Reading Wrap Up Augustus

Het is alweer even september, maar toch wilde ik vandaag nog even aandacht voor mijn Reading Wrap Up Augustus . Ik heb namelijk weer het een en ander gelezen en wilde dit toch nog even in het kort met je delen. Wie weet kom je wel hét nieuwe boek om te lezen tegen. Kijk snel mee naar mijn Wrap Up!

Reading Wrap Up Augustus en Nieuwe Releases

Zoals je op de foto hierboven kunt zien, las ik vijf boeken in augustus. Ik heb nog steeds een klein beetje een reading slump voor mijn gevoel, maar qua hoeveelheid zie je het niet zo erg meer.

Ik zal de boeken stuk voor stuk even kort langs gaan en dan wil ik het even hebben over dé nieuwe releases waar ik naar uitkijk de komende tijd. Mocht je trouwens behoefte hebben aan boekenvideo’s, neem dan zeker een kijkje op mijn Engelse kanaal. Dit wil ik weer gaan oppakken en gaat alleen maar over boeken en aanverwante dingen.

Boeken van Augustus

The Invasion of the Tearling (deel 2 van The Queen of the Tearling trilogy) van Erika Johansen.

Dit boek kreeg vier sterren van mij op Goodreads. Ik vond het net als het eerste deel spannend en dit deel ook, alleen de hoofdpersoon, Kelsea, vind ik steeds minder leuk worden. Daarnaast passen er wel een paar trigger warnings bij dit boek vanwege het pijn doen van jezelf (snijden), verkrachting en huiselijk geweld. Als je daar niet over wil lezen, zou ik deze overslaan, anders is het een spannend fantasy boek met de nodige trigger warnings.

Binti (deel 1 van Binti) van Nnedi Okorafor.

Vier sterren! Dit korte boekje van slechts 90 pagina’s gaat over een jonge vrouw genaamd Binti die als eerste van haar “ras” wordt toegelaten op de prestigieuze Oomza universiteit. Het is een sci-fi boekje en we lezen over de reis naar de universiteit en de avonturen die ze onderweg beleeft. Ik vind dat de verschillende soorten wezens en culturen die in dit boek worden beschreven erg interessant en wil het volgende deel graag gaan lezen.

– The Girl in the Tower (deel 2 in Winternight trilogy) van Katherine Arden.

Ook dit boek kreeg vier sterren van mij. Als je van Russische sprookjes en geschiedenis houdt, is dit zeker een boek voor jou. Ik had zelf grote bewondering voor de hoofdpersoon en hoe zij in een tijd waarin vrouwen niks mochten, toch haar eigen pad wil volgen.

Hollow Pike van Juno Dawson.

Ik kan Juno Dawson echt aanraden als schrijfster; dit is het tweede boek dat ik van haar lees en alwéér erg goed. In Hollow Pike verhuist hoofdpersoon Lis naar een klein dorpje waar veel legendes en verhalen de ronde doen over hekserij. Ze hoopt hier een nieuwe kans te krijgen op school en dat haar nachtmerries ophouden, maar de situatie wordt alleen maar vreemder en gevaarlijker. Echt een aanrader als je van boeken over hekserij en/of horror houdt.

A Wrinkle in Time (deel 1 van Time Quintet) van Madeleine L’Engle.

Last but least. Dit boek hoort een classic te zijn onder de kinderboeken, maar ik vond het vreselijk om te lezen. En ik weet eigenlijk wel zeker dat ik als kind geen andere mening zou hebben gehad haha. Ik verwachtte een leuk en magisch avontuur, maar er gebeurt eigenlijk vrij weinig in dit boek. Daarnaast gedraagt de hoofdpersoon van 13 jaar oud zich als een 10-jarige en gedraagt haar kleine broertje zich weer veel te oud voor zijn leeftijd. Nee dit was niet iets voor mij. Ik gaf het daarom maar twee sterren. Dit kan uiteraard aan mij liggen, dus voel je niet beledigd als dit je lievelingsboek is. Smaken verschillen.

Wat heb jij de afgelopen maand gelezen?

You may also like

2 reacties

  1. Leuk! Ik moet echt meer gaan lezen. Ik vind het zo fijn om te doen, maar ik doe het gewoon de laatste tijd helemaal niet meer.
    Oh, en ik moet toch nog even zeggen dat ik die lipstick die je draagt op de foto echt prachtig bij je vind staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *