Snacks met komkommer

Ik ben echt gek op komkommer! Vooral als het weer wat warmer wordt pak ik deze groente er al snel bij als ik zin heb in wat te snacken. Aangezien ik zulke simpele dingen maak met komkommer dat je het geen recept mag noemen, leek het mij leuk om  mijn favoriete snacks met komkommer te delen!Omdat ik een beetje een realistisch beeld wilde geven van wat ik zoal maak met komkommer, laat ik vandaag alleen snacks zien die ik kan maken met ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden, maar meestal ga je als je zin hebt in iets te snacken niet speciaal daarvoor de deur uit (of tenminste dat doe ik niet). Laten we snel beginnen met de eerste snack!

Rijstwafel met komkommer en kaas

komkommersnack rijstwafel

Dit is zo simpel, maar zo lekker! En ik denk dat bijna iedereen de benodigdheden hiervoor wel in huis heeft; kaas naar keuze, komkommer en een rijstwafel. Dit maak ik ook vrij vaak als onderdeel van mijn lunch.

Komkommer met pindakaas

komkommersnack pindakaas

Misschien denk je wel dat dit een hele gekke combinatie is; mijn vriend denkt dat ook. Maar ik vind dit zo lekker! Het is ook supersimpel. Je snijdt twee plakjes komkommer en smeert op één van de plakjes wat pindakaas, je doet ze op elkaar en smullen maar. Ik ben wel heel benieuwd of jullie dit lekker lijkt of dat jullie dit al wel eens geprobeerd hebben! Ik vind het een ideale snack omdat ik mijn guilty pleasure pindakaas (waar ik mij overigens niet guilty om voel) kan combineren met wat groente.

Komkommer gevuld met kruidenboter

komkommersnack kruidenboter

Dit is mijn derde en laatste snacksuggestie. Hiervoor heb je enkel kruidenboter (of roomkaas als je dat lekkerder vindt) nodig en komkommer. Je snijd een stuk dwars door het midden af, zodat je twee stukjes overhoud met elk in het midden wat zaadjes. Dat stukje snijd je eruit en daar smeer je wat kruidenboter op. Erg simpel en ook erg lekker.

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn snacksuggesties met komkommer te zien! Het zijn niet echt recepten, maar aangezien dit vrij gezonde snacks zijn leek het mij toch leuk om met jullie te delen.

Wat is jouw favoriete snack om te maken met komkommer? En wat eet jij als redelijk gezonde snack?

You may also like

44 reacties

  1. Lekker! Ik ben ook dol op komkommer en eet het dan ook regelmatig als snack. Ik ga je tip met kruidenboter eens proberen, lijkt me erg lekker.

  2. Yummmy! met pindakaas lijkt me echt heerlijk. weet je wat ook lekker is een grof plakje komkommer beetje uithollen en dan iets van een salade erin doen (bv krabsalade) ook lekker als snack of op verjaardagen

  3. Lekker! Komkommer met pindakaas ga ik eens proberen. Ik heb het wel eens op een broodje gegeten met ketjap, heerlijk! Dus zo uit het vuistje moet wel lekker zijn. Paprika vind ik ook perfect om mee te snacken door lekkere dipsausjes temaken.

  4. Met beter weer is komkommer niet aan te slepen. Ga zeker je suggesties proberen, behalve de pindakaas. Zelf strooi ik graag aromat over de komkommer.

  5. Hmm lekker, ik hou ook van komkommer. Ik doe tijdens een bbq o.i.d. altijd m’n komkommer door mn pindasaus hihi! Heerlijk! Ik denk wel te vergelijken met de pindakaas haha

  6. Als je die zo in je mond steekt in één keer dan moet je heel hard plassen 🙂 Aléé ik toch. 🙂
    Ik hou van komkommer.

    Ps: Ben je al lid van het bloggerscafé? (een facebookgroep voor en door bloggers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *