The Body Shop Instaglow CC Cream

Soms heb je wel eens dat je niet zo goed weet wat je moet verwachten van een product en dat had ik bij The Body Shop Instaglow CC Cream ook een beetje. Dit komt voornamelijk door het woordje Instaglow. Met deze CC Cream zou je geen filter meer nodig hebben en ik was meteen benieuwd of dit ook echt het geval zou zijn.

Instaglow klinkt als een soort glow geeft waardoor je huid er mooi uitgaat zien, maar door de “CC” in CC Cream hoopte ik ook wel op een beetje Colour Correcting. Mijn huid is immers niet perfect en er zijn toch de nodige dingen die ik wel enigszins wil camoufleren.

The Body Shop Instaglow CC Cream

Een pluspunt is dat de Instaglow CC Cream een SPF 20 PA+++ bevat, waardoor je huid dus meteen beschermt is. Er zijn drie kleurvarianten. Ik heb hiervan de lichtste, Light. Je hebt ook een variant voor Light to Medium en een Dark. Dit is geen grote kleurkeuze, dus ik vroeg mij meteen af of de kleuren wel goed zouden matchen.

The Body Shop Instaglow CC Cream claims

Hierboven zie je wat de Instaglow CC Cream voor de huid moet doen. Dit klinkt op zich goed, tenminste als het product dit waar kan maken.

The Body Shop Instaglow CC Cream open

Het product is hygiënisch uit de verpakking te krijgen. Dit vind ik altijd wel belangrijk.

De ingrediënten staan op de verpakking, alleen niet zo handig, dus heb ik ze even hier getypt voor je:

Ingredients: Aqua, Diisopropyl Adipate, Ethylhexyl Palmitate, Polymethyl Methacrylate, Polysilicone-11, Octocrylene, Nylon-12, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Kaolin, Pentylene Glycol, Mica, Glycerin, Glyceryl Stearate, Propanediol, Phenoxyethanol, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Glucoside, PEG-100 Stearate, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Chlorphenesin, Ethylene Brassylate, Xanthan Gum, Linoleic Acid, Laureth-12, Silica, Evodia Rutaecarpa Fruit Extract, Polyhydroxystearic Acid, Alumina, Oleic Acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Palmitic Acid, Ethylhexylglycerin, Stearic Acid, BHT, Panax Ginseng Root Extract, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Linolenic Acid, Tocopherol, CI 77891.

Ik moet bekennen dat ik niet heel veel bijzonders in deze lijst zie, maar wat mij wel opvalt is dat ik geen parfum zie in het rijtje. Nu heeft het product ook niet echt een hele opvallende geur.

Laten we gaan kijken hoe The Body Shop Instaglow CC Cream zijn werk doet. Ik heb hem eerst op mijn hand geprobeerd en daar zag ik eigenlijk niet zoveel verschil.

The Body Shop Instaglow CC Cream collage product hand

Nu heb ik op mijn handen ook geen grote poriën of veel vlekjes en dergelijke, dus dit verbaasde mij niet heel erg. Wel viel het mij meteen op dat je dit product niet voor een dekking moet gebruiken. Het is meer geschikt om aan te brengen voor je foundation bij wijze van verzorgende primer. Of op zichzelf als je een hele mooie huid hebt en een natuurlijke look wil.

The Body Shop Instaglow CC Cream face collage

Hier zie je het product op mijn bloten huid. Ik heb bewust deze zone gekozen, omdat ik rondom mijn neus wat grotere poriën heb en ik hier ook sproetjes en enige roodheden heb. Daarnaast zie je hier een stukje van de huid onder mijn oog, want dat is ook een anders gekleurde zone bij mij. Misschien vraag je je af waarom ik geen full-face foto deel. Dat is simpelweg omdat je het verschil dan niet goed kunt zien, omdat mijn poriën dan niet zichtbaar zijn.

In eerste instantie had ik ook niet echt het idee dat dit product heel veel deed voor mijn huid, omdat het verschil op het blote oog (zeker omdat ik hierover heen normaal gesproken nog foundation aanbreng) lastig te zien is. Het is er wel degelijk gelukkig en ik moet zeggen dat ik best onder de indruk ben. Als je huid op ietwat grove poriën na er prima aan toe is, denk ik ook best dat je geen filter meer nodig hebt met The Body Shop Instaglow CC Cream. Voor mij is dit niet genoeg, maar ik vind hem wel een fijne aanvulling als primer. Hij verkleint net als mijn primer van Benefit mijn poriën en zorgt dat mijn huid niet zo shiny uitziet.

Al met al ben ik blij dat ik The Body Shop Instaglow CC Cream heb getest. Een echte CC Cream vind ik hem niet alleen. Het is voor mij meer een primer. The Body Shop Instaglow CC Cream kost €15,- voor 25 ml en is verkrijgbaar bij de filialen van The Body Shop en in de webshop.

Kende jij The Body Shop Instaglow CC Cream al?

Dit product heb ik ontvangen ter review. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

You may also like

13 reacties

  1. Je ziet inderdaad wel verschil op de close-up foto. Dit lijkt me echt een product die je wel in de zomer kunt gebruiken, juist door de lichte dekking en SPF.

  2. Wat een fijne review. Ik kan inderdaad goed zien wat je bedoelt op de foto. Voor mij zou het dan ook niet op zichzelf kunnen werken. Ik denk dat ik hem dan eerder een beetje over mijn foundation zou dragen. Om toch een beetje meer glow te creëren. Ik wil hem zeker nog even testen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *