Quiche met kip, pesto en mozzarella

Omnomnom, dit is wel één van de favoriete recepten van mijn vriend. Hij had nog nooit eerder quiche gegeten (en ik nog nooit eerder gemaakt) en toch besloot ik zelf een recept te bedenken. Nadat het de eerste keer zo’n succes was, heb ik dit quiche recept nog veel vaker gemaakt, want het is echt superlekker en vult heel goed door de mozzarella. Ook scheelt het dat wij maar met zijn tweeën zijn, waardoor we twee keer van de quiche kunnen eten. Hierdoor valt het recept ook lekker budget uit, hoewel het toch een gevoel van luxe geeft om een soort taart als avondeten te hebben.

20130718_175028[1]

 

Nodig voor 1 quiche (genoeg voor 4 stukken, 1 stuk per persoon):

– 300 gram kipfilet.

– 1 ui. (Zelf heb ik dit meestal wel op voorraad.)

– pesto rosso (1 potje à 190 gram of zelfgemaakte pesto.)

– Ongeveer 150 gram mozzarella. Je kan er meer in doen of minder, maar persoonlijk vind ik de quiche wel erg machtig worden als er meer mozzarella inzit.

– 2-3 grote tomaten.

– 3 eieren.

– 150 ml melk.

– 5 plakjes gistdeeg of maak het deeg zelf.

– 1 zakje strooikaas à 175 gram.

– Kerriepoeder.

-Naar smaak peper en zout.

-Olijfolie. (extra vierge)

– Oven + taartblik/ovenschotel.

– Handmixer.

In plaats van gistdeeg schrijven veel quiche recepten bladerdeeg voor, alleen mijn ervaring hiermee is niet zo goed. Bladerdeeg wordt onder andere gebruikt voor snackbroodjes en dit vind ik zelf echt niet lekker. Bladerdeeg is daarnaast ook vettiger dan gistdeeg.

Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten.

Werkwijze:

1) Begin met het eventuele snijden van de kip in kleine stukjes en kruid de kip met wat kerriepoeder. Doe de kip vervolgens in een warme pan met wat olijfolie.

2) Terwijl je de kip gaar laat worden, snijd je de ui in kleine stukjes. Zodra de kip gaar is, voeg je de ui toe en laat je deze een paar minuten meebakken.

3) Haal ondertussen de plakjes gistdeeg uit de diepvries en laat deze ontdooien. Snel vervolgens de tomaten in kleine blokjes en voeg deze ook toe aan de kip en ui.

4) Verwarm de oven voor op 200 graden. Terwijl de kip en de groente in de pan nog een beetje verder bakken, kun je nu de saus maken. Pak een grote beslagkom en giet er 150 ml melk in en voeg vervolgens ook de eieren toe. Gebruik de handmixer tot het mengsel van de ei en melk een beetje één zijn geworden en voeg dan nog de pesto toe. Mix deze er vervolgens ook goed door heen. (Dit moet lukken in ongeveer een minuut.) Snijd ook de mozzarella vlug in kleine plakjes en voeg dit even toe aan de pan met kip en groente.

5) Bekleed de taartvorm/ovenschotel die je gebruikt met de plakjes gistdeeg en giet er dan het mengsel met de kip en groente overheen. Voeg daarna de saus toe en eindig met de strooikaas. De quiche is klaar voor de oven!

6) Na ongeveer 35-45 minuten (ik houd meestal toch wel 35 aan in verband met eventuele verbrande kaas), is de quiche klaar. Eet smakelijk!

Hier nog wat foto’s van het eindresultaat:

20130601_181346[1]

Haha ja dat is inderdaad een blikje Grolsch wat je daar bij de quiche ziet. Lekker quiche met een biertje erbij. Een lekkere wijn past misschien iets beter bij dit gerecht, maar dit was ook lekker.

20130601_181031[1]

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *