ingrediënten in die eventueel zouden kunnen irriteren.

Philosophy Purity Made Simple structure

Zo ziet de substantie eruit. Het is een wat dunne, melkachtige substantie. De geur vind ik trouwens erg lekker; erg apart, niet te aanwezig, maar wel erg prettig.

Philosophy Purity Made Simple collega

Toen ik deze cleanser begon te gebruiken, was ik toch wel een beetje bang dat dit mij huid zou gaan irriteren, aangezien hij toch heel lichtjes schuimt en mijn huid over het algemeen niet goed tegen schuimende reinigers kan. Toch bleef ik doorgaan met het gebruiken van Purity, aangezien ik benieuwd was of het bij een licht-schuimende reiniger ook mis zou gaan. Dit was het niet geval! Mijn huid kan tegen dit product en bleef niet geïrriteerd achter, maar was gewoon goed gereinigd. Wel denk ik dat dit voor mijn gecombineerde huidtype meer een zomer dan een winterproduct is; in de winter is mijn huid een stuk droger dan in de zomer (in de zomer glim ik juist weer als een discobal) en wellicht dat ik hem dan te uitdrogend vind. Voor nu ben ik in ieder geval erg tevreden!

Philosophy Purity Made Simple is verkrijgbaar bij de Ici Paris XL in een verpakking van 240 ml voor €19,94 en in een verpakking van 90 ml die €10,94 kost. Als je hem voor het eerst gaat proberen zou ik denk ik toch de kleine verpakking aanraden, zodat je kunt kijken of hij je bevalt.

Ken jij Purity Made Simple al?

You may also like

21 reacties

  1. Leuke review. Ik heb hier nog een deluxe sample van die ik zeker moet uitproberen, maar de irriterende ingrediënten houden mij toch een beetje tegen. Misschien moet ik maar gewoon eens de gok wagen.

  2. Fijne review, ik ben ook een beetje bang voor mijn huid met dit product. Ik gebruik nu Dr. Hauschka en ik vraag me af of dit dan wel oke is, maar ik heb een klein flesje staan en wil het wel graag proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *