Téadoro thee

Een tijdje terug kreeg ik van Claudia de vraag of het mij leuk leek om een proefpakketje met thee van Téadoro te ontvangen. Als echte theeleut zei ik daar natuurlijk geen nee tegen, echt leuk en lief! Inmiddels heb ik de theesmaken allemaal uitgeprobeerd en vertel ik je er graag wat over.

Ik probeer de laatste tijd weer wat meer aandacht voor food en lifestyle te hebben op mijn blog en thee past nu eenmaal heel erg goed bij mij. Ik drink het namelijk dagelijks en bijna de hele dag door.

Teadoro

In het pakketje zaten vijf smaken thee in een probeerverpakking. Normaal gesproken schrijf ik niet zo snel een heel artikel over zulke kleine verpakkingen, maar nu leek het mij toch leuk, omdat ik het altijd leuk vind om nieuwe theemerken en smaken uit te proberen en ik weet dat velen van jullie ook graag thee drinken. Ik heb per smaak kritisch geproefd, zodat ik je een beeld kan geven van de thee. Gelukkig kon ik ongeveer twee kopjes per verpakking zetten, wat het ook wat makkelijker maakt om het te testen. Het is niet zoals bij skincare dat je het eerst een maand moet testen voordat je een conclusie kunt trekken. Alleen speciale eigenschappen die de theesmaken hebben zullen op langere termijn wellicht beter merkbaar zijn en ik heb niet van alle eigenschappen wat gemerkt.

Teadoro tea

Ik heb de volgende smaken getest: Téatox, Beautéa, Vitalitéa, Antéa en Tranquilitéa. Ik vind de namen alleen al erg leuk! Per smaak zal ik nu aangeven wat ik ervan vond. Het is trouwens allemaal losse thee, mocht je je dat afvragen.

Teadoro tea back

Op de achterkant van de verpakkingen staan de ingrediënten en verder informatie. Handig dat dit er zo op staat, dat is wel fijn. Leuk ook dat alle theesmaken andere positieve eigenschappen hebben!

Téatox is, zoals de naam al suggereert een soort detox-thee. Zelf vind ik dit altijd wel lekker. De eucalyptus vond ik wel vrij aanwezig, maar dat was voor mij niet storend. Een lekkere thee als je het mij vraagt.

Beautéa is misschien wel mijn favoriet van de vijf theesmaken van Téadoro. Deze thee smaakt duidelijk wit en een beetje bloemig. Deze thee moet goede eigenschappen hebben voor huid en haar. Daar heb ik zelf alleen met de twee kopjes die ik heb gedronken niks van gemerkt. Daarvoor zou je dit misschien langer moeten testen, omdat je huid nu eenmaal niet na een kop thee al helemaal vernieuwd.

Teadoro tea back 2

Vitalitéa is een thee die je een beetje extra energie moet geven. Ondanks het zoete van de goji bessen vond ik deze thee toch lekker. Ik denk doordat er ook het frisse van pepermunt inzit en kruidige ingrediënten. Door de intense smaak geloof ik wel dat je hier even extra energie van krijgt. Het had op mij niet het effect van koffie, maar ik was wel lekker fris op een moment dat ik normaal wat inkak.

Antéa sprak mij wat minder aan. Ik vond de thee erg zoet, maar nog wel te drinken. Deze thee moet herstellende en beschermende eigenschappen hebben, maar daar heb ik verder ook niet zo heel veel van gemerkt. Ik heb deze gedronken na het sporten om te kijken of ik dan minder spierpijn zou krijgen, maar dat was niet het geval. Misschien verwachtte ik er ook wel teveel van.

Tranquilitéa is een rustgevende thee en ik drink normaal gesproken graag dit soort thee. Toch vond ik deze niet heel lekker om eerlijk te zijn. De anijs sprak mij niet aan en de zoete rozenbottel en het frambozenblad hadden er van mij ook niet ingehoeven. Wel is dit een thee waarvan ik meteen het effect merkte; ik werd er rustiger van en na een tijdje zelfs slaperig. Precies wat ik eigenlijk wil van een rustgevende thee.

Al met al vond ik het erg leuk om al deze theesmaken uit te proberen. Niet elke smaak was een even groot succes bij mij, maar dat is toch een beetje een kwestie van smaak. Ik merkte bij met name de Tranquilitéa meteen wat van de kalmerende eigenschappen en dat vind ik positief. Téadoro thee is te verkrijgen in de webshop.

Kende jij Téadoro al?

You may also like

18 reacties

  1. Wat fijn om deze artikel eens te lezen.
    Alhoewel ik niet echt thee drink.
    Ik drink meestal thee als ik wat verkouden ben of ziek ben, dan kan ik daar echt van genieten.
    Maar geeft mij maar een goeie tas koffie 😉

  2. Leuk dat er losse thee in zo’n zakjes zit! Altijd handig om mee te nemen. Die Beautéa en Vitalitéa spreken mij het meeste aan. Ik ben ook geen fan van rooibos haha, dus die laatste vind ik waarschijnlijk ook niet lekker 🙂 Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *