Primark geurkaarsen

Toen ik laatst mijn Primark shoplog online zette, merkte ik dat er veel interesse was in de geurkaarsen die ik daar heb gekocht. Vandaar dan ook dat ik heb besloten ze te reviewen. Ik review de volgende geuren: Coconut & Vanilla Cream, Warm Winter Berry en Sweet Pineapple & Ginger. Kijk je mee? Zoals je op de foto hieronder kunt zien kocht ik twee grotere en één kleinere geurkaars. Achteraf ben ik daar blij om, want ik merk wel degelijk een verschil tussen de kaarsen. Ik denk dat dit mijn review dan ook  net wat vollediger maakt dan wanneer ik enkel grote of enkel kleine kaarsen zou hebben gekocht. Primark geurkaarsen Behalve de varianten die ik heb gekocht, had de Primark waar ik ben geweest (in Arnhem) nog veel andere geuren, maar deze spraken mij persoonlijk wel erg aan. Sowieso wilde ik eerst een paar geurkaarsen uitproberen om er later eventueel nog wat meer aan te schaffen. (Alleen moet ik mij wel inhouden, want ik merk dat ik continu nieuwe geurkaarsen en wax melts wil kopen en ik vind dat ik echt eerst wat op moet maken voordat ik weer wat  nieuws koop.)

Coconut & Vanilla Cream

Primark geurkaarsen Coconut & Vanilla Cream

Laten we beginnen met één van de grote kaarsen; Coconut & Vanilla Cream. Deze kaars ruikt als je hem gewoon los ruikt heerlijk naar een milde mix van kokos en vanille. De vanille lijkt wel iets sterker van geur te zijn dan de kokos. De  kaars heeft zo’n 30 branduren, wat ik vrij veel vind. Ik  heb de kaars in de woonkamer gebrand en tijdens het branden ruik ik de geur niet echt, of ik moet dichtbij de kaars gaan zitten. Ook als ik buiten ben geweest en binnen kom terwijl deze kaars brand ruik ik niet meteen dat er een geurkaars brand. Jammer! Maar ik denk dat deze geurkaars op bijvoorbeeld het toilet het wel goed zal doen, omdat de ruimte daar kleiner is.

De Coconut & Vanilla Cream geurkaars kost €3,- bij de Primark.

Warm Winter Berry

Primark geurkaarsen Warm Winter Berry

De geur van Warm Winter Berry kan ik denk ik het beste omschrijven als een bessengeur. Het is wel een warme geur en ik heb het idee dat ik ergens ver weg ook kaneel ruik, maar de bessen overheersen. Verder is het net als Coconut & Vanilla Cream niet een supersterke geur. Ook tijdens het branden niet. Ik kan dus eigenlijk vrij kort zijn over Warm Winter Berry; deze is net als Coconut & Vanilla Cream waarschijnlijk het best te ruiken in een kleine ruimte zoals een wc. In relatief grote ruimtes zal je de geur niet echt ruiken, of je moet dichtbij de kaars zitten.

Ook Warm Winter Berry kost €3,- en heeft 30 branduren.

Sweet Pineapple & Ginger

Primark geurkaarsen Sweet Pineapple & Ginger

Tot slot de kleinere kaars; Sweet Pineapple & Ginger! In plaats van 30 uur, heeft deze maar 10 branduren. Toch ben ik over deze kaars het meest enthousiast! De geur is zoet en zomers en je ruikt duidelijk ananas. Misschien niet de ideale geur voor het najaar, maar ik vind hem wel erg lekker en zo af en toe de zomer in huis halen in het najaar is ook nooit verkeerd vind ik! Deze geurkaars ruik ik wel als ik hem in de woonkamer brand. Zeker als ik de kamer net binnen kom lopen. Daarna is hij niet té aanwezig, maar je kunt hem wel ruiken.

Primark geurkaarsen Sweet Pineapple & Ginger detail

Ook vind ik de verpakking heel leuk van deze geurkaars; hij heeft namelijk een heel schattige deksel. (Je ziet hem hierboven afgebeeld.) Behalve schattig is dit natuurlijk ook gewoon handig om de kaars uit te krijgen zonder hem uit te blazen.

De Sweet Pineapple & Ginger geurkaars kost slechts €1,- bij de Primark.

Al met al ben ik tevreden met mijn Primark geurkaarsen. De twee grotere geurkaarsen geven misschien niet de meest sterke geur af, maar zijn daardoor juist geschikt voor in kleine ruimtes en kunnen daar nét wat extra gezelligheid bieden. De kleine Sweet Pineapple & Ginger geurkaars vind ik ook geweldig voor in de rest van het huis door zijn milde, maar toch duidelijk waarneembare geur. Ik ga zeker nog even kijken bij de kleine geurkaarsen die de Primark heeft!

Wat vind jij van de Primark geurkaarsen? Heb jij ze al geprobeerd?

You may also like

43 reacties

 1. Ze lijken me alle drie erg lekker, ik ben dol op geurkaarsen. Ik heb ze afgelopen keer wel zien staan bij de Primark, nu spijt dat ik ze toch niet mee heb genomen.

 2. Wat leuk! Ik heb 3 jaar geleden zo’n geurkaars gehad maar was er niet heel weg van .. Ik hou wel van geurkaarsen maar dan eerder kaarsen die echt aanwezig zijn 🙂

 3. Ik heb vorige week ook twee kerst geurkaarsen bij de Primark gekocht. Ik vond ze erg lekker ruiken, maar heb ze nog niet gebrand, dus ik ben erg benieuwd!

 4. Ik heb toevallig ook een geurkaars staan van de Primark maar die ruik ik helaas ook niet echt in de woonkamer. Wellicht dat ze inderdaad beter zijn voor de wat kleinere ruimtes. De laatste kaars die je hebt laten zien lijkt me wel erg fijn.

 5. Hier een Primark geurkaars addict! Ik heb coconut en vanille alleen nog niet geprobeerd. Ik vind ze er heel leuk uitzien en ze zijn echt niet duur!

 6. Wat leuk om te lezen dat Primark ook geurkaarsen verkoopt. Aankomende zaterdag ga ik shoppen in een stad waar ook de Primark is. Ik weet wel wat ik daar ga kopen 😉

 7. Oke, ik moet dus heel snel even naar de Primark! Cocos en vanille zijn allebij mijn lieveling geuren! En ze hebben ze dus allebij maar dan als een kaars! Wauw die moet ik echt hebben!

 8. Wat jammer dat de grote geurkaarsen zo weinig geur geven. Maar aan de andere kant ook wel weer fijn. Ik hou er niet zo van als de geur heel erg aanwezig is.

 9. Ik zag die kaarsen ook laatst, maar was bang dat ze echt geen geur zouden afgeven. Gaaf dat ze toch zo sterk ruiken! Ik ga ze dan denk ik ook een keertje halen.

 10. Oeee, ik wil ook een kleine geurkaars als die toch meer geur afgeeft en ik heb nooit een kaars gekocht van de Primark. Kom er veels te weinig: des te meer reden om binnenkort eens ernaar toe te gaan!

 11. Van de kleine kaarsen heb je ook kokos, ik moet zeggen die ruikt zo gruwelijk lekker en er komt heel veel geur van af. Egt een aanrader!
  Ik heb spijt dat ik destijds maar 1 kaars heb meegenomen.
  Maar vdweek toch maar weer naar primark, als de kaarsen van 1 euro aanwezig zijn neem ik toch een flinke voorraad mee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *