TBR Januari 2017

Het is tijd voor mijn TBR Januari 2017! Voor kerst kreeg ik de nodige boeken en daar wil ik er alvast een heleboel van lezen in januari. Dit varieert van YA, tot sprookjes en zelfs Le Morte d’Arthur, die in wat ouder Engels is geschreven. Kijk je mee?

TBR Januari 2017

Hier zie je de stapel die ik deze maand wil lezen. Het zijn zes boeken, maar één daarvan is wel Le Morte d’Arthur. Ik wist eerst niet dat deze editie niet in wat moderner Engels was, maar juist heel oud, dus dit zal meer tijd kosten om te lezen dan ik van tevoren dacht. Gelukkig heb ik op uni vakken gehad die dit soort Engels behandelden, anders zou ik er niks van snappen.

Le Morte d’Arthur

Aangezien ik het toch al over dit boek heb; ik ben er inmiddels in begonnen. Ik kan vanwege het taalgebruik deze niet zo even in één keer uitlezen, dus ik probeer elke dag een klein beetje te lezen. Mocht je niet bekend zijn met dit boek; in dit boek vind je alle verhalen over koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel. Ik kreeg deze trouwens van mijn schoonouders voor kerst en ik ben erg blij met deze mooie editie.

Kissing the Witch: Old Tales in New Skins

Van mijn vriend kreeg ik voor kerst onder andere Kissing the Witch. Dit boekje bevat verschillende interpretaties op sprookjes.

There Once Lived A Woman Who Tried to Kill Her Neighbour’s Baby

Dit boekje bevat ook sprookjes, alleen dan worden ze als eng omschreven. Ik kreeg dit boek van mijn schoonouders voor kerst. Ik houd van sprookjes en deze titel klonk zo vreemd dat ik benieuwd werd naar de inhoud. Dat was ook ongetwijfeld het hele doel van de titel haha.

A Great and Terrible Beauty

Van Jeff kreeg ik A Great and Terrible Beauty. Dit boek stond al heel lang op mijn Goodreads TBR, alleen had ik hem nog niet. Het boek speelt zich af in de 19e eeuw en de hoofdpersoon gaat naar een kostschool. Dat klinkt alleen al interessant, maar er komt ook nog eens magie in het boek voor.

The Queen of the Tearling

The Queen of the Tearling is geloof ik het enige boek in deze TBR dat ik wél zelf heb gekocht en niet heb gekregen haha. Ik ben echt goed verwend met kerst. The Queen of the Tearling bestelde ik al eind oktober, maar ik voelde nog niet meteen de behoefte om hem erbij te pakken. Die behoefte krijg ik echter steeds meer, dus vandaar dat hij ook op  mijn TBR staat. Dit is een YA fantasy boek, maar ik herken er ook een beetje science fiction in, omdat de wereld een dystopie is.

Locke & Key 1: Welcome to Lovecraft

Tot slot kreeg ik het eerste deel van Locke & Key van Jeff voor kerst. Ik lees niet zo vaak graphic novels, maar over Locke & Key had ik veel goeds gehoord. De illustraties spreken mij in ieder wel erg aan, ook al is het niet meteen wat ik zou omschrijven als mijn smaak. Nu denk ik sowieso dat ik wel voor veel dingen opensta in boeken, dus dat scheelt. Misschien dat mijn ratings daardoor vrij positief zijn, maar ik denk niet dat dat per se verkeerd is. Ik beoordeel een boek meestal op wat ik ervan verwacht. Van een YA zal ik bijvoorbeeld geen hoogstaande literatuur verwacht en het daar ook niet op beoordelen.

Zo dat was hem dan mijn TBR Januari 2017! Ik hoop dat je het leuk vond om te zien. Qua lezen gaat het momenteel best heel erg goed. Jammer genoeg heb ik alleen qua bloggen nog niet zo heel veel vooruitgewerkt (wel veel foto’s gemaakt).

Welke boeken wil jij deze maand graag lezen?

You may also like

4 reacties

  1. Wauw wat een toffe boeken lees jij! Ik zou echt graag een keer je hele boekenkast willen zien hihi.
    Ik lees helaas echt te weinig, ben al een hele tijd bezig in Broeinest van Loes den Hollander, ben toevallig deze week weer begonnen.
    Nu we het erover hebben, ik ga denk ik een lekker bad nemen en even verder lezen 🙂

  2. Wauwe, die Le Morte d’Arthur is echt prachtig! Ben ook onwijs benieuwd hoe die je gaat bevallen, wil ik ook nog wel eens lezen! Locke & Key heb ik al gelezen en de eerste paar pagina`s moest ik even wennen, maar al snel was ik er helemaal ingezogen! Een echte page turner! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *