Series van de afgelopen tijd

Eerlijk is eerlijk: ik kijk niet zo heel vaak tv. Toch heb ik de laatste tijd wel een aantal series gekeken en ik deel ze graag met je. Wie weet doe je op deze manier wel inspiratie op. De nadruk ligt dit keer vooral op series met een horror of bovennatuurlijk randje, aangezien ik daar meestal zo rond Halloween zin in heb (en Netflix volgens mij ook). Kijk je mee naar mijn series van de afgelopen tijd?

Series van de afgelopen tijd

Toen ik laatst ziek was, kon ik mij niet focussen op het lezen van een boek of iets anders en dan zit er maar één ding op: series kijken. Vandaar dat ik nu ook een artikel heb hierover, aangezien ik dus weer wat heb gekeken. De series kun je gewoon op Netflix vinden, dus dat is wel zo fijn en makkelijk. Laat ik maar gewoon beginnen, want ik heb vandaag twee series om te laten zien.

The Haunting of Hill House

Laten we beginnen met The Haunting of Hill House. Deze serie zag ik voorbij komen op Netflix en aangezien ik het gelijknamige boek van Shirley Jackson heb gelezen, was ik meteen benieuwd. Hoewel deze serie dus gebaseerd is op een boek, moet ik zeggen dat het wel echt een hele losse adaptatie is. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van flashbacks en daar moet je wel tegen kunnen. Zelf vind ik de flashbacks het leukst; de personages zijn daar grotendeels nog kinderen én ze zijn in Hill House. Dat zorgt voor net wat meer spanning dan de tegenwoordige tijd (vind ik). De serie is vermakelijk, maar er zit wel relatief veel familiedrama in en qua horror vind ik het nog wel meevallen en had het van mij nog wel iets intenser gemogen.

Er is tot nu toe één seizoen van 10 wat langere afleveringen. Het is nog niet bekend of de serie een tweede seizoen gaat krijgen. Ik ben zelf nu bij episode 7.

Chilling Adventures of Sabrina

Laatst zag ik op de hoofdpagina van Netflix Chilling Adventures of Sabrina voorbij komen. De hoofdpersoon, Sabrina Spellman, is de dochter van een mannelijke heks en een vrouwelijke sterveling. Dit maakt haar  iemand die tussen twee werelden in staat en daarmee eigenlijk ook tussen deze twee moet kiezen. Kiest ze voor haar vrienden of familie?

Deze serie doet mij aan Sabrina the Teenage Witch denken alleen is deze serie een heel stuk duisterder. (Volgens mij zijn beiden op dezelfde comics gebaseerd.) Geen probleem wat mij betreft. Wat mij betreft is dit echt een aanrader!

De serie Chilling Adventures of Sabrina heeft tot nu toe 10 afleveringen, maar er is al bekend dat er ook een tweede seizoen komt.

Zo en dit is het dan alweer voor dit artikel! Voordat ik een einde aan dit artikel maak, wil ik nog wel even een toelichting geven op mijn blogritme van de laatste tijd. Zoals je waarschijnlijk al wel doorhad, ben ik niet zo regelmatig geweest met posten. Dit heeft twee redenen 1) ik ben ziek (geweest) en 2) ik ben vrij druk met mijn nieuwe baan op het moment. Doordeweeks red ik het gewoon niet om in de avonduren nog te bloggen en in het weekend ben ik vaak al hartstikke druk. Wanneer het lukt zal ik mijn best doen om wat te posten, maar ik garandeer nu even niks.

Wat is de laatste serie die jij hebt gezien?

You may also like

3 reacties

  1. Ik ben momenteel ook beide series aan het kijken, ik vind Sabrina iets aangenamer om te kijken aangezien ik The Haunting on Hill House vanaf aflevering 1 heel voorspelbaar vind en dat is altijd jammer met dit soort series.

    1. Ik vind Sabrina ook wel net iets leuker denk ik, hoewel ik The Haunting of Hill House nog steeds af moet kijken haha. Sabrina heb ik al afgekeken (het seizoen dat er nu is in ieder geval) en dat zegt bij mij wel wat, want ik ben eigenlijk heel slecht in het afkijken van series.

  2. Ik heb Haunting of Hill House in een paar dagen uitgekeken, het is niet écht horror nee. Meer een psychologische thriller. Ik vind het ondanks dat een toffe serie, goed in elkaar gezet. En wist je dat elk gezinslid (van de kinderen) elke ‘stage of grief’ vertoond? Ontkenning, woede, etc.! Echt tof. En die geesten soms op de achtergrond ook, maar daar kwam ik pas achteraf achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *