Reading Wrap Up Januari 2018

Ten eerste: mijn excuses voor het gebrek aan posts vorige week. Ik had de griep, maar gelukkig lijk ik nu weer een beetje te herstellen. Vandaag heb ik mijn Reading Wrap Up Januari 2018 voor jullie. Ik begon het jaar meteen goed qua lezen. Kijk je mee?

Reading Wrap Up Januari 2018

Ik las in de maand januari maar liefst 8 (!) boeken. Dat vind ik heel wat, aangezien ik alleen de eerste week vrij ben geweest van werk. Ook werd ik (zoals ik al zei) ziek en toen wilde het lezen ook al niet echt. Het enige dat wel opvalt is dat er relatief veel boeken bij zitten die heel makkelijk weglezen. Dit heb ik de laatste tijd wel nodig omdat ik na een lange werkdag de focus niet heb om lastiger materiaal te lezen. (Zoals Le Morte d’Arthur die ik helaas nog niet uit heb gelezen.)

De titels die ik las

Hieronder een lijstje met daarachter het aantal sterren dat ik gaf:

  • A Great and Terrible Beauty van Libba Bray (vijf sterren)
  • Locke & Key 1: Welcome to Lovecraft van Joe Hill (vier sterren)
  • Kissing the Witch: Old Tales in New Skins van Emma Donoghue (drie sterren)
  • The Queen of the Tearling 1: The Queen of the Tearling van Erika Johansen (vier sterren)
  • The Lunar Chronicles 3: Cress van Marissa Meyer (vier sterren)
  • There Once Lived a Woman Who Tried to Kill Her Neighbour’s Baby van Ludmilla Petrushevskaya (2 sterren)
  • A Court of Thorns and Roses 3: A Court of Wings and Ruin van Sarah J. Maas (vier sterren)
  • The Mortal Instruments 6: City of Heavenly Fire van Cassandra Clare (vijf sterren)

Aanraders en afraders

Ik heb eigenlijk vooral één afrader, namelijk There Once Lived a Woman Who Tried to Kill Her Neighbour’s Baby. Die gaf ik twee sterren en ondanks het feit dat dit geen dik boek is, had ik moeite om hem uit te lezen. Pas op ongeveer 75% werden er daadwerkelijk sprookjes beschreven. Dat vind ik raar aangezien dat boek enge sprookjes zou moeten bevatten. Je krijgt dus niet veel van wat je zou verwachten.

Verder zou ik alle boeken met een rating van vier of hoger wel kunnen aanraden, afhankelijk van je smaak. Bijna alles wat ik heb gelezen was fantasy en hoewel ik dat heerlijk vind om te lezen, is dit niet per se een genre voor iedereen. Zelf ben ik al van kleins af aan gek op dit soort verhalen en het zijn voor mij echt comfy reads. 

Het meest verrast ben ik nog wel door Locke & Key. Ik lees niet zo heel vaak graphic novels en was erg positief verrast toen ik hem las. Ik wil dan ook zeker binnenkort verdergaan met de serie. Het verhaal vind ik echt bijzonder goed voor een boek waarin relatief weinig tekst staat en ook de personages vind ik goed uitgewerkt.

Wat heb jij gelezen in januari?

P.S. Ik ben een beetje aan het experimenteren met hoe ik mijn Reading Wrap Ups wil presenteren aan jullie, aangezien ik merk dat andere artikelen toch beter worden gelezen. Laat het dus zeker weten in de comments of je dit fijner vindt of dat je een andere voorkeur/ideeën hebt!

You may also like

2 reacties

  1. Locke & Key vond ik ook onwijs goed! Moet echter nog steeds aan de 2e beginnen haaha! Binnenkort maar eens een boekenwinkeltje in lopen om die mee te nemen… xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *