Pitapizza’s

Vandaag heb ik een supersnel  én budgetproof recept voor jullie, namelijk een recept voor pitapizza’s. Het is ontzettend makkelijk om te maken, maar wel erg lekker. Lees snel verder voor het recept!

Benodigdheden (voor ongeveer 4 pitapizza’s = genoeg voor 2 personen):

4 pitabroodjes

Twee plakken kaas

Tomatenfrito

100-150 gram (diepvries)groente of ander beleg naar keuze

Een oven om de pita’s in af te bakken

Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten

Bereidingswijze:

1) Begin met het bereiden van de groente. Ik heb hier Italiaanse diepvriesgroente voor gebruikt omdat dit makkelijk, snel en goedkoop is, maar als je nog verse groente hebt liggen kun je die natuurlijk ook gebruiken. Verwarm de oven voor voor de pita’s en snijdt deze alvast voorzichtig door de helft. Let op: dit gaat omdat ze nog niet afgebakken zijn wat lastiger dan je gewend bent.

2) Smeer een laagje tomatenfrito op de doormidden gesneden pita’s en leg deze op een bakplaat. Nu komt er een goedkope truc; in plaats van strooikaas uit een zakje gebruiken we namelijk gewone plakken kaas, die we in kleine stukjes snijden. (Wij  hebben een relatief kleine oven dus hebben we per keer vier pitahelften kunnen verwarmen en wij hebben bij deze stap alvast een halve plak klein gesneden kaas over de vier helften verdeeld.)

Pitapizza's uitleg

3) Als de groente klaar  is leg je daar voorzichtig wat van op de pita’s als beleg. Maak het af met nog een halve plak klein gesneden kaas. Nu kunnen de pitapizza’s de oven in. Bak ze af zoals op de verpakking aangegeven staat.

4) Als de pitapizza’s klaar zijn is het tijd om te eten. Eet smakelijk!

Ik hoop dat je het leuk vond om een keer een simpel en budgetproof recept te zien. Kaas hebben de meeste mensen wel in huis en de pita’s, tomatenfrito en groente kosten bij elkaar ook minder dan €3,- wat naar mijn mening zeker niet duur is. Als je er met meerdere mensen van wil eten denk ik ook niet dat je veel duurder uit bent, aangezien er vaak vrij veel pita’s in een pak zitten. Supergezond is het misschien niet per se, maar superslecht is het ook niet. Zeker fijn voor als je wel zin hebt in pizza, maar er niet veel geld aan wilt uitgeven (lees: geen Domino’s) of wanneer je geen tijd hebt om zelf uitgebreid een pizza te maken.

Pitapizza's

Ga jij de pitapizza’s ook maken? Post dan zeker een foto op Instagram, Twitter of Facebook, zodat ik het kan zien! Dat vind ik leuk!

You may also like

37 reacties

  1. Ziet er lekker uit! En de meeste ingrediënten heb ik inderdaad wel standaard in huis. Lekker op eens op zaterdag of de zondag te doen, dan heb ik meestal niet zoveel zin om een hele uitgebreide maaltijd te koken.

  2. Zier er heel lekker uit. lees dit artikel voor aan mijn vriend en hij werd gelijk enthousiast! Ik ga deze van het weekend eens maken en wat lekkerder dan alleen pita kaas.

  3. omg. Hier krijg ik honger van! Heerlijk. Dit laat me denken aan een cheese burger flatbread. Een hamnburger achtig iets op een tortilla! <3 omnomnom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *