Romige risotto met pesto

Soms vind ik het een beetje saai om een recept, hoe lekker het ook is, altijd op een bepaalde manier te maken. Zo eten wij vaak tomatenrisotto, maar ik wilde mijn risotto wel een keer anders eten. Ik maakte een romige risotto met pesto en omdat het zo lekker was, heb ik besloten het recept te delen!

Benodigdheden voor 2 personen:

150 gram risotto

1 ui

1 rode paprika

1 oranje paprika

1 potje rode pesto

100 gram ricotta

1 klein groentebouillonblokje

Bereidingstijd: ongeveer een half uurtje

Romige risotto met pesto

Bereidingswijze:

1) Zet 1 liter water op om te laten koken in een waterkoker en zet ondertussen een koekenpan op met een klein beetje olie erin. Snijd de ui in kleine blokjes en voeg die toe aan de verwarmde pan.

2) Pak een steelpannetje of iets gelijksoortigs en verkruimel daar het bouillonblokje in. Was en snijd ondertussen de paprika’s en voeg deze toe aan de koekenpan zodra de ui een beetje glazig wordt.

3) Je water zal nu intussen wel gekookt zijn. Voeg het water toe aan het verkruimelde bouillonblokje en zet dit op een laag vuur, zodat het water warm blijft.

4) Voeg de risotto toe aan de pan met de groente en zet deze een beetje onder water en laat dit koken. Voeg elke keer wat meer van het water toe als er weer wat verdampt is, totdat je water op is. De risotto moet zo’n 20-25 minuten koken.

5) Als de risotto klaar is voeg je eerst de ricotta en vervolgens de pesto toe en roer je deze door de risotto heen.

6) Vervolgens dien je de risotto op. Eet smakelijk!

Romige risotto met pesto closeup

Ik hoop dat jullie dit een leuk recept vinden! Ik vind het echt heerlijk comfortfood, maar dan op een simpele en gezonde manier. De pesto geeft het geheel een lekkere smaak, terwijl de ricotta het romig maakt. Je zou het ook met groene pesto kunnen proberen, maar Jeff is daar niet zo gek op (en ik vind zelf de rode ook het lekkerst) dus kiezen wij eigenlijk altijd voor de rode.

Hoe maak jij je risotto meestal?

You may also like

24 reacties

  1. Door jou ben ik ook tomaatrisotto gaan maken maar ik gebruik wel gehaktballetjes en 4 flinke boullionblokjes. Rode persto toevoegen probeer ik volgende keer ook eens.

  2. Hihi, op ÊÊn of andere manier vind ik het er niet zo lekker uit zien, maar het klinkt wel heel smakelijk! Ik heb eigenlijk nog nooit rode pesto gegeten, alleen maar groene…
    Ik ga dit recept eens doorgeven aan de chef-kok! 😉

  3. Ik ben een fan van pesto, maar risotto heb ik nog nooit gegeten! Ik hoor er zoveel over, favoriete recepten, eenvoudig te maken, maar ook overheerlijk. Je hebt mij overtuigd, ik wil dit een keer maken! ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *