Primark Make-up Brush Cleanser

Ik was al een tijdje opzoek naar een brush cleanser, aangezien ik niet altijd tijd heb om mijn kwasten te laten drogen nadat ik ze gewassen heb met babyshampoo. Een brush cleanser leek mij dan ook een mooie oplossing voor wanneer dat niet lukte. Ik kwam er één tegen bij de Primark en testte hem voor je uit!

De verpakking van de Primark Make-up Brush Cleanser vind ik er erg leuk en schattig uitzien. De stippen vind ik vooral erg leuk en geven de verpakking een schattige en speelse uitstraling.

Primark Make-up Brush Cleanser

Je krijgt voor €2,50 125 ml aan cleanser. Dat vind ik een mooie hoeveelheid! Sowieso vind ik de prijs wel lekker betaalbaar.

Primark Make-up Brush Cleanser info

Informatie op de achterkant van de verpakking. Het is licht ontvlambaar, maar dat had ik eigenlijk al wel gedacht bij een dergelijk product. Wat fijn is dat er precies opstaat hoe je het product moet gebruiken; je spuit het product op je kwast en maakt hem daarna schoon met een papieren doekje.

Primark Make-up Brush Cleanser ingredients

Hier zie je de ingrediënten van de cleanser. Het eerste dat mij bij het eerste gebruik van de Primark Make-up Brush Cleanser opviel, was de vrij chemische geur. Dit stoorde mij echter niet, want na het spuiten ruik je het al gauw niet meer en je kwasten ruiken als ze eenmaal schoon zijn gelukkig ook niet chemisch.

Primark Make-up Brush Cleanser collage

Deze brush cleanser doet verder eigenlijk alles wat hij moet doen; hij maakt je kwasten schoon. Dit gaat ook best simpel met een papieren (zak)doekje. Je begint met een schoon doekje en eindigt met een vies doekje, maar met een schone kwast. Het prettig is dat je je kwasten meteen na het wassen alweer kunt gebruiken en niet hoeft te wachten totdat ze opdrogen. Het enige puntje van kritiek dat ik heb (op de geur na), is het feit dat de Primark Make-up Brush Cleanser duidelijk meer moeite heeft met kwasten die voor niet-poeder producten zijn gebruikt. Zo had ik één kwast gebruikt voor lipstick en die moest ik echt drie keer wassen voordat alle kleur ervan af was. Nu was dit ook wel een beetje een romig product, maar ik kan mij voorstellen dat hij ook niet alle foundations even makkelijk verwijdert.

Al met al ben ik wel tevreden met de Primark Make-up Brush Cleanser. Hij reinigt kwasten waar ik poeders mee heb aangebracht met gemak en die gebruik ik toch het meest, dus dat vind ik wel zo handig. Voor het reinigen van creamy producten moet je meer je best doen, maar uiteindelijk zijn ook kwasten waarbij je dit soort producten hebt gebruikt te reinigen. Het kost alleen meer moeite. Voor €2,50 vind ik dat dit wel een prima product is.

Ken jij de Primark Make-up Brush Cleanser al?

You may also like

28 reacties

 1. Klinkt wel goed! Ik gebruik eigenlijk nooit een brush cleanser, maar het klinkt wel handig. Hoef je dan je kwasten helemaal niet meer te wassen met water en shampoo? Het duurt altijd zolang voordat de kwasten droog zijn!

 2. Dat klinkt er goed zeg! En zeker voor die prijs is het mooi meegenomen. Ik gebruik op dit moment de kwastenreiniger van de kruidvat die ik erg fijn vindt. Ik gebruik dit eigenlijk alleen voor mijn oogschaduwkwasten omdat ik oogschaduwkleuren graag afwissel.:-)

 3. Nu gebruik ik meestal baby shampoo om mijn kwasten te reinigen. Maar een Brush Cleanser is natuurlijk veel handiger! Wat fijn dat deze zo lekekr betaalbaar is en ook nog eens goed zijn werk doet!

 4. Klinkt goed, toch merk ik dat wanneer ik na een tijdje brushcleaners gebruikt te hebben weer met shampoo aan de slag ga, dat ze toch echt niet brandschoon zijn. Maar voor tussendoor is het topspul! x

 5. Lijkt mij wel een fijn product 🙂 Ik was ze nu eigenlijk alleen nog maar met babyshampoo.. Heb nog zo’n cleanser liggen van Kruidvat, gebruik ik haast niet omdat ik niet elke dag mijn kwasten gebruik. Ik zou dit wel kopen! Handig dat spuit mondje!

 6. hij klinkt best lekker in gebruik, en ik kende hem nog niet..ik gebruik eigenlijk alleen maar babyshampoo en nooit een brush cleaner…ik weet wel door dit artikel wat is aankomend weekend echt weer eens moet doen….;-)

 7. Goede prijs-kwaliteit verhouding! Ik gebruik zelf de brush cleaner van Kruidvat, die vind ik erg fijn en werkt ook voor wat meer romige producten.
  x

 8. Deze heb ik ook! Heel handig en superpopulair hier in huis omdat ik een hekel heb aan mijn kwasten uitgebreid wassen 😉

  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *