Reading Wrap Up Juni/Juli

Ik heb al een hele tijd niks over hoeveel ik gelezen heb in de afgelopen maand(en) geschreven, dus ik vond het weer eens de hoogste tijd. In juni kwam ik in een reading slump terecht, waardoor deze Reading Wrap Up Juni/Juli een combinatie van twee maanden is geworden. Kijk je mee?

Reading Wrap Up Juni/Juli

Ik las slechts zeven boeken over twee maanden verdeeld. Dit is voor mijn doen weinig, hoewel ik alsnog niet mag klagen. Ik zeg dan ook “voor mijn doen,” aangezien ik dit normaal wel in een maand kan weglezen.

Voor de oplettende lezers onder ons: het klopt dat er maar zes boeken op de foto staan. Het zevende boek heb ik niet meer in mijn bezit namelijk!

Juni: The Exiled Queen Season of Storms

In juni las ik slechts twee boeken, namelijk The Exiled Queen en Season of Storms. Het eerste boek gaf ik maar liefst vijf sterren. The Exiled Queen is het tweede deel in de Seven Realms Series, maar deel twee is echt veel beter dan deel één. De personages groeien echt op. Wat ik stiekem ook heel leuk vond is de school voor tovenaars, waar een groot deel van het verhaal zich afspeelt. Deel drie heb ik inmiddels al in huis!

Season of Storms van Andrzej Sapkowski heb ik geen rating gegeven op Goodreads. Dit omdat ik tijdens het lezen van dit boek in een gigantische reading slump zat. Ik weet dus niet zo goed wat ik nu echt van het boek vond, terwijl ik alsnog heb genoten van dit verhaal over de Witcher. De focus zat er bij mij alleen niet zo vanwege de slump en tijdgebrek.

Juli: Sweet Tooth Before the Storm

In juli las ik vier boeken. Het eerste boek was Sweet Tooth van Ian McEwan. Deze las ik voor mijn werk; ik gaf les over dit boek. Om heel eerlijk te zijn was dit niet echt mijn ding. Ik gaf het boek dankzij een interessant einde 2.5-3 sterren op Goodreads. Het wordt beschreven als een spy/thriller boek, maar ik vond dat er vooral veel romantiek in zat. Verder vond ik de hoofdpersoon ook maar irritant en af en toe wat wanhopig.

Vervolgens las ik Before the Storm van Christie Golden. Dit is het nieuwste World of Warcraft boek en vertelt alvast wat er tussen het einde van de huidige expansion en het begin van de nieuwe is gebeurd. Een erg leuk boek, zeker als je van de game houdt. Het boek is wel echt gefocust op Anduin en de Alliance en de Horde en Sylvanas krijgen wat minder de kans om hun kant van het verhaal te doen. Het boek kreeg van mij vier sterren, voornamelijk vanwege het einde. (Die viel mij wat tegen, zeker vanwege één irritant personage.)

Circe The Sweet Far Thing

Daarna las ik Circe van Madeline Miller en leek het erop dat mijn reading slump al minder aan het worden was. Ook Circe kreeg vijf sterren van mij. Dit boek gaat over de gelijknamige heks/godin uit de Griekse mythologie en ik vond het erg interessant om haar perspectief eens te bekijken! Dit is echt een aanrader als je van mythologie houdt.

Het laatste boek dat ik uitlas in juli was The Sweet Far Thing (het laatste deel van de Gemma Doyle trilogie van Libba Bray). Met meer dan 800 pagina’s was dit niet bepaald een dun boekje, maar ik heb er heel erg van genoten. Opnieuw geef ik weer vijf sterren. Ik had na afloop alleen wel een klein beetje een book hangover, maar ik hoop toch echt dat dit het einde van mijn reading slump betekent.

Ik schrijf dit artikel op 31 juli en ik ben momenteel bezig in The Invasion of the Tearling van Erika Johansen. Deze verwacht ik niet voor 1 augustus uit te hebben.

Wat heb jij de afgelopen tijd gelezen?

You may also like

4 reacties

  1. Toffe boeken! Ik las afgelopen tien dagen vijf boeken. De 3 royals boeken en de laatste twee delen van de selectie serie. Nu lees ik even niets.

  2. Aah Nice! Ik ga Circe dus deze week lezen! Heb ook de kleine Penguin Little Black Classic “Circe and The Cyclops” van Homerus, dus die ga ik eerst lezen. Maar vijf sterren klinkt goed 🙂 xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *