Rimmel Provocalips

Soms is het echt slecht voor mij om andere blogs te lezen, aangezien ik er heel hebberig van kan worden. Zo ook met de Rimmel Provocalips, die ik al op andere blogs voorbij zag komen. Het klonk echt als een perfect lipproduct en toen ik laatst bij de Etos een 1+1 gratis actie zag, kon ik ze niet langer weerstaan!

Ik was vooral benieuwd naar de Provocalips omdat dit een lipproduct zou zijn dat niet af zou geven. Ik vind dat afgeven namelijk zo irritant en mijn vriend trouwens ook, die vind het ook niet leuk als ik hem een kus geef en hij ineens knalroze lippen heeft. De houdbaarheid maakte mij nog niet eens zo heel veel uit (ik moet vaak genoeg naar de wc en kan dan meteen mijn lipstick bijwerken), maar de Provocalips beloven tot zo’n 16 uur op je lippen te blijven zitten. Dat klinkt wel heel positief natuurlijk! Maken ze dat ook waar?

Rimmel Provocalips

De verpakking vind ik alvast leuk. Vooral het deel met de lipstickmondjes vind ik erg schattig en het deel waarin je de kleur alvast kunt zien is vooral erg handig. Wel vind ik de Provocalips vrij lang en daardoor iets minder handig om even in een klein tasje te stoppen. Hierboven zie je 310 Little Minx en 550 Play With Fire en ik zal ze één voor één voor je reviewen. Ik begin met Little Minx.

Little Minx

Rimmel Provocalips Little Minx

Little Minx is een kleur die mij meteen al wel aansprak, aangezien ik gek ben op roze lipproducten. Daarnaast waren er niet heel veel kleuren meer in de Etos waar ik was en dit was de enige roze kleur. Die moest natuurlijk mee naar huis.

Rimmel Provocalips Little Minx open

Geopend ziet de kleur er zo uit. Het is een vrij felle roze kleur. Aan de andere kant zit eenzelfde soort applicator en een balsem. Die balsem werkt als tweede stap om de kleur te laten glanzen en op zijn plek te houden.

Rimmel Provocalips balm

Laten we nu naar de swatches gaan kijken. Ik heb Play With Fire er ook meteen bij geswatched.

Rimmel Provocalips swatches

Little Minx is een aardig felle roze kleur, maar de kleur is niet té fel. Hij doet mij zelfs wel een beetje aan MAC Chatterbox denken. Play With Fire is een prachtige donkerrode kleur. Van felle rode kleurtjes houd ik niet zo, maar Play With Fire past precies in mijn straatje. Zoals je kunt zien zijn beide kleuren goed gepigmenteerd.

Rimmel Provocalips Little Minx closeup lips

Hier zie je Little Minx op de lippen. Ik moet zeggen dat ik tijdens het wachten totdat het gekleurde product droog is, wel wat last kreeg van een trekkerig gevoel. Gelukkig mag er daarna een balsem overheen om de boel iets minder zachter te maken.

Rimmel Provocalips Little Minx fullface

Full-face op de lippen. Ik vind het een mooie kleur. De kleur blijft ook erg lang zitten, alleen er is een maar; hij geeft bij mij wel degelijk af. Mocht je weten hoe ik dat kan voorkomen, laat het dan zeker weten in de comments! Ik snap er namelijk niks van dat iedereen zegt dat het niet afgeeft. Het geeft wel minder af dan een normale lipstick, maar het ging mij eigenlijk vooral om het feit dat hij niet zou afgeven.

Play With Fire

Rimmel Provocalips Play With Fire

Dan is het nu tijd voor Play With Fire. Ik was al heel lang opzoek naar een mooie donkerrode kleur die ik met mijn bleke huid zou durven dragen en ik denk dat ik hem heb gevonden in Play With Fire!

Rimmel Provocalips Play With Fire open

De kleur vind ik echt prachtig en heel chic.

Rimmel Provocalips Play With Fire closeup lips

Close-up van de lippen met Play With Fire. Ik heb hier de balsem nog niet zo lang erop zitten. Wat mij trouwens opviel is dat mijn bovenlip minder goed ingekleurd is dan mijn onderlip en dat die dan ook het snelst vervaagt.

Rimmel Provocalips Play With Fire fullface

Full-face met Play With Fire. Ik vind de kleur echt heel gaaf.

Zowel Little Minx als Play With Fire vind ik erg mooi van kleur en daarom zal ik ze ook met veel plezier dragen. Ook is de houdbaarheid erg goed; na een lunch heb ik nog gewoon de kleur op mijn lippen. Het enige minpunt dat ik heb, is dat de Rimmel Provocalips bij mij wel degelijk een beetje afgeven. Maar wellicht weet jij dé truc waardoor het niet meer afgeeft? Laat het mij dan zeker weten.

De Rimmel Provocalips zijn te koop bij de meeste drogisterijen voor zo’n €11,99. Houd ook zeker de aanbiedingen in de gaten, want zo heb ik ze ook met korting gescoord.

Welke kleur vind jij het mooist; Little Minx of Play With Fire? Weet jij dé truc om de Provocalips niet af te laten geven?

You may also like

42 reacties

 1. Ik vind ze zo ontzettend fijn en goed!! Echt een verademing dat je lipstick er na een maaltijd nog perfect op zit! Little Minx wil ik ook graag nog kopen, zo een mooie felle kleur <3

 2. Je hebt twee mooie kleuren uitgekozen. Je bent inderdaad een van de eerste die ik hoor waarbij deze afgeven. Ik heb ze zelf niet en heb ook geen tip voor je hoe je dit zou kunnen verkomen. Zelf wil ik ook deze eens proberen.

 3. Wat zijn beiden een prachtige kleuren, Play with fire vind ik je zelf het mooiste staan, al geeft hij je gezicht wel een iets hardere uitdrukking.

 4. Jammer dat ze toch een beetje afgeven… nog steeds ben ik best wel geïnteresseerd in deze producten 😀 Play with fire staat je dan ook prachtig.. je zou meer roodtinten moeten proberen.. je kunt het héél goed hebben!

  1. Dank je wel! 🙂 Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd ook wel wat meer interesse heb in rode tinten, zolang ze maar niet te oranje zijn! Altijd roze is ook maar weer hetzelfde haha!

 5. Wauw, wat is Little Minx een prachtige kleur! Ik hoor zoveel positieve dingen over de Provocalips.. Moet ze dan toch ook zelf maar is gaan proberen 🙂

 6. wat jammer dat ze afgeven! ik hap dan zelf altijd even in een tissue, dat helpt al iets. ik wilde die roze kleur ook heel graag en een nude kleur, maar die hadden ze niet meer bij onze etos:(

 7. Ik heb Little Minx ook, die staat je trouwens geweldig Kirsty! 🙂 Wat gek dat hij afgeeft bij jou, bij mij geeft enkel de balsem een beetje af, maar niet de kleur! 🙂

 8. Little Minx vind ik heel erg leuk! Lekker kleurtje voor de zomer. Ik heb zelf ook een provocalips en heb geen problemen met dat hij afgeeft, ik ben er erg enthousiast over! Het enige wat ik nadelig vind is dat hij bij mij na een paar uur wel wat korreliger word, maar als je hem met stap 2 weer bijwerkt dan is dat ook zo verholpen.

 9. Wat een mooie kleurtjes zeg! Ik heb zelf ook de kleur Little Minx en bij mij geeft ‘ie absoluut niet af. Hij ging er zelfs onder de douche niet af haha! Ik vind beide kleuren je erg mooi staan.

 10. Little Minx vind ik mooi bij je staan! Wel gek dat hij bij jou wel afgeeft. Ik heb hem nog niet uitgetest, dus kan er niks over zeggen of dat bij mij gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *