Rituals The Ritual of Light

Nu ik dit artikel schrijf, vraag ik mij af of de shoplog waarin ik deze producten laat zien eigenlijk al wel online staat wanneer deze review online komt. Niet dat dit nu heel veel uitmaakt, want de producten worden er niet anders door. Vandaag review ik drie producten uit de Rituals The Ritual of Light collectie.

rituals-the-ritual-of-light

Ik review de bovenstaande drie producten voor je. Dit zijn de:

 • The Ritual of Light Shower Foam (à €8,50)
 • The Ritual of Light Body Cream (à €17,50)
 • The Ritual of Light Tea (à €4,50)

Zoals ik in het introductiestukje al aangaf, heb ik deze dus een paar weken geleden zelf gekocht.

Rituals The Ritual of Light Shower Foam

rituals-the-ritual-of-light-shower-foam

Laten we beginnen met de Shower Foam. De douchefoams van Rituals staan bekend op hun heerlijke schuim en daar is deze variant geen uitzondering op. De gehele The Ritual of Light collectie heeft een warme en winterse geur, namelijk die van sinaasappel en kaneel en dat ruik je dan ook goed terug in de douchefoam.

De ingrediënten zijn als volgt (dit heb ik maar even van de site van Rituals gehaald, omdat ik de foto’s van de ingrediënten niet zo mooi geworden vond):

AQUA/WATER, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, ISOPENTANE, SORBITOL, PEG-120 METHYL GLUCOSE DIOLEATE, PARFUM/FRAGRANCE, ISOPROPYL PALMITATE, ISOBUTANE, SODIUM BENZOATE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, CITRIC ACID, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, COUMARIN, LINALOOL, LIMONENE, CINNAMAL, CITRONELLOL.

rituals-the-ritual-of-light-shower-foam-swatch

Hier zie je het product op mijn hand. Het is echt een fluffy schuim. Zelf vind ik dit heel fijn om te gebruiken, omdat het goed schuimt.

Rituals The Ritual of Light Tea

rituals-the-ritual-of-light-tea

Als echte tealover kon ik het niet laten om de thee uit de collectie ook aan te schaffen. Ik bedoel: sinaasappel en kaneel ruikt niet alleen lekker, maar klinkt ook als een lekkere smaak voor een herfst/winterthee!

rituals-the-ritual-of-light-tea-ingredients

Eerlijk is eerlijk: ik schrok stiekem een beetje van de ingrediënten. Als er op een theeverpakking staat dat er sinaasappel en kaneel inzit, verwacht ik niet dat er ook nog een heleboel andere ingrediënten bij in zitten. Ik bedoel je wil toch een duidelijke smaak proeven.

Ik vind de smaak zelf ook een beetje een mix van dingen doordat er zoveel in de thee zit. Dat er zoethout inzit vind ik zelf denk ik nog het minst fijn, omdat ik die smaak gewoon niet zoveel vind toevoegen en het is in grote hoeveelheden voor mensen met een hoge bloeddruk ook niet zo gezond. Zelf heb ik daar geen last van, dus ik klaag puur over dat ik het niet zo goed vind smaken.

rituals-the-ritual-of-light-tea-bags

Het duurde even voordat ik wist wat ik nu écht van deze thee vond, omdat ik zoveel smaken erin terug kan proeven. Zelf vind ik hem wel lekker, maar niet heel speciaal. Wel vind ik het fijn dat er geen theïne in deze thee zit en je hem ‘s avonds kunt drinken voor wat extra ontspanning.

Rituals The Ritual of Light Body Cream

rituals-the-ritual-of-light-body-cream

Last but not least heb ik de Body Cream uit deze collectie getest. Wat is dit een heerlijk product zeg!

rituals-the-ritual-of-light-body-cream-ingredients

Hier zie je de ingrediënten van de Body Cream.

rituals-the-ritual-of-light-body-cream-open

De geur van de Body Cream is dezelfde als van de Shower Foam, alleen ruikt hij meer creamy om het maar zo te zeggen en iets zachter. Ik vind het een heerlijke geur. Na gebruik is mijn huid lekker zacht en ruik ik ook nog een tijdje heel lekker.

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik over de Shower Foam en Body Cream heel erg enthousiast ben. De thee vind ik wel lekker, maar niet heel speciaal en ik vind het jammer dat er zoveel ingrediënten inzitten. Als ik je iets aan moest raden uit de Rituals The Ritual of Light collectie zou ik zeker voor de combinatie van de Shower Foam en Body Cream gaan, misschien zelfs wel met de scrub uit deze lijn erbij (die laatste heb ik zelf nog niet in full-size, maar de tester die ik ervan heb getest vond ik fijn). Het is een Limited Edition collectie, dus wees er snel bij als je echt iets wil hebben.

Rituals is te verkrijgen via de fysieke winkels en de webshop.

Heb jij al iets uit deze collectie geprobeerd?

You may also like

22 reacties

 1. Ik hou van Rituals en ik ben heel benieuwd naar deze lijn. Eerst wilde ik enkel de douche foam en body cream kopen, maar nu ben ik ook wel nieuwsgierig naar de thee. Mooie feestelijke verpakking ook!

 2. Ik vind deze collectie qua verpakking echt geweldig! Heel erg mooi dus dat spreekt eigenlijk automatisch al aan! De Body Cream wil ik zeker proberen! De thee is wel hélemaal mijn ding niet, ik ben niet zo’n fan van cinnamon en daar haak ik eigenlijk al af

 3. Hey Kirsty,

  De verpakkingen vind ik echt al super mooi eruit zien 🙂 . Ik ben wel zeer benieuwd naar de Shower Foam en de Body Cream. De thee weet ik zo nog niet. Ik hou het wel gewoon bij Pickwick hihi.

  Liefs!

 4. Ik ben echt verliefd op deze lijn! De combinatie scrub, shower foam en bodycrème zijn echt geweldig! 🙂
  Oh en ik vind de thee wel lekker. Ook de geurstokjes en geurkaars zijn aanraders! 😉

 5. Ik vind dit echt een heerlijke lijn! Had zelf afgelopen week de douche foam en de bad foam gekocht, maar vanmiddag ook nog even wat producten ingeslagen. Zo lekker! Ik vind de verpakkingen trouwens ook erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *