Real Techniques Sam’s Picks

Vandaag review ik de Real Techniques Sam’s Picks kwastenset. Ik heb deze inmiddels al een hele tijd in gebruik en heb ondertussen mijn mening over deze kwasten gevormd. Lees snel verder voor mijn review!

Ik won deze set al een hele tijd geleden bij Maxime en daar ben ik haar nog steeds erg dankbaar voor! Ik wilde namelijk al een hele tijd een mooie kwastenset gaan kopen om mijn kwastencollectie mee uit te breiden, maar ik kon niet kiezen en twijfelde of ik voor een wat “duurdere” set moest gaan of het heel budgetproof moest houden. Nu ik deze set heb is dat dilemma opgelost.

Real Techniques Sam's Picks brushes

Hier zie je de set in de verpakking. Ik vind de kwasten er erg mooi en chique uitzien. Wat me trouwens wel opvalt is dat ik ze erg groot vind.

Real Techniques Sam's Pick brushes open

De kwastenset draagt de naam Sam’s Picks, omdat de kwasten in de set door Samantha Chapman (misschien ken je haar wel van Youtube van Pixiwoo).

Real Techniques Sam's Picks brushes back package

De achterkant van de verpakking. Er zit een multi-task brush, buffing brush, essential crease brush, setting brush, pointed foundation brush en fine liner brush in de set. De essential crease brush is exclusief verkrijgbaar in deze set.

Laten we eens naar de kwasten gaan kijken!

Multi-task brush

Real Techniques Sam's Picks Multi-Task brush

De multi-task brush is bedoeld om allerlei soorten poeders mee aan te brengen, zoals blush en bronzer, maar ook gewoon een matterend poeder. Ik vind hem zelf vooral fijn om blush mee aan te brengen; bronzer breng ik liever niet met een vrij grote kwast aan en mijn poeder breng ik nog altijd het liefst aan met mijn Essence kabuki brush.

Real Techniques Sam's Picks Multi-task brush close-up

Hier zie je een close-up van de multi-task brush. De haartjes zijn erg zacht en vallen (ook nadat ik ze heb gewassen) niet uit. Dit is nu echt mijn nieuwe go to blush kwast geworden. Je kunt ondanks de grote kwast toch een vrij subtiel effect creëren door gewoon niet zoveel product op je kwast te nemen en dat vind ik erg fijn. Ook blend het product erg mooi met de rest van mijn huid als ik deze kwast gebruik.

Buffing brush

Real Techniques Sam's Picks buffing brush

De buffing brush is voor het aanbrengen van poeder en minerale foundation voor als je wat meer dekking wilt. Minerale foundation gebruik ik niet, dus of hij daar fijn voor is heb ik niet kunnen testen, maar voor poeder is hij op zich prima. Ik heb alsnog liever mijn kabuki brush, maar hij is wel nét iets handiger voor wat kleinere plekjes waar je nét niet bijkomt met een kabuki brush.

Real Techniques Sam's Picks buffing brush close-up

Ook deze kwast is erg zacht en voelt prettig aan op de huid.

Essential crease brush

Real Techniques Sam's Picks essential crease brush

Deze kwast is om oogschaduw in je crease mee aan te brengen en hoewel ik hem in eerste instantie er wel erg groot uit vond zien voor crease kwast, vind ik hem inmiddels superfijn. Deze kwast en ik zijn nu zo ongeveer onafscheidelijk geworden; als ik ergens ga slapen al is het maar voor één nacht, dan moet deze mee.

Real Techniques Sam's Picks essential crease brush close-up

De close-up vind ik de kwast geen recht doen, want wauw wat is hij fijn zeg! Je kunt hier op een mooie, zachte manier oogschaduw in je crease mee aanbrengen zonder dat je harde lijntjes overhoudt en het is eigenlijk jammer dat deze niet los te koop is.

Setting brush

Real Techniques Sam's Picks setting brush

Deze kwast moet vooral goed zijn voor het aanbrengen van poeder of highlighter en daar ben ik het wel mee eens. Daar wil ik nog aan toevoegen dat ik hem ook heel fijn vind om bronzer mee aan te brengen. Omdat de kwast niet supergroot is kan je er nog vrij precies een beetje bronzer of highlighter mee aanbrengen en dat vind ik wel erg handig.

Real Techniques Sam's Picks setting brush close-up

Ook de setting brush is lekker zacht, wat voor mij persoonlijk een heel groot pluspunt is.

Pointed foundation brush

Real Techniques Sam's Picks pointed foundation brush

De pointed foundation brush is bestemd om vloeibare foundation mee aan te brengen. Zelf gebruik ik hem daar niet heel snel voor, omdat ik vooral BB Cream draag en die met mijn handen aanbreng, maar je kunt hem ook gebruiken om vloeibare concealer mee aan te brengen en dat vind ik ook erg prettig.

Real Techniques Sam's Picks pointed foundation brush close-up

Fine liner brush

Real Techniques Sam's Picks fine liner brush

De laatste kwast uit deze set is de fine liner brush. Volgens Real Techniques is deze bedoeld om vloeibare en cream eyeliner mee aan te brengen, maar ik heb het ook geprobeerd met poeder en dat werkte ook prima.

Real Techniques Sam's Picks fine liner brush close-up

Hier nog even een close-up van de fine liner brush.

Al met al heb je denk ik al wel door dat ik erg positief ben over deze set. Je merkt ook echt dat de kwaliteit van de kwasten goed is op zich heb ik voor alle kwasten wel een doel. Mijn favorieten uit de set zijn de multi-task brush, de essential crease brush en de setting brush. Die gebruik ik allemaal dan ook zo goed als dagelijks. Als je nog fijne kwasten zoekt en daar wel iets meer voor wilt betalen, kan ik je deze set zeker aanraden. Real Techniques Sam’s Picks is voor €34,95 te koop bij onder andere The Make Up Spot.

Wat vind jij van de Real Techniques Sam’s Picks set?

You may also like

45 reacties

  1. De kwasten van Real Techniques zijn naast die van Zoeva echt mijn favoriet. Vooral de setting brush uit deze set vind ik erg fijn, die gebruik ik al higlighter kwast.

  2. Mooie set! De close-ups doen me inderdaad ook niet meteen omver vallen, maar ik heb nu al zoooo veel goeie reviews gelezen over de RT kwasten dat ik niet anders kan dan aannemen dat ze echt top zijn.

  3. Ik heb zelf ook een setje kwasten, volgens mij de travel set, maar weet het niet zeker. In ieder geval vind ik de kwasten echt super fijn! Ik denk ook dat ik die kwasten het meest gebruik!

  4. Ik zit nog steeds te twijfelen of ik deze zal aanschaffen. Ik heb fijne kwasten maar ben hier ook wel heel benieuwd naar en goede kwasten heb je nooit genoeg 😉

  5. Wauw dit lijkt me echt een hele fijne kwastenset. Zit ook al een tijdje te twijfelen om een goede set te kopen. Maar ik denk dat ik deze ga aanschaffen 🙂 liefs x

  6. Een hele mooie kwastenset! Ik ben ook al een tijdje op zoek naar een mooie set, gebruik tot nu toe losse kwasten van de Hema. Maar ik merk toch wel dat ik toe ben aan iets meer luxe. Deze zien er wel heel goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *