Rimmel Keep Calm And Kiss Lip Balm

De Rimmel Keep Calm Lip Balms liggen al even in de winkel en ik kon het natuurlijk niet laten om een van deze Baby Lips lookalikes mee te nemen. Ik koos voor de Keep Calm And Kiss variant en heb hem uitvoerig voor jullie getest. Kijk je mee naar mijn review?

De Keep Calm Lip Balms van Rimmel zien er allemaal stuk voor stuk erg leuk en schattig uit en de Kiss variant is niet anders. Door het speelse en schattige uiterlijk moet ik erg aan de Baby Lips van Maybelline denken. Van de Baby Lk hips ben ik al fan, dus ik hoopte natuurlijk dat ik deze lippenbalsem net zo fijn zou vinden! Ik bedoel a girl can never have too many cute lip balms!

Rimmel Keep Calm And Kiss Lip Balm

Hier zie je de verpakking gesloten. Ik had eigenlijk nog meer foto’s van de verpakking willen maken, omdat ik perfectionistisch als ik ben weer eens niet tevreden was. Mijn lip balm is echter van tafel gevallen en er zat meteen een barst in de dop. Nu is dat gewoon iets dat bij de meeste mensen denk ik niet snel zal gebeuren, maar het geeft wel aan dat de verpakking niet superstevig is. Op zich is dat niet heel erg, maar het is wel jammer als je hem per ongeluk laat vallen en de schattige verpakking meteen beschadigd is.

Rimmel Keep Calm And Kiss Lip Balm open

Ik vind de dop wel erg schattig met de kusmondjes en het Rimmel kroontje vind ik top. Zo leuk dat Rimmel gewoon vasthoud aan het kroontje bij het ontwerpen van haar verpakkingen; het maakt het merk herkenbaar en geeft iets koninklijks mee.

Rimmel Keep Calm And Kiss Lip Balm label

Onderop de balsem staat de kleur aangegeven, namelijk Pink Blush. De ingrediënten zijn alleen niet op de verpakking te vinden en dat had van mij wel gemogen eigenlijk. Nu kocht ik deze lip balm voornamelijk omdat hij gewoon cute is, maar als je hem koopt en bijvoorbeeld een allergie hebt of hem eigenlijk enkel wil kopen als de ingrediënten er veelbelovend uitzien is dat niet zo handig. Ik kon deze trouwens nauwelijks vinden op internet, maar uiteindelijk vond ik ze bij Boots:

ISONONYL ISONONANOATE, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, MYRISTYL LACTATE, CANDELILLA CERA/EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) WAX/CIRE DE CANDELILLA, ETHYLHEXYL PALMITATE, CASTOR OIL/IPDI COPOLYMER, POLYETHYLENE, TRIISOSTEARYL CITRATE, RICINUSCOMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, CERA ALBA/BEESWAX/CIRE D’ABEILLE, COPERNICIA CERIFERA CERA/COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA)WAX/CIRE DE CARNAUBA, CAPRYLYL GLYCOL, POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE, PARFUM/FRAGRANCE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, CALCIUM ALUMINUM BOROSILICATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, ROYAL JELLY EXTRACT, AQUA/WATER/EAU, SILICA, TOCOPHEROL, TIN OXIDE, BHT. [May Contain/Peut Contenir/+/-: MICA, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), D&C RED NO. 27 ALUMINUM LAKE (CI 45410), D&C RED NO. 7 CALCIUM LAKE (CI 15850), IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499), D&C RED NO. 6 BARIUM LAKE (CI 15850), FD&C BLUE NO. 1 ALUMINUM LAKE (CI 42090),FD&C YELLOW NO. 6 ALUMINUM LAKE (CI 15985), D&C RED NO. 33 ALUMINUM LAKE (CI 17200), FD&C YELLOW NO. 5 ALUMINUM LAKE (CI 19140), CARMINE (CI 75470)].

Ik vind het opvallend dat helemaal bovenaan geen water staat, maar isononyl isononanoate, maar dit is in ieder geval wel een bestandsdeel dat goed kan zijn voor droge huid, dus ook voor je lippen. Verder zitten er wat voedende bestandsdelen in zoals bijenwas en royal jelly extract. Wel zit er parfum in en kleurstoffen. Dat er parfum inzit kan iedereen die dit product ruikt wel raden trouwens; je ruikt echt een zoet, lichtelijk chemisch geurtje als je eraan ruikt. Ik vind het geen verkeerde geur.

Rimmel Keep Calm And Kiss Lip Balm open 2

De ingrediëntenlijst maakt trouwens wel meteen duidelijk dat het hier net als bij de Baby Lips om een getinte lippenbalsem gaat. Als je de balm zo ziet lijkt het ook net op een lipstick. Toch is het pigment niet supersterk en is dit meer een product om te gebruiken voor de verzorging. Ik krijg in ieder geval niet heel veel kleur op mijn lippen van deze balm.

Rimmel Keep Calm And Kiss Lip Balm swatch

Hierboven zie je de swatch van de lippenbalsem voor zover die zichtbaar is. Echt veel kleur komt er niet vanaf.

Rimmel Keep Calm And Kiss Lip Balm on lips

De Keep Calm And Kiss Lip Balm op mijn lippen. Hier zie je wel iets meer een roze glansje over mijn lippen, maar alsnog is het geen mega gepigmenteerd product. Dat vind ik zelf op zich helemaal niet erg, omdat ik toch liever net iets meer verzorging in plaats van kleur zie in een lippenbalsem. Het product verzorgt de lippen prima als je geen hele droge lippen hebt, maar mocht je echt last hebben van droge lippen, dan zou ik deze er niet bij pakken want dan voel je vrij weinig verbetering. Het product trekt namelijk vrij snel in.

Over het geheel genomen ben ik wel tevreden over de Rimmel Keep Calm And Kiss Lip Balm; het is een product dat er leuk uitziet en precies doet wat ik ervan verwacht had, namelijk het geven van een lichte verzorging aan je lippen. Behalve deze variant heb je nog drie andere lippenbalsems in deze lijn; Keep Calm And Rock, Keep Calm And Shop en Keep Calm en Party. De Lip Balms kosten €3,49 per stuk, wat ik een prima prijsje vind.

Heb jij de Keep Calm Lip Balms al geprobeerd?

You may also like

47 reacties

  1. Fijn geschreven review =)
    Lijkt me een goed product alleen zal voor mij niet geschikt zijn ik heb altijd erge droge lippen dus deze zal niet sterk genoeg zijn.
    Liefs Jorinda

  2. Ik hou er heel erg van, zo’n hele lichte lipbalm! Jammer genoeg heb ik er nog 5 hier thuis, dus ik ga deze echt niet… Nou, oké, misschien 😀

  3. Lijkt mij wel een hele fijne lippenbalsem en ziet er ook nog eens erg leuk uit! Of ik hem zelf ga kopen weet ik alleen nog niet, want ik heb stiekem al teveel lippenbalsems en daar wil ik er eerst eens wat van op gaan maken voordat ik weer nieuwe koop.

  4. Ik vind het er ook wel leuk uit zien maar heb nog 10 van die balsems liggen en vaak heb ik ook een extreem verzorgende nodig met de dagen rondom de herfst! Liefs xxx

  5. Het is een mooi ding! Ik heb nog geen enkel lip balm van dit merk geprobeerd, maar de prijs is ook goed. Ik denk dat ik er voor nu gewoon nog genoeg heb liggen, maar wie weet.. ik vind wel fijn dat het als lippenstift wordt gemaakt ipv in een potje ofzo!

  6. Ik vind de verpakking echt super leuk en de kleurtjes komen ook zo mooi erin uit! Het is dat ik al veel lipbalsems heb anders had ik deze of een ander ook gekocht! Keep calm and shop vind ik ook een geniale naam trouwens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *