tarte Tarteist Lip Wardrobe Vol. II

Eindelijk is het dan tijd voor mijn tarte Tarteist Lip Wardrobe Vol. II review! Ik bestelde deze al een tijdje geleden, maar ik had er simpelweg niet eerder de tijd voor om het artikel te schrijven. Gelukkig heb ik ze daardoor wel erg lang kunnen testen, dus kan ik je precies vertellen of deze set een aanrader is of niet.

tarte Tarteist Lip Wardrobe Vol. II

Hierboven zie je de set die ik bestelde. Het is een set met daarin twee kleine formaten van tarte’s lipproducten. Ideaal om eens uit te proberen! Het kleine formaat vind ik persoonlijk ook geen probleem. Ik maak vrijwel nooit een lipstick op (sterker nog: dat moet nog gaan gebeuren) en het nut van een groter formaat zie ik dan niet meteen. Als ik echt fan ben van een kleur kan ik altijd alsnog een grotere variant kopen toch?

In de set krijg je de volgende producten (beiden uit de Deluxe Tarteist lijn):

  • Quick Dry Matte Lip Paint in Rose
  • Creamy Matte Lip Paint in FOMO

Links zie je FOMO en rechts Rose. Eerlijk? Qua namen had ik ze eerder andersom verwacht. Rose vind ik niet erg roze voor een kleur met die naam.

Ondanks dat het kleine formaatjes zijn, vind ik de applicator alsnog heel prima.

Zoals je op de bovenstaande swatches kunt zien, zijn de kleuren allebei prima gepigmenteerd. Alleen blijft Rose mij echt verbazen als kleur in combinatie met de naam haha.

Rose

Het interessante aan deze set is dat je niet alleen twee kleuren, maar ook twee finishes krijgt. Rose is bijvoorbeeld een Quick Dry Matte Lip Paint en FOMO een Creamy Matte Lip Paint. Wat mij betreft is die eerste het minst fijn.

Hierboven kun je het al wel een beetje zien, maar Rose trekt best wel in de lijntjes. Ook is hij vrij uitdrogend.

Sorry dat ik hier lach als een boer met kiespijn, maar ik had hier al een klein beetje droge lippen. Tel daar de droogheid van Rose bij op en lachen wordt moeizaam. Nee, helaas ben ik over deze finish niet te spreken. De kleur zelf vind ik wel oké; een prima dagelijks kleurtje.

De houdbaarheid is ook oké. Rose geeft niet af en drinken kan je er wel mee, maar na een maaltijd zie je toch wat slijtplekken aan de binnenkant van de lippen. Niet heel erg op zich, maar doordat ik Rose niet comfortabel vind zal ik hem niet vaak dragen. De voordelen wegen wat mij betreft niet op tegen de nadelen dan.

FOMO

FOMO heeft een matte, maar toch iets andere finish dan Rose. Het resultaat op de lippen kun je ook nog een klein beetje opbouwen, dat moet je bij Rose niet proberen.

Hier zie je mij met FOMO op mijn lippen. Ik vind het een erg mooie kleur. Niet te opvallend, maar toch nét iets specialer dan een simpele nude.

Qua draagcomfort vind ik FOMO ook een fijn product. Hij voelt niet droog aan op mijn lippen en hij geeft niet veel af. Vooral wanneer je hem net aanbrengt kan hij nog wel een klein beetje afgeven, daarna is het bijna niks. Drinken kan je prima met FOMO en een werkdag kan hij zelfs (inclusief lunch) wel overleven. Wel zit hij dan aan het einde van de dag een beetje minder mooi bij de binnenkant van de lippen. Daar slijt hij wel iets en krijg je een iets donkerder roze randje. Houd daar dus even rekening mee door hem dan eventueel iets bij te werken.

Conclusie

Ik vond het erg leuk om de tarte Tarteist Lip Wardrobe Vol. II uit te proberen. De Quick Dry Matte Lip Paint in Rose was daarbij voor mij geen succes. Deze is te uitdrogend voor mij. De Creamy Matte Lip Paint FOMO vind ik daarentegen een mooie toevoeging aan mijn stash. Deze set is wat mij betreft zijn geld zeker wel waard; de normale prijs is €13,- maar nu kost hij tijdelijk maar €10,- bij tarte. Wel moet je er rekening mee houden dat het een duur grapje kan worden als je geen gratis verzending hebt bij tarte; je besteld immers van buiten Europa. Mijn advies zou dan ook zijn om de webshop goed in de gaten te houden en toe te slaan wanneer er gratis verzending is. Helaas is deze set wel Limited Edition, dus misschien dat die er dan niet meer is, maar er zijn genoeg soortgelijke sets te vinden.

Wat vind jij van deze set? Welke kleur spreekt jou het meeste aan?

You may also like

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *