Raviolischotel

Een tijdje terug ontdekte ik bij toeval een nieuw recept en dat viel zo in de smaak, dat ik het niet kon laten om het recept te delen. Het is simpel, snel, maar wel superlekker en leuk om te proberen als je een keer iets anders dan een standaardpasta wil serveren.

Ik maak deze raviolischotel vegetarisch, omdat het al een vrij vullend recept op zichzelf is, maar voel je vrij om dit naar smaak aan te passen. Ook kun je eventueel andere groente gebruiken en zelf de pasta maken, maar dat maakt het wel iets minder snel. Hieronder zal ik uitleggen hoe ik het altijd maak.

Raviolischotel

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 250 gram verse ravioli rosso.
  • 2 paprika’s (of wat je dan ook maar hebt liggen aan groente).
  • 1 pakje tomato frito.
  • Strooikaas voor over de schotel. Je kunt dit in een kant-en-klaar zakje kopen, dan heb je ongeveer de helft nodig. Zelf maak ik ook wel een strooikaas door plakken kaas door de knoflookpers te halen.

Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten + 20 minuten in de oven.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en kook water voor de verse pasta. Zet ondertussen ook een pan op waarin je wat (olijf)olie warm laat worden.
  2. Begin met het snijden van de paprika’s in blokjes en voeg deze toe aan de warme pan. Als ondertussen het water gekookt is, kun je dit met de pasta in een andere pan doen. Kook de pasta volgens de instructies (in ons geval is dat 6 minuten, maar ik doe 5 minuten, omdat het ook nog in de oven gaat).
  3. Na een paar minuten kun je de tomato frito toevoegen aan de paprika en dit verwarm je zo nog even.
  4. Als de pasta klaar is, giet je deze af. Smeer een ovenschaal in met een dun laagje boter en bedek de bodem met een laagje van het tomato frito mengsel. Maak deze eerste laag niet te dik, want je hebt de saus zo nog nodig.
  5. Schep de gekookte ravioli in de ovenschaal en giet vervolgens de rest van het tomato frito mengsel erover heen. Maak het af met de strooikaas en schuif de schotel voor ongeveer 20 minuten de oven in.
  6. Na 20 minuten is de kaas goed gesmolten en kan je eten. Eet smakelijk!

Raviolischotel 2

Even een tip: dit gerecht is erg heet als het net klaar is, dus blaas goed voordat je een hap neemt. Persoonlijk vind ik het erg fijn dat de pasta zo goed heet is; soms heb je als je het in de pan kookt dat het mij al te snel te koud wordt, maar dat is hierbij dus niet het geval. Dit gerecht valt bij ons erg in de smaak en Jeff zei laatst zelfs dat hij dit nog lekkerder vindt dan lasagne, wat heel wat wil zeggen.

Normaal gesproken vind ik de verse pasta die ik gebruik voor dit recept best duur; €1,99 per bakje van 250 gram. Nu scheelt het dat er regelmatig een aanbieding bij de AH is van 1+1 gratis en dan sla ik er altijd een paar in. Ik kan je dan ook zeker aanraden om goed op dit soort aanbiedingen te letten.

Maak jij ook wel eens raviolischotel?

You may also like

15 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *