Reading Wrap Up & TBR November

Het is weer tijd voor een video over boeken! Dit keer laat ik je zien wat ik de afgelopen maand heb gelezen en welke boeken ik de aankomende maand ga lezen. Als extra heb ik onder de video ook nog even alle boeken die ik heb gelezen met wat extra informatie neergezet. Kijk je mee?

De boeken van afgelopen maand:

Citadel van Kate Mosse (is ook in het Nederlands verkrijgbaar onder dezelfde titel).

Zoals ik al aangeef in de video speelt die boek zich af ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en wel in de Languedoc regio in Frankrijk. De hoofdpersoon komt terecht in het verzet en dat brengt de nodige gevaren met zich mee. Het boek is historisch met een supernatural twist, wat eigenlijk altijd het geval is in de boeken van Kate Mosse. Ik gaf dit boek 3.5 ster op Goodreads.

The Help van Kathryn Stockett (is ook in het Nederlands verkrijgbaar onder titel De Hulp of Een Keukenmeidenroman). 

Dit boek speelt zich af in Mississippi in de jaren 60 en laat het perspectief zien van meerdere zwarte vrouwen, die de een baan als hulp hebben en ook het perspectief van een blanke vrouw. Omdat het door een blanke vrouw geschreven is was ik bang dat ik het boek te stereotiep zou vinden, maar dat viel erg mee; ik gaf dit boek zelfs 5 sterren.

Pottermore Presents: Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists (dit boek is alleen als Ebook te verkrijgen, maar wel ook in het Nederlands.)

Dit is één van de drie Pottermore Presents Ebooks en ik moet zeggen dat ik hem leuk vond om te lezen. Je krijgt wat achtergrond informatie en ik gaf hem 4 sterren.

Animal Farm van George Orwell (is ook vertaald).

Animal Farm is een allegorie die het verhaal verteld over hoe dieren de boerderij overnemen en dit kan vergeleken worden met de opkomst van het Communisme in de Sovjet-Unie.

The Book of Life van Deborah Harkness (in het Nederlands: Het Boek des Levens).

Dit is het derde deel in de All Souls trilogie en gaat over een heks en een vampier, die niet alleen worstelen met hun liefde en wat de wereld daarvan denkt, maar ook nog proberen om een oud manuscript te vinden en te onraadselen.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children van Ransom Riggs (in het Nederlands: De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine).

Dit boek is pas verfilmd, dus misschien heb je er wel van gehoord. Jacob verlangt eigenlijk al zijn hele leven naar een bijzonder leven, maar komt erachter dat zijn leven eigenlijk al die tijd al niet normaal was.

Ik hoop dat jullie dit een toevoeging vinden aan het artikel, laat het zeker weten in de comments wat je ervan vindt.

Welke boek(en) heb jij gelezen de afgelopen tijd? En waar wil je graag reviews van zien?

You may also like

10 reacties

  1. Wat heb je boel gelezen zeg, 5 boeken en e-boek is best veel. Ik heb de film De Hulp gekeken. Ondanks dat ik dol ben op lezen, heb ik geen geduld om een novel te lezen in een andere taal. Wel liever een hulpboek of tijdschrift.

    1. Ik kan mij voorstellen dat je er veel geduld voor op moet brengen om in een andere taal te lezen, zeker als je dat nog niet vaker hebt gedaan. Lees je dan ook het liefst in het Thais of vind je het lezen van fictie ook leuk in het Nederlands?

  2. Oh wat hou ik toch van boek reviews, ik heb weer wat tips voor op mijn lijstje. Op dit moment ben ik bezig in een reeks van Karen Rose, ik neem er alleen te weinig tijd voor. Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *