ROC Enydrial Extra-Emollient Rich Shower Cream

Vandaag een review van een douchecrème die in mijn Truly Yours Box van september zat. Of om preciezer te zijn; van de twee douchecrèmes die erin zaten. Ik heb het hier over de ROC Enydrial Extra-Emollient Rich Shower Cream (een hele mond vol) en in eerste instantie was ik niet heel blij met twee keer hetzelfde product in de box. Daarnaast schijnt dit product ook nog heel goedkoop bij de Action te verkrijgen te zijn. Zelf heb ik hem daar nog niet gezien, maar ik kom dan ook nauwelijks bij de Action. Ondanks alle vooroordelen heb ik toch objectief naar deze douchecrème gekeken voor jullie en mijn bevindingen deel ik graag met jullie! 

Ten eerste vond ik het een beetje apart dat er twee mini’s (à 60ml) in mijn box zaten. Mij had het logischer geleken om dan voor een fullsize (400 ml) te gaan, dat ziet er toch net wat leuker uit. Hier zie je de verpakking van de douchecrème:

ROCenydrialdouche

De verpakking is basic, dat is eigenlijk het enige wat ik ervan kan zeggen. Als je de verpakking ziet, verwacht je eigenlijk al niet echt een lekker geurtje, maar misschien is dat ook niet nodig. Wat een pluspunt is, is dat deze douchecrème met name geschikt is voor een droge, zeer droge en gevoelige huid. Nu kan ik me voorstellen dat wanneer je last hebt van een erg droge of gevoelige huid, het niet altijd even makkelijk is om goede producten te vinden. De huid van mijn lichaam is echter  vrij normaal, met soms droge handen en voeten en waar mijn gezichtshuid megagevoelig is, is de rest van mijn huid dat juist niet echt. Echt goed zien wat hij doet bij een hele droge huid kan ik dus niet.

IMG_0234[1]

De ingrediëntenlijst ziet er zo op het eerste gezicht niet verkeerd uit. Shea Butter is natuurlijk heel lekker voor een droge huid, dus dat is wel goed. Wat trouwens wel apart is, is dat er alsnog stoffen inzitten waar een gevoelige huid wellicht slecht op kan reageren. Maar nu moet ik ook zeggen dat ROC niet claimt dat er niks inzit waar je huid een slechte reactie op kan hebben, maar alleen dat hun formule “het risico op allergieën tot een minimum beperkt.” Check dus als je van plan bent dit product te kopen eerst even of er echt niets inzit waar je huid niet goed tegen kan. Hoewel die kans niet heel groot is, zeg ik het er toch maar bij, zeker omdat dit product ook voor de gevoelige huid is. Maar, tja, eigenlijk is het altijd wel handig om de inrgediënten te checken voor je iets koopt, dus dit is niet een minpunt voor ROC, maar eerder gewoon mijn pietluttigheid; ik zou echt niet willen dat ik één van jullie een product laat kopen wat uiteindelijk een heftige reactie veroorzaakt. Dus vandaar dat ik altijd zo doorga over de ingrediënten.

Wat ik wel een echt minpunt vind, is dat de douchecrème eigenlijk nergens naar ruikt. Voor mensen die niet goed tegen parfum kunnen, is dit natuurlijk een groot pluspunt, maar voor iemand zoals mij die wel goed tegen parfum kan is dit wel jammer. Ik vind het namelijk heerlijk als mijn douchegel/crème lekker ruikt. Een fijne structuur is voor mij ook een groot pluspunt en dat heeft deze douchecrème wel:

ROCdouchecrèmestructuur

De structuur is zoals je al wel een beetje kunt zien creamy en dat vind ik helemaal prima. De crème is wit, wat ik ook niet erg vind, maar hij schuimt niet heel veel jammer genoeg.

Wat is mijn eindoordeel?

Als ik heel eerlijk ben, ben ik niet laaiend enthousiast over dit product. Dit heeft te maken met het gebrek aan geur en het feit dat de douchecrème niet veel schuimt. Wel maakt dit product mijn huid lekker zacht, dus ik kan me goed voorstellen dat dit echt fijn is voor mensen met een droge huid. Ook zitten er relatief weinig ingrediënten in waar een gevoelige huid eventueel slecht op zou kunnen reageren. De prijs die Truly Yours heeft opgegeven voor een fullsize is €17,23 voor 400 ml. Ik zou als je dit product hebt echter even kijken of je lokale Action hem ook heeft, want dan betaal je natuurlijk een heel stuk minder. Als er mensen zijn die de ROC Enydrial Extra-Emollient Rich Shower Cream al hebben gespot bij de Action, laat het even weten, want wellicht dat er mensen met een droge huid zijn die dit lezen en denken: dit is echt wat voor mij! Dan is het natuurlijk fijn als je niet de hoofdprijs betaald.

Wat vind jij van de ROC Enydrial Extra-Emollient Rich Shower Cream? Heb jij hem al geprobeerd of gespot bij de Action?

You may also like

12 reacties

  1. Mijn huid is rondom mijn rug en benen erg droog, ik ga kijken of ik hem bij de Action kan vinden.

    Leuke blog trouwens, ik ben je meteen gaan volgen op bloglovin’ en facebook page.

  2. Hij klinkt wel fijn, maar zelf heb ik ook wel liever dat er een lekker geurtje aanzit. Al lijkt die mij wel perfect voor een aantal familieleden van mij die psoriasis hebben.

  3. Ik vond dit wel een fijne douchegel. Deze is erg verzorgend voor de droge huid. Dat het product nergens naar ruikt, is begrijpelijk. Er zit geen parfum in. Voor mensen die een droge huid hebben, is deze zeer geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *