Spaghetti met rundergehakt en tomatensaus

Italiaans eten gaat er bij mij meestal wel in. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben dol op pasta en pizza. Alleen ben ik totaal niet gek op de potten met pastasaus die ze in de winkel verkopen. Vandaar dat ik vaak kies voor het gebruik van pesto of zelf wat maak. Hier volgt het recept!

Benodigheden voor 2-4 personen (bij 4 personen zou ik wel wat meer groente en/of gehakt toevoegen, maar mijn vriend en ik kunnen met zijn tweeën twee keer van mijn “mix” (gehakt, groente, saus) eten):

20130725_171506[1]

-Spaghetti. (Wij hebben ongeveer 115 gram gebruikt met ons tweeën, maar geloof dat 75 gram per persoon normaal is.)

– 250 gram rundergehakt.

– 1 ui.

– 2 paprika’s (geel en groen).

– 1 tomaat.

– 1 blikje tomatenblokjes.

– wat olijfolie.

– italiaanse kruiden, basilicum en evt. een theelepeltje suiker.

– peper, zout en gehaktkruiden naar smaak.

Werkwijze:

1) Doe wat olijfolie in de pan en laat de pan warm worden. Voeg vervolgens het gehakt toe en kruid het naar smaak. Zet tegelijkertijd zachtjes een pan met water op voor de spaghetti.

2) Snijd de ui in fijne stukjes. Snijd ook alvast een paprika in blokjes.

3) Zodra het water kookt voeg je de spaghetti toe en kook je deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd terwijl je het gehakt gaar bakt en de spaghetti kookt de laatste paprika en de tomaat in kleine stukjes.

20130725_173618[1]

4) Zodra het gehakt gaar is, voeg je de ui vast toe. Ik vind dat ui en gehakt echt bij elkaar horen, dus laat ik deze er altijd net wat langer in met het gehakt zodat de smaken meer mengen. Voeg na ongeveer 2 minuten de paprika toe en 2 minuten daarna de tomaat. Wacht dan ook 2 minuten en voeg dan het blikje tomatenblokjes toe en roer het goed overal doorheen.

20130725_174955[1]

5) Time to spice things up! Pak de kruiden tevoorschijn en kruid de saus nu zo als jij hem lekker vind. Ik voeg meestal echt heel veel italiaanse kruiden toe, wat baslilicum, soms wat peper en ook wel eens een theelepeltje suiker in het geval dat ik de tomaten nog te zuur vind smaken en het eten wel snel op tafel moet. (De tweede keer vind ik het sowieso veel lekkerder meestal, dan zijn de kruiden echt goed gemengd.) Als je meer tijd hebt, laat het dan gerust even lekker zachtjes opstaan, dat is echt veel lekkerder omdat de alle smaken dan goed gemengd worden.

6) Giet de spaghetti af en schep wat op de borden. Verdeel de “mix” uit de pan over de spaghetti. Buon appetito!

20130725_175239[1]

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *