TBR Augustus 2018

Het is inmiddels al een week augustus, maar ik had mijn TBR Augustus 2018 nog niet gedeeld. Nu is dus de hoogste tijd om dat alsnog te doen! Mijn leesplannen voor deze maand zijn (hopelijk) niet te ambitieus. Ik kom immers langzaam uit een reading slump en aankomende maand wordt erg druk! Kijk je mee?

TBR Augustus 2018

Hierboven zie je mijn lijstje met boeken dat ik wil lezen. Nu is er al een week voorbij van de maand, dus tja, eerlijk is eerlijk: ik heb al wel wat gelezen. Ik zal alle boeken even kort voor je langslopen.

Four Russian Short Stories van Gazdanov & Others

Dit onderdeel van de Penguin Modern Collection en is een dun boekje met vier Russische korte verhalen. Verder weet ik er niks van, behalve dan dat dit een dun boekje is haha. Het leek mij fijn om dit tussendoor te lezen voor momenten dat ik even geen boek uit heb gelezen.

Olalla van Robert Louis Stevenson

Dit is ook een vrij dun boek, maar deze komt dan uit de Classics lijn van Penguin. Ik las op de achterkant dat er vampieren en een Victorian Gothic atmosfeer in zou zitten en ik was meteen om. Sowieso vond ik Dr Jekyll and Mr Hyde van dezelfde schrijver al erg interessant om te lezen.

Binti van Nnedi Okorafor

Deze heb ik al gelezen wanneer ik dit artikel schrijf! Dit is een korte sci-fi novella over een jonge vrouw die als eerste van haar ras naar de beste universiteit in het heelal gaat. Hoewel dit boek vrij kort is, zat ik er meteen goed in en ik wil het volgende deel Home ook graag gaan lezen binnenkort.

The Invasion of the Tearling (The Queen of the Tearling 2) van Erika Johansen

Ook dit boek heb ik inmiddels uitgelezen. Ik vond hem leuk (vier sterren), maar ik vond het eerste deel in deze trilogie denk ik beter. De hoofdpersoon vond ik in het eerste boek top, maar in dit deel maakt zij bepaalde veranderingen door waardoor ze er (in mijn ogen) niet beter op wordt. Gelukkig is het verder wel een spannend boek, hoewel dit niet iets voor je is als je niet houdt van boeken met huiselijk geweld, verkrachting en het pijn doen van jezelf.

The Girl in the Tower van Katherine Arden

Hier ben ik nu mee bezig! Dit is het tweede deel in de Winternight Trilogy en speelt zich af in een sprookjesachtig Rusland. De schrijfster heeft duidelijk ook haar historische research gedaan en dat maakt het des te leuker.

Beren and Lúthien van J.R.R. Tolkien

Dit boek kreeg ik als afscheidscadeautjes van de sectie Engels aan het einde van het schooljaar. Een schot in de roos wat mij betreft! Ik houd namelijk erg van de boeken van Tolkien en deze heb ik nog niet gelezen.

A Wrinkle in Time van Madeleine L’Engle

Vorig jaar was dit boek ene hype op BookTube en toen ik hem laatst goedkoop zag, besloot ik hem te bestellen. Volgens mij is dit Middle Grade/fantasy, maar verder weet ik er vrij weinig van. Hopelijk is het een leuk en licht boek om te lezen.

The Metamorphosis and Other Stories van Franz Kafka

Hier ben ik al in begonnen, maar vanwege mijn reading slump heb ik besloten om te wachten met verder lezen. Ik wil namelijk wel het maximale uit dit boek halen en daarvoor heb ik concentratie nodig haha.

En dat is het dan voor deze maand! Welke boeken wil jij in augustus lezen?

You may also like

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *