Reading Wrap Up Oktober 2017

Beter laat dan nooit: vandaag is het tijd voor mijn Reading Wrap Up Oktober 2017. Helaas heb ik geen tijd gehad om dit te filmen en daarom deel ik het in de vorm van een artikel. Laat het zeker weten wat jouw voorkeur heeft!

Reading Wrap Up Oktober 2017

Ik las in de maand oktober zeven boeken waaronder A Dance with Dragons van George R.R. Martin à meer dan 1000 pagina’s. Al met al ben ik behoorlijk tevreden, aangezien ik gewoon heel veel heb gewerkt en op één weekje vakantie na eigenlijk niet zoveel tijd had om te lezen. (En in die week werd ik ziek dus lag ik meer te slapen dan wat anders.) De conclusie is denk ik toch dat mijn leestempo vrij hoog lag.

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik helaas een beetje in een nieuwe reading slump. Ik denk dat dit vooral met hoe ik mij voel te maken heeft. Ik kan mij slecht concentreren op dingen en dan game ik liever dan dat ik lees. (Het helpt ook niet dat ik Hearthstone weer heb herontdekt en de nieuwe Assassin’s Creed is ook veel te verleidelijk haha.) Ach, we zullen het zien. Laten we eerst eens kijken naar de boeken die ik in oktober las!

Marina

Ik las als eerste Marina van Carlos Ruiz Zafón. Dit boek had de sfeer die ik van andere boeken van Zafón gewend. Als je zijn boeken kent weet je denk ik precies wat ik bedoel. Ik zou het boek een beetje gothic noemen qua sfeer. Daarnaast was dit boek een soort combinatie van YA en adult. Niet zo gek, want dit is Zafóns afscheid van zijn jeugd. Ik gaf dit boek vijf sterren op Goodreads.

City of Lost Souls

Deel vijf uit The Mortal Instruments serie was net als de delen daarvoor een succes. De tekst op de achterkant vind ik altijd heel cheesy, maar het uiteindelijke verhaal is altijd erg verslavend. Het is zeker geen hoogstaande literatuur, maar als je van YA en fantasy houdt, is dit wellicht wel iets voor je. Vijf sterren.

Song of the Current 

Ook het derde boek dat ik las deze maand was een topper en gaf ik vijf sterren. Dit boek kwam op mijn lijstje omdat er piraten in voorkomen. Ik bedoel: wie vind dat nu niet leuk? Het verhaal las heerlijk weg en die vijf sterren zijn voor een groot deel ook vanwege de hoofdpersoon. Vaak zijn vrouwelijke hoofdpersonen in YA vooral heel irritant maar ik vond Caro echt een sterk personage.

The Big Bad Wolf

Vervolgens las ik The Big Bad Wolf van James Patterson. Dit boek valt in de categorie crime/thriller. Dat is niet mijn genre, maar toch ging ik hier vrij vlot doorheen. Het boek was wat mij betreft met vlagen heel onrealistisch door bijvoorbeeld de grote maffiabaas die erin voorkomt, maar het las snel weg. Wat ik wel leuk vond is dat de hoofdpersoon behalve zijn werk ook nog een gezin en privéleven heeft; dat maakte het interessanter. Ik gaf The Big Bad Wolf 2.5 sterren.

A Dance with Dragons

Het dikste boek deze maand was A Dance with Dragons. Dit is het vijfde en tot nu toe het laatste deel dat George R.R. Martin heeft gepubliceerd. Stiekem hoop ik snel op een vervolg, want ook dit deel was weer geweldig. Vijf sterren.

Hag-Seed

Margaret Atwood kende ik al van een literatuurvak dat ik op de uni heb gevolgd. Toentertijd was het erg pittig om te lezen, omdat ik diezelfde week nog vijf andere boeken moest lezen voor uni. Toen ik zag dat ze een boek gebaseerd op Shakespeare’s The Tempest had geschreven wilde ik hem toch wel graag lezen. Achteraf ben ik blij dat ik hem heb gelezen! Het was voor mij een drie sterren boek, maar ik vond het zeker wel interessant. Je volgt een man die in een gevangenis samen met de gevangenen Shakespeare’s stukken gaat opvoeren.

Say Her Name

Tja, ik was een beetje in de mood voor horrorboeken met Halloween in het vooruitzicht en dus besloot ik Say Her Name te lezen. Dit boek gaat over Bloody Mary en ik was van tevoren benieuwd of hij niet heel eng zou zijn. Dat viel mij persoonlijk mee. Er gebeuren wel wat enge dingen en de spanning zit er goed in, maar het was niet zo erg dat ik van alle geluiden ging schrikken ofzo haha. Het leest wel echt als een trein en ik had hem in ongeveer een dag uit. Ik gaf vier sterren aan Say Her Name. Het werden er op het einde toch net geen vijf omdat het einde wat gehaast op mij overkwam.

En dat is het dan! Dat waren de boeken die ik las in oktober. Voor november ben ik tot nu toe bezig in It, maar die is zo dik dat hij mij een beetje afschrikt. Hebben jullie daar nog tips voor?

En wat vinden jullie fijner: de reading wrap up in de vorm van een video of in een artikel?

You may also like

10 reacties

  1. Fijn dat je ‘a dance with dragons’ leuk vond, nu duimen dat het volgende deel er snel is! Ik ga misschien eens kijken voor ‘say her name’. 🙂

    1. Je had trouwens laatst op mijn TBR geantwoord dat je benieuwd was naar ‘His Bloody Project’, ik laat je via deze weg graag weten dat de recensie daarvan online staat! 🙂

  2. Marina lijkt me ook heel goed! Heb tot nu toe pas één boek gelezen van Zafón, dus moet aan de bak haha! Ik kan ook niet wachten tot het nieuwe boek van George RR Martin eindelijk eens uitkomt… fantastische serie. Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *