Read My Owned Books Challenge

Laatst besloot ik om eens te inventariseren hoeveel van mijn boeken ik nog niet heb gelezen en ik kwam tot een schokkende conclusie: dat zijn er meer dan ik had verwacht. Daarom heb ik voor mijzelf de Read My Owned Books Challenge bedacht. Wat dit inhoudt vertel ik je vandaag!

Misschien is het wel heel herkenbaar: je hebt een beschamende hoeveelheid ongelezen boeken in je boekenkast(en) staan en toch is de verleiding groot om nieuwe boeken te kopen. Nu heb ik geen probleem met het kopen van boeken; ik lees namelijk eigenlijk alles dat ik koop wel en vaak zelfs binnen een paar maanden. Dat is dus niet het probleem.

Hoe kom ik aan ongelezen boeken?

Hoe kan het dan dat ik toch nog vrij veel ongelezen boeken in mijn kasten heb staan? Nou, ik heb al twee keer een hele grote hoeveelheid boeken gekregen omdat mijn vader iemand kent die ook veel Engels leest en een deel van haar boeken weggaf.

Hierboven zie je wat ik het meest recent heb gekregen. Ik denk dat dit wel meteen verklaart waarom ik nog veel moet lezen van de boeken die ik heb; dit is gewoon heel veel! En ik vind het hartstikke leuk dat ik al twee keer zo’n grote berg boeken heb gekregen. Een deel hiervan heb ik inmiddels gelezen, maar nog niet alles.

Wat houdt de challenge in?

Maar ik ben dus wel van mening dat ik de boeken die ik heb dus ook gelezen moet hebben. Daarom ga ik de Read My Owned Books Challenge aan. Deze challenge heb ik zelf bedacht en het doel is heel simpel: meer van de boeken die ik heb gelezen hebben. Om dit te bereiken heb ik de volgende regels bedacht:

  1. Ik ga bewust elke maand opzoek in mijn boekenkast naar ongelezen boeken (of boeken waarbij ik halverwege ergens ben gebleven) en kies daar een aantal van uit voor mijn TBR voor de aankomende maand. Ik wil minstens drie boeken uit mijn boekenkast op mijn TBR zetten elke maand.
  2. Omdat ik boeken die ik koop altijd vrij snel uitlees, mag ik van mijzelf blijven kopen. Wel wil ik iets strenger worden; voor elk boek dat ik koop, moet ik één boek uit mijn kast lezen.
  3. Wat betreft cadeautjes; dit valt buiten de challenge en hier zit dus geen limiet op. The more, the merrier! Zo heel vaak verwacht ik ook geen cadeautjes en ik vind het ook gewoon te leuk om boeken te krijgen.

Zo, dat zijn de regels die ik heb opgesteld wel. Ik hoop aan het einde van dit jaar zo’n 20-30 boeken uit mijn boekenkasten te hebben gelezen die ik nu nog niet heb gelezen.

Mocht je zelf ook last hebben van dit probleem, doe dan zeker ook  mee met de challenge! Wie weet kunnen we elkaar dan nog supporten op moeilijke momenten.

Heb jij alle boeken die je hebt gelezen?

You may also like

7 reacties

  1. Oh, hier zitten boeken tussen die me zeker aanspreken. Ik vind Dean Koontz bijvoorbeeld geweldig. Maar dat boek ken ik nog niet. Ik heb ook boeken die ik nog niet heb gelezen. Sommige leken me wat, maar dan heeft een ander boek toch mijn voorkeur gehad. Dus pakte ik wat anders uit de kast. En nu ik moeder ben, kom ik er minder aan toe dan voorheen. Maar ik vind lezen nog steeds heerlijk.

  2. Wat een leuke challenge. Ik heb wel heel weinig boeken die ik niet heb gelezen. Heel af en toe maak ik wel mee dat ik tijdens mijn tentamenweek eventjes achterloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *