Reading Wrap Up December 2017

Het is tijd voor mijn laatste Reading Wrap Up van 2017. Qua lezen was dit geen verkeerd jaar voor mij en ik heb het voor elkaar gekregen om in december weer lekker veel te lezen. Benieuwd wat ik allemaal las? Kijk dan snel mee naar mijn Reading Wrap Up December 2017!

Reading Wrap Up December 2017

Hierboven zie je de stapel boeken die ik las in december. Zeven boeken in totaal en daar ben ik best trots op eigenlijk! Met name It was nog wel even spannend of het mij zou lukken. In totaal las ik over het hele jaar hierdoor 74 boeken.

Burial Rites 

Dit boek begon ik al te lezen in november en in december had ik hem dan ook al vrij vlot uit. Dit boek gaat over de laatste keer dat er in IJsland de doodstraf werd gegeven en je ziet onder andere het perspectief van één van de mensen die de straf gaan krijgen. Heftig en heel mooi. Hannah Kent heeft ook duidelijk haar onderzoeken gedaan en dat maakt dat het verhaal historisch ook klopt, wat ik altijd interessant vind. Vijf sterren.

Jaina Proudmoore: Tides of War

Ook het tweede boek dat ik las vond ik erg leuk. Dit boek is wel iets om te lezen als je World of Warcraft al kent, anders is het misschien wat minder interessant. Voor mij was het vier sterren waard.

Harry Potter: A History of Magic

Zo rond Black Friday bestelde ik Harry Potter: A History of Magic bij BookDepository en in december las ik hem uit. Dit boek bevat zowel historische achtergronden voor wezens en dingen uit de Harry Potter wereld, maar ook first drafts en illustraties van J.K. Rowling. Een beetje een mix van dingen dus. Ik vond het fijn om te lezen, alleen vond ik het jammer dat juist doordat je van alles wat hebt, er wat minder ruimte voor diepgang is. Nu denk ik trouwens dat je daar vooral last van hebt als je zoals mij al best veel kennis hebt van de onderwerpen. Zo kwam er best veel terug qua manuscripten die ik al kende van een vak op uni. Mocht je dat niet hebben, dan mis je denk ik ook niet zo snel diepgang. Ik gaf Harry Potter: A History of Magic vier sterren op Goodreads.

A Conjuring of Light

Ik heb het aardig lang uit weten te stellen om het derde en laatste deel in de Shades of Magic trilogie te lezen, maar ik ben blij dat ik A Conjuring of Light nu toch gelezen heb. De reviews die ik had gezien waren een beetje wisselend; de ene vond het geweldig en de ander juist niet. Zelf vind ik dit deel vergelijkbaar met de delen ervoor; de hele trilogie kreeg van mij vier sterren.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone (Illustrated Edition)

Met kerst las ik de Illustrated Edition van Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Deze heb ik voor kerst gekregen van Jeff en ik ben er superblij mee! Ik heb echt genoten van de uren dat ik weer even terug was in de wereld van Harry Potter.

The Reluctant Fundamentalist & It

The Reluctant Fundamentalist vond ik eigenlijk niet zo heel leuk, maar moest ik lezen voor werk, dus gelukkig heb ik hem nu uit. Het boek had veel potentie maar uiteindelijk was het niet echt mijn smaak. Tja, dat heb je ook wel eens.

En als laatste las ik It van Stephen King. Dit monster van een boek kocht ik eigenlijk al voor Halloween, begon ik in november en vervolgens heb ik hem heel lang aan de kant gelegd. Ik had er de tijd niet voor en om niet gedemotiveerd te raken lees ik dan liever wat kortere boeken. Uiteindelijk vond ik het verhaal op zich prima. Het had alleen echt niet zo lang hoeven zijn van mij. Sommige stukken vond ik niet zo interessant, maar de stukken die ik wel interessant vond, vond ik ook echt goed. Met name richting het einde toe merkte ik dat ik steeds meer in het verhaal zat. Voor mij was It drie sterren waard.

Conclusie & 2018?

En dat waren dan alle boeken die ik las in december 2017! Het was weer aardig wat afgelopen jaar en gelukkig zaten er veel leuke boeken bij.

Voor 2018 heb ik mijn Goodreads Challenge op 52 boeken gezet. Een boek per week. Ik weet wel dat ik in 2017 74 boeken las, maar ik wil mij niet gedwongen voelen om dikke boeken ter vermijden of in tijdsnood te komen. In 2018 wil ik weer lekker veel gaan lezen. Op zich ben ik heel tevreden over hoe ik het nu heb gedaan qua genres, maar ik zou ook graag iets meer non-fictie willen gaan lezen en mijn TBR stapel van Goodreads laten krimpen. Soms koop ik heel impulsief het laatste boek dat ik toevoeg aan mijn lijstje en dat is prima, maar de boeken die er al jaren opstaan mogen ook wel een keer gelezen worden.

Wat zijn jouw doelen qua lezen voor 2018?

You may also like

4 reacties

  1. Aah Ik wil A History of Magic ook nog lezen/aanschaffen. Ik heb de geïllustreerde eerste drie boeken ook al, en die vind ik werkelijk prachtig, en onlangs kreeg ik de geïllustreerde Fantastic Beasts and Where to Find them (die heeft een andere illustrator, waar ik een beetje aan moest wennen, maar na ‘m gelezen te hebben ben ik om :)).

    Ik vind een nieuwe Challenge zetten ook altijd moeilijk; ik wil mezelf wel uitdagen, maar niet overdrijven waardoor ik inderdaad geen dikke boeken meer lees. En één van mijn voornemens is ook mijn TBR stapel te laten verminderen, vooral van de ongelezen fysieke boeken die ik nog heb 🙂 Xx

    1. Die geïllustreerde Fantastic Beasts wil ik ook nog! Die fysieke stapel TBR herken ik wel haha, ik probeer altijd zo min mogelijk te kopen, maar uiteindelijk komt er steeds meer bij.

  2. Wat heb je weer een hoop boeken gelezen! Ik ben benieuwd naar Burial Rites en voeg deze toe aan mijn leeslijstje. Fijn dat je IT hebt uitgelezen, ik wilde deze ook graag lezen, maar ben nog niet zeker omwille van de dikte. Momenteel ik ben nog zoet met alle Harry Potter boeken die ik aan het herlezen bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *