The Bear and the Nightingale

The Bear and the Nightingale leest weg als een Russisch sprookje. Het verhaal volgt Vasilisa, een meisje dat zogenaamde house spirits ziet die voor de meesten verborgen blijven. Heel precies zal ik niet ingaan op het verhaal, vanwege het gevaar op spoilers, maar ik deel wel mijn mening met je!

The Bear and the Nightingale

Om te beginnen vind ik de cover alleen al erg mooi eruit zien. Nu is een mooie cover niet alles, maar eerlijk? Ik probeer toch wel altijd een editie van een boek te kopen waarvan ik de cover mooi vind, zeker als de prijs niet belachelijk goedkoop is. Bij die laatste ga ik soms ook wel voor een minder mooie cover haha.

Nu heb ik het wel over de cover, maar stiekem heb ik dit boek vooral gekocht omdat het verhaal mij erg aansprak.

Heel veel wist ik niet over het boek voordat ik hem ging lezen. Wel wist ik dat het verhaal zich in Rusland afspeelt en dat het een sprookjesachtig verhaal is. Dat is eigenlijk ook al voldoende. Als dit je aanspreekt, dan zal je The Bear and the Nightingale vast kunnen waarderen.

Wat misschien handig is om te weten is dat het boek gebruik maakt van een aantal Russische uitdrukkingen en namen. Mocht je nu maar weinig woorden kennen, dan zit er gelukkig een woordenlijst met uitleg bij. Zelf heb ik hier zeker gebruik van gemaakt.

Conclusie

Ik las dit boek terwijl ik een beetje een reading slump had en daarom had ik in het begin moeite om er doorheen te komen. Toen ik eenmaal een goed stuk gelezen had, ging het echter snel. Het leest als een sprookje en daar houd ik wel van. Op het moeilijke begin (waarschijnlijk door mijzelf op dat moment) na, las het fijn weg. Ik gaf The Bear and the Nightingale vier sterren op Goodreads. Als je nog opzoek bent naar een sprookje dat zich afspeelt in Rusland, denk ik dat dit zeker een boek voor je is.

Heb jij The Bear and the Nightingale al gelezen?

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *