Storybook Cosmetics Wizardry and Witchcraft Palette

Als een echte Harry Potter fan was ik al vanaf het moment dat het Storybook Cosmetics Wizardry and Witchcraft Palette uitkwam erg benieuwd hiernaar. Het is echter geen goedkoop palette en niet in Nederland te verkrijgen, waardoor de aankoop nog een tijdje werd uitgesteld. Laatst bestelde ik hem bij Beauty Bay en inmiddels heb ik hem genoeg getest voor een review. Lees je mee?

Storybook Cosmetics Wizardry and Witchcraft Palette

Het palette komt verpakt in een zakje. Dit geeft meteen een speciaal gevoel, omdat dit toch niet zo vaak bij de verpakking hoort. Er zit zelfs een boekenlegger bij het palette.

Hier de uiteindelijke verpakking. Het ziet er mooi uit en het lijkt wel een boek. Het enige grote minpunt van deze verpakking is hoe bulky hij is. Dit is niet bepaald een product dat weinig ruimte in neemt in je stash.

Dan zit er behalve pure decoratieve ruimte ook een spiegel in het palette. Dat vind ik dan wel weer een pluspunt.

Hier kun je de kleuren van iets dichterbij zien. De namen zijn geschreven in een heel sierlijk lettertype. (Ik wilde bijna zeggen “handschrift.”) Persoonlijk vind ik dit niet het meest leesbare type ooit. Zo duurde het best lang voordat ik door had dat de zwarte/donkere kleur in de derde rij “Cauldron” heette. Ik las eerst iets in de trant van “Caveoeron.” Wat mij betreft is dit lettertype leuk bedacht, maar misschien niet de meest praktische keuze. Hoewel ik wel moet zeggen dat het bij de stijl van het palette past.

Laten we snel overgaan op de swatches! Dit is de eerste rij. De swatches zijn eerst de linkerrij en dan van boven naar beneden en dan de tweede rij enzovoort. Zo op het eerste gezicht ziet de pigmentatie van deze kleuren er niet verkeerd uit. Broomstick moet je iets opbouwen, maar dat is dan ook het enige. Hoe ze op de ogen uitpakken vertel ik je straks!

Hier de tweede rij. Ik wil even zeggen dat vooral Charms erg poederig is. Dit zie je op de foto maar een klein beetje, vandaar dat ik dit toch even wil toevoegen. Uit deze rij vind ik Bewitched het mooist.

En tot slot de derde rij met swatches. Eerlijk is eerlijk: op Salem na heb ik van deze rij het minste gebruik gemaakt met testen. De kleuren spreken mij niet zo aan op Salem na.

Als ik het hele palette bekijk qua kleuren, valt het mij op dat er maar weinig kleuren geschikt zijn als transition shade. Dit had ik eigenlijk wel meer willen zien, omdat dit elke look wat mooier maakt qua kleurverloop.

Dan is het tijd voor de look die ik maakte met het palette. Ik gebruikte voor deze look: Broomstick, Potions, Prophecy, Bewitched en Salem. Mijn doel was om vooral Potions er op mijn ooglid uit te laten knallen, maar daar zie je helemaal niks van terug. Het resultaat werd een beetje grijzig/bruinig groen. Ook de bruintinten vind ik wat grijzig uitvallen op de ogen.

Ik heb meerdere looks gemaakt met het Storybook Cosmetics Wizardry and Witchcraft Palette, maar eigenlijk maakte het vrij weinig uit of ik nu voor de naturelle of felle tinten ging; het resultaat vond ik bij elke look more or less the same. De houdbaarheid op de ogen vind ik daarentegen prima; ik heb geen last van oogschaduw die lelijk gaat zitten in de loop van de dag.

Conclusie

Hoewel bijna alle reviews over dit palette positief zijn, vraag ik mij echt af hoe dat kan. Ik ben namelijk toch wel enigszins teleurgesteld. De verpakking is mooi, maar neemt wel veel ruimte in. Dat vind ik prima, want dat wist ik van tevoren. De houdbaarheid op de ogen is ook gewoon goed. Ik vind het echter een grote teleurstelling dat de kleuren niet zo fel zijn op de ogen als op de swatches.

De kwaliteit op de ogen doet mij denken aan een drogisterijmerk en voor een dergelijke prijs was dat prima geweest. Nu kost het Storybook Cosmetics Palette echter €46,- (nu is er een aanbieding voor €39,09 bij Beauty Bay). Dat vind ik een vreemde prijs voor de kwaliteit. Het is ook wel slim qua marketing omdat de verpakking wél een plaatje is om te zien.

De oogschaduws hebben relatief veel last van fallout. Met name de kleur Charms is na één keer gebruiken ook in de pan een slagveld en bij het aanbrengen had ik meer onder mijn ogen dan erop zitten. Een beetje fallout vind ik geen probleem, maar bij Charms vond ik het wel heel irritant. Salem en Bewitched vind ik verder wel mooie tinten en ook Prophecy werkte prima. De felle tinten zouden van mij meer pigmentatie mogen hebben.

Ik vind het nooit zo leuk om een vrij negatieve review te schrijven, maar ik kan het Storybook Cosmetics Wizardry and Witchraft Palette niet aanraden. Voor €10,- was ik er tevreden mee geweest, maar binnen deze prijsklasse kun je beter een palette van Urban Decay of Too Faced kopen (om maar wat te noemen.)

Wat vind jij van het Storybook Cosmetics Wizardry and Witchcraft Palette?

You may also like

9 reacties

  1. Wat ontzettend jammer dat hij je zo tegenvalt zeg! Ik vind hem er wel mooi uitzien inderdaad en de swatches zijn ook niet slecht. Maar het gaat er uiteraard om hoe ze op de ogen eruit zien en als dat tegenvalt is het gewoon jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *